Грижа за тялото » Диети » Бананова диета

Бананова диета

Бананова диета Бананова диета ще отговарят на първо място тези, които имат проблеми с червата, при заболявания, придружени с отоци. Е полезно и при гастрит.

Още повече, канадски учените са открили, че:

бананите стимулират обновяването на епитела и слуз, която предпазва вътрешната стена на стомаха от увреждане.

Освен това, тези плодове се препоръчват от лекари и специалисти по хранене при затлъстяване, недостатъчната циркулация на кръвта, хипертония, заболявания на черния дроб и бъбреците, жлъчните пътища, язвена болест на стомаха, бактериална дизентерия и дори диабет.

Бананова диета

Банани макар и доста високо-калорични продукти, но те са и източник на фибри, захари, витамини и минерални вещества. В тези плодове се съдържат витамини (A, групи B, C, E, PP) и минерали (желязо, калий, магнезий, натрий, фосфор, калций). При това те съдържат много малко мазнини, което помага за намаляване на нивата на холестерола .

Тъй като продуктът съдържа много натурални захари: захароза, фруктоза, глюкоза, вие бързо ще усетите засищане. А глюкозата – храна за мозъка и нервите, това означава, диета при депресия след един банан не ще има нужда.

БАНАНОВА ДИЕТА ЗА 3 ДНИ

Първият – по-твърд вариант се изчислява на 3-4 дни, през това време трябва да си тръгне с около 3 кг от наднорменото тегло.

Дажба на ден – 3 плод и 3 чаши нискомаслено прясно мляко (ако си добре смени) споделете на толкова части, колко пъти сте свикнали да ядете.

Ако имате алергии или непоносимост към мляко, може да се вземе кисело мляко от 1%. Кефирно-бананова диета не по-малко ефективен.

Може да се приготви кисело мляко или шейк – смесете нарязаните плодове с мляко или кисело мляко.

Пийте вода и зелен чай без захар или с подсладител във всеки брой.

Бананова диета

7 ДНИ

Вторият вариант е много по-лесно, но не по-малко ефективен, (отива до 1 кг от наднорменото тегло на ден). Продължителност на диета 3-7 дни.

На ден могат да се ядат 1,5 кг банани, може да се яде тогава, когато е желателно. Пие вода и зелен чай в каквото и да е количество.

Калории дневна дажба е около 1300 ккал.

Забележка: в тези плодове е съвсем малко протеин, затова ако ще издържат с по диетата на 6-7 дни, може през това време да си позволят 2 яйца.

ТВОРОЖНО-БАНАНОВА ДИЕТА

Редуват сирене и плодови дни. За 4 дни такава диета ви позволява да отслабнете 3 килограма и Двата продукта са доста сытными, така популярни сред худеющих.

1 и 3 дни – сирене:

Закуска: 120 г извара (до 5 % мазнини), плод.
Вечеря: 120 г извара (до 5 % мазнини), салата от зеленчуци.
Вечеря: 120 г извара, грейпфрут.

Бананова диета

2 и 4 дни – банани:

Закуска: плод, 120 грама извара или кисело мляко.
Обяд: 1-2 плод, 1 варено яйце.
Вечеря: 200 г крехко месо, 2 плод.

Пие вода и зелен чай в каквото и да е количество.

Плюсове:
В банани много калий, който е необходим, включително за работата на сърдечния мускул. По време на очистительной система на хранене, когато организма се отделят соли, например, ориз диета , се препоръчва да се прилагат лекарства калий.

Бананова диета

Калият притежава също диуретично и слабително действие, благодарение на това тялото естествено ще се изчисти от токсини. Няма проблеми с един стол по време на диета, не трябва да има никакви клизми, банани ще играят ролята на "събирам" на червата.

Всяка монодиета, която сама по себе си вече е по-лесно за ЧРЕВНИ от смесено хранене, освен това, един продукт се яде по-малко.

Минуси:
Ако не сте голям голям фен на банани, може би след това върху тях да не искате дори да гледате.

Проблемът на всички монодиет – ако след като излезете вие наброситесь на различни екстри в неограничени количества – тегло веднага ще се върне.

Бананова диета

ХАРАКТЕРИСТИКА

Отива на първо място, съдържанието на червата, и това има своите плюсове: нормализира обмяната на веществата, ако след храната и диетата отново незабавно не се премине към мазни и сладки храни в големи количества, получени тегло ще стоят. Плюс-добре ще кожа, ако някой има с нея проблеми.

Препоръчваме да прочетете: полезни свойства на банани .

Рейтинг4.6 от 5 Оценки: 1★★★★★