Грижа за тялото » Фитнес » Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата

Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата

Красиви и стройни крака – мечтата на всяко момиче. За постигане на тази цел независимо от изходните параметри (ръст и конституция на тялото). Правилният избор на тренировъчна програма и хранителен режим – всичко, което трябва.

Теория и анатомия

Мускулна група на долните крайници – една от двете най-големите мускулни групи на човешкото тяло. Специално мускули на бедрата – най-големите в тялото си, както и едни от най-силните . Тяхната основна функция – водещ. Предната група на бедрената кост на мускулите е отговорен за флексия в тазобедренном и разгибание на колянната става, а задната – има препратки функции, медиална група води на бедрото, а мускулите на таза го задържат.

Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата Вътрешната повърхност на бедрото се състои от гребешковой мускул, голям и къса адуктор, тънка и дълга адуктор.

За тези, които искат да помпат красиви крака и премахване на излишната подкожна мастна тъкан вътрешната повърхност на бедрата е най-проблемната зона . За разлика от останалите големи мускулите на бедрата, тази група рядко се активира при изпълнение на ежедневните задачи. Освен това, този областта на краката, най-склонна към набиране на мастната маса.

В повечето упражнения за краката тези мускули или не участват изобщо, или се задейства малко и не може за сметка на това натоварването расте. Така че, ако искате да притежават красива и грациозна краката си, трябва да тренирате медиальную мускулна група на бедрото, на равна нога с останалите.

Функция мускулна група на долните крайници на човека е в това, че тренирате, можете да си у дома, без да се прибягва до помощта на допълнителни инструменти и оборудване.

Тъй като мускулите на краката, много големи, в сравнение с другите мускули на тялото, а след това и да ги тренировка изисква по-голямо натоварване , по-голям брой повторения и подходи. За ефективна работа по вътрешната повърхност на бедрото трябва да използвате няколко упражнения. Не забравяйте разминаться преди това. Помислете за най-ефективни упражнения:

Клякам

Да-Да, отново те, от тях никъде не може да избяга. Клекове – най-ефективното упражнение за развитието на мускулите на краката и се препоръчва Да се сприятеляват с него, тъй като без него не може да направи.

Има много различни видове коремни преси. Ако говорим за хипертрофия на мускулите, най-добрият вариант ще клякам с щанга в симулатора на Смит.

Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата
  • За да увеличите работи, мускулите на вътрешната повърхност на бедрото трябва да се промени класически багажник-широка. Чорапи трябва да се разрежда в страна.
  • Изходна позиция – на втора позиция от балните танци, само с брачните на раменете си.
  • Много важно е дълбочината на коремни преси, тъй като от това зависи разтягане и съкращение на мускулите.
  • Внимавай за положението на гърба. Да трябва да е плавно, запазвайки изкриви в долната част на гърба, в противен случай може да навреди на гръбнака, особено, работещи с тежко тегло.
  • За да поддържате гърба изправен, беше по-лесно, гледайте пред себе си и малко по-нагоре.
  • При изпълнение на упражнение се опитайте да почувствате работата на мускулите на вътрешната повърхност на бедрата.

Важно! Не си струва да клякам с голямо тегло имат проблеми с гръбначния стълб. Най-добре ограничи празно брачните или 10-20 килограма тегло, и не забравяйте за използване на специален колан за вдигане на тежести.

Ако имате някакви проблеми с гръбначния стълб, клекове на Смит може да се замени приседаниями на симулатор Гакенншмидта, но бъдете готови за трудности, тъй като този тренажор на практика елиминира работа гърба упражнение.

Отделянето на краката

Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата Това упражнение може да направи у дома. В легнало положение на своята страна с прави колене и гръб, вдигнете пряка крак и след полусекундной забавяне в горната точка бавно се спуснете.

Повторете 15-20 пъти . След това направете същото, лежи на другата страна. 2-3 подходи ще бъде достатъчно . Уверете се, че тялото е вытянутым, а чорап неактивни краката погледна. Това упражнение също може да изпълнява стои, но акцент малко се премести на седалищния мускул.

Ножица

Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата Това упражнение ще ви помогне да се проучи не само вътрешната повърхност на бедрата, но и долния участък на пресата. Легнете по гръб, протегна ръце по протежение на корпуса под задните части. Повдигнете краката си на нивото на 10-15 см и започвайте краката един за друг в продължение на минути или до възникването на повреда. Това упражнение трябва да се повторят 2-3 пъти.

Скачане на един крак от страна на страна

Най-добрите упражнения за вътрешната част на бедрата Това упражнение имитира скачане на въже и е добър жиросжигателем. Внимателно следете за постановкой краката по време на изпълнение, за да не се повреди голеностоп. Идете на всеки крак по минута.

Най-добрият вариант за приключване на тренировка – спокойна и разумна стречинг. Стречинг може да се изпомпва повече кръв в мускулите.

Видео упражнения за вътрешната част на бедрата

По-добре един път да се види и прави правилно. По тази причина ние подыскали видео, което наистина заслужава да се види, раси наистина сте решили да напомпване на мускулите на вътрешната част на бедрата.

Както виждате, повечето упражнения могат да се изпълняват у дома, без използване на помощни средства. Обаче екскурзия в зала може да се окаже по-продуктивен решение, защото е опитен треньор може да се състави програма, въз основа на Вашите данни и нужди.

Не забравяйте, че стройность на краката зависи не само от мускулите, но и от количеството подкожни мазнини. Правилният хранителен режим и кардио-тренировка – е в основата на стройно и здраво тяло.

Не пренебрегвайте тези важни съставки и много скоро ще Можете да се уверите в ефикасността на своите усилия.

  • Просто бягане всеки ден, каране на велосипед или нататък – чудесни средства в борбата с подкожным мазнина.
  • Здрав сън също е немаловажен. Организмът трябва да си почива и преработват полезни вещества.

Каним ви да сподели в коментарите своите упражнения, съвети или просто полезна информация по темата на днешното издание. Не се колебайте да задавате въпроси в коментарите.