Грижа за тялото » Диети » Елда диета за 7 и 14 дни: прегледи и резултатите отслабване

Елда диета за 7 и 14 дни: прегледи и резултатите отслабване

Изглежда добре и да бъде винаги привлекателна за околните – мечта на всяка жена, независимо от възрастта. Как само начин ние не се намираме в борбата с излишни килограма! Чудо-средство, обещающие незабавен ефект – това е доста съмнителен метод, който често води до негативни последици.

Къде по-добре да се въоръжим с търпение, докато по следите на война с наднормено тегло и се опита да се включи изцяло вътрешен потенциал на организма. Диета при този играят една от най-важните компоненти на борбата за обжалване. Една от най-ефективните отдавна е елда диета. За да се разбере, в какво е същността си, трябва да се обърне внимание на основните му предимства.

Основните плюсове на диетата от елда

Елда диета за 7 и 14 дни: прегледи и резултатите отслабване

Най-основното предимство на елда е целулоза, която може дълго да се отърве тялото от чувството на глад. В местната готвене той активно се използват като полезен гарнитура към много ястия. Тя е достъпна, тъй като се продава във всички магазини, така че елда монодиета е получил широка популярност, на първо място при нас. Освен това, елда крупа:

 • съдържа в състава си фибри, който "почиства" на организма, активно стимулиране на перисталтиката на червата;
 • в нея повишено съдържание на желязо, калций, фосфор, витамини от група В и Р и други, така че тя заслужено спечели репутацията на пълноценен продукт;
 • нейната лесно да се готви и е трудно да се притеснявам, тя е в състояние дълго време да поддържат своите имоти;
 • това е евтин, достъпен за повечето продукт, който се съхранява дълго време;
 • благодарение на високото съдържание на витамини и микроелементи, косата, кожата и ноктите не е нещо, което няма да пострадат, напротив, стават жизнена сила и привлекателност;
 • с помощта на класическия вариант на диета можете да разчитате не само за намаляване на теглото, но и за намаляване на целулита.

Тя не само да се избавя от прекомерно тегло, но и има благоприятен ефект върху целия организъм, извежда токсините и излишната вода.

Това, което трябва да се пази, като седна на диета от елда?

Е, че това определено е полезно в много отношения продукт е разбираемо. Но дори той може да има своите недостатъци и очевидни противопоказания, които в никакъв случай не си струва да се игнорира.

Тъй като елда по-често се използват като монодиеты, трябва да се обърне внимание на някои моменти:

 • при цялото богатство и разнообразие от полезни вещества, тя не е в състояние напълно да предоставят на организма всички необходими елементи;
 • скоро диета се хранят, и ще се наложи да проявите много воля, за да извървим целия път до края;

Оттук произтичат следните внимание за всички, които все още луксозен тази диета:

 • много важно е чувствително вслушат в своя организъм, за незабавно прекратяване на пост, ако състоянието на вашето здраве се е влошило или се чувства зле;
 • никога не се съчетават гречневую диета с някакъв лечение, бременност или лактацией;
 • тази диета е абсолютно противопоказан за хора с диабет, язви на червата или стомаха и хипертония.

Основни правила при хранителния въздържание

Диета с помощта на елда се утвърди като един от най-ефективните начини за отслабване. Ако всичко е направено правилно, след което тялото е в състояние да губят на ден до 1 килограм тегло, това означава, че в резултат на седем дни на курса можете спокойно да загуби седем килограм. Ето основните правила:

 1. Максималният срок на спазването на елда диета — до 10 дни.Елда диета за 7 и 14 дни: прегледи и резултатите отслабване Нататък трябва да дадете на тялото почивка за около месец.
 2. Задължително се консумира достатъчно количество вода, по-добре 1,5 литра на ден, а ако чувстваш силен глад, 1 час преди сън изпийте чаша низкожирного кисело мляко.
 3. Понякога трябва да се замени водата несладким чай.
 4. Задушени задницата трябва без никакви подправки, сол, масло или мляко.
 5. Препоръчва се да се изключи храна за 4-5 часа преди сън.

Трябва внимателно да се отнасяме към противопоказаниям и правилата елда диета, а само да слушате тялото си, можете да разчитате на положителен резултат и добро настроение.

Проба меню на 14 дни на класическата елда диета

Класически вариант включва използването на изключително елда без масло, сол и подправки на първите 7 дни и ви позволява бързо и ефективно да се отървете от излишните килограми. Въпреки това, дълго време на такъв режим да се спазва опасно, така че на осми и на следващия ден се препоръчва да се включват в диетата на млечни продукти, плодове и сушени плодове. Елда, при това е желателно да не се готви, а задушени във вряща вода за една нощ в съотношение 1:3.

Хранене1 -7 ден8 ден9 ден10 ден11 ден12 ден13 ден14 ден
ЗакускаВода с лимон и лъжица мед50 гр каша със супена кисело мляко60 гр. зърнени храни, зел.чай50 г. от елда със стафиди и билков чай60 гр.елда и 1 супена лъжица кисело мляко50 гр. елда и 70 гр.нежир. извара, сирене, вода60 гр.елда със сушени кайсии и зел. чай50 гр. зърнени храни със стафиди и отвара от билки
Закуска70 гр. елда + неподсладен чай1 супена лъжица кисело мляко90 г. кисело мляко110 г кисело мляко100 г. кисело мляко110 гр. кисело мляко90 гр. нежир.

кисело мляко

100 гр. кисело мляко
Обяд80 гр. елда, неподсладен чай или вода130 гр. елда, чай90 гр. зърнени храни, супена кисело мляко120 гр. елда със зеленчуци, зел. чай100 гр. елда със сушени кайсии и зел. чай90 гр. гр. овесена каша със сушени сини сливи и чай80 гр. елда със зеленчуци и 1 супена лъжица кисело мляко90 гр. зърнени храни със сушени сини сливи, несл. чай
Следобедна закусказелена ябълкаЧаша бульон120 гр. кисело млякоябълкаябълка, 100 гр. кисело мляко1 чаена чаша кисело мляко1 ябълка
Вечеря4 часа преди сън 70 гр. елда, неподсладен чай или вода50 гр. гречи и 1 чаена чаша кисело мляко70 гр. зърнени храни със супена кисело мляко50 гр. елда и кисело мляко60 г зърнени храни, 100 гр. кисело мляко50 гр. елда със зеленчуци и супена кисело мляко60 гр. елда с 1 супена лъжица кисело мляко50 гр. гр. зърнени храни и 100 г нискомаслено кисело мляко

По време на диета е задължително да се пие отвара от билки от лайка, невен, градински чай или мента, кисело мляко и кисело мляко заемат само ниско съдържание на мазнини и вечеря за 4 часа преди сън.

Проба меню гречнево-кисело мляко с диета за една седмица

Менюто, при което е разрешено да се консумира само елда и неподсладен чай с вода не могат да понасят всичко, това е наистина спартански режим, сума само най-устойчиви. За да може една диета не се превърна в изматывающей, препоръчан по-хуманен вариант – гречнево-кефирная диета е с продължителност 7 дни.

Хранене1 ден2 ден3 ден4 ден5 ден6 ден7 ден
Закуска60 гр. гр.каша с супени кисело мляко100 гр. гречи с несл. чай50 гр. елда и 1 супена лъжица кисело мляко100 гр. елда, отвара от билки70 гр. гр. зърнени храни с една супена кисело мляко50 гр. елда, 1 супена лъжица кисело мляко100 гр. гречи и чай
ЗакускаЗелен чайОтвара от билки130г. кисело млякоЗелен чайОтвара от билкичаена чаша кисело мляко1 супена лъжица кисело мляко
Обяд100 гр. гречии1 супени кисело мляко100 гр. елда със супена кисело мляко150 гр. гр.зърнени храни, отвара от билки80 гр. елда + 1 супена лъжица кисело мляко100 гр. престъпници. овесена каша, 1 супена лъжица кисело мляко120 гр. елда и отвара от билки100 гр. гр.зърнени храни, отвара от билки
Следобедна закускаОтвара от билкиНеподсладен чайчаша кисело мляко1 супена лъжица кисело млякоНеподсладен чайчаша кисело мляконискомаслено кисело мляко
Вечеря50 гр. гр.зърнени култури и 1 супена лъжица кисело мляко60 гр.гр овесена каша, 1 супена лъжица кисело мляко50 гр. елда и супена нежир. кисело мляко50 гр. елда и 1 супена лъжица кисело мляко150 гр. елда и чай50 гр. елда, супена кисело мляко120 гр. елда и неподсладен чай

На ден се препоръчва да се пие 1,5-2 л. все още и несладкой вода. Ако искате да удължите диета, а след това след изтичане на 7 дни, трябва да се разнообразяване на диетата на други продукти.

Правилният изход е много важно!

Елда диета за 7 и 14 дни: прегледи и резултатите отслабване От елда диета, като от всеки друг трябва да излиза постепенно. Много е важно предварително да се направи диета за следващите две седмици, който ще се състои от балансиран набор от протеини ястия, последвано от добавянето на въглехидрати като зърнени култури и зеленчуци. Начин на приготвяне на ястия трябва да се жалят, например, във фурната или двойно дъно.
Нататък малко по малко може да се включва сирена и други млечни продукти. Категорично изключи солени, пържени, солени ястия, да се ограничи консумацията на тестени и сладки храни.
След втората седмица вече е разрешено мазна храна, но имайте предвид — ако искате да фигура дълго открила стройность форми, трябва радикално да преразгледа обичайния режим на хранене и постоянно да се наблегне само на здравословна и полезна храна.

Коментари

Ето такива коментари оставят опробовавшие на себе си гречневую диета:

Ми елда винаги да помогна, когато трябваше спешно да губят 4-5 кг. Обичам тази зърнени култури, и да седне на такава диета, не отблъскваща и много пестеливо. Съветвам всички, за спешно отслабване седнете дни 4-6 на пропаренной гречке и вода, а след това постепенно се добавят в менюто на кисело мляко, а по-нататък вече по вкус. Моят резултат — 5 кг постоянно си отива за една седмица.

Ира, 24 г., г. Стерлитамак

Аз съм все още с девичества се занимавам с народни рецепти, за да изглежда привлекателна. Съпругът ми казва, че ми успява да изглежда добре. За мен е труден елда диета не е подходяща, още на втория ден започва силно да повърна, въпреки че аз вече опитах това многократно. Намери за себе си подходящия вариант – елда гладно дни. Ям елда със сушени плодове и пия кисело мляко и нискомаслено кисело мляко. По принцип се чувствам добре. Вече шест месеца, така че теглото подкрепям. Резултатът не е толкова бърз, но в седмицата на 3 кг тегло намалява.

Вик, на 37 години, г. Ревда

Аз винаги съм бил полноватым дете, често от хора дразни ме за затлъстяването. Спомням си, когато беше много разочароващо, но нищо не можеше. Оттогава съм израснал, имам добра работа, но не мога да отглеждане на семейството, очевидно дава за себе си знам комплекс пълнота. Живея сам, и затова реших да тренират. Като диета, опитах много неща, но теглото се връщаше при мен отново и отново, след като завършва пост. Преди няколко месеца реших да пробвам по препоръка на позната гречневую диета. Резултатът просто ме изненадаха! За няколко седмици аз скинул чак на 13, 5 килограма!Сега периодично се обръщам към тази диета и разбира се напълно преразгледа начина на хранене.

Павел, 33 г., г. Ижевск

И на мен много ми харесва елда диета с кисело мляко и плодове. Още от детството си обичам тази каша, вярно с масло и мляко, тя е много по-вкусно, но какво можете да направите, красотата изисква жертви. В нашия девчачьем кръг, сега просто бум на евтини диети, всички се премества да мисли за външния си вид и стройна фигура. Аз не обичам измываться над себе си твърди методи, така че елда балансирана диета за мен най-добрият вариант.

Дияна, на 17 години, г. Сарапул

Никога няма да забравя, когато приятелка посъветва гречнево-кефирную диета, само в рецептата трябва да е на пара елда не във вода, а в кефире през нощта, без сол и подправки. На сутринта аз опитах тази кал и решително каза "не", това ястие не е точно за мен, освен това той трябваше да яде в продължение на една седмица. Само го представяте? Реши на никого да не слушам и да правя грис по своя рецепта, запаривала си на вода, добавя мед, плодове, яде много зеленчуци, пиеше кисело мляко – скинула в крайна сметка за месец до 10 кг. Косата стават блестящи, кожата и ноктите са закупили равна гладкост.Не трябва да слушате познати и приятелки, не трябва да слушам тялото си, той знае точно какво ни трябва.

Катя, на 26 години, г. Москва

Подробно меню елда диета за 2 седмици ще намерите в следващото видео:

Като сключване на

От гореизложеното съвсем ясно е, че елда зърно е обогатен с витамини и полезни вещества пълноценна и достъпен продукт. Поддържат своята форма с помощта на гречи просто, освен това, сме свикнали с него още от детството. Елда диета в съчетание с умерените физически натоварвания – един от най-подходящите и ефективни методи на път към фигурата на мечтите си.