Грижа за тялото » Диети » Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

Едва ли ще можете да попаднете на жена, която би била щастлива теглото си. Едни се стремят да го увеличат, а други желаят да се стрелка на везна с всеки изминал ден показа по-малък резултат. Особено това става значение преди празниците и дългоочакваната ваканция. Но след малко ограничения в яденето сброшенный теглото бързо се връща, пренасяйки със себе си още няколко килограма отгоре. Така че е желателно да изберете губят тегло на зърнени храни, тъй като те позволяват бързо и ефективно да се хвърлят тегло. В този случай елда диета — най-най-добрия избор.

Същността на елда диета

Отслабване на елда, задницата не се отнася към категорията на краткосрочните, тъй като трае 2 седмици. През това време можете да се отървете от 12 и повече кг, в зависимост от това, какво количество от наднорменото тегло е било първоначално.

Основният плюс елда е голямо съдържание в нея на калций, магнезий, желязо и калий. Съдържа и значителни количества витамин В, който намалява допустим вреда за организма по време на отслабване. Вашето здраве с всеки изминал ден ще се подобрява, теглото намалява, по цялото тяло ще се усети лекота. По време на диетата е позволено почти напълно да се изключат от хранителния режим на протеинови продукти.

Забранени продукти

Основно изискване за диета на всички по време на намаляване на теглото — абсолютната забрана на всякакви подправки, солени и сладки храни. Също така напълно трябва да се изключи от диетата сол и захар. При този последен прием на храна се разрешава не по-късно от четири часа преди сън.

Предимства и недостатъци

Към предимствата на този начин на отслабване трябва да включват:

 1. Има възможност елда, колкото и да искаме, няма никакви ограничения.
 2. По време на диета не ще признаци на умора или головокружений, една жена ще се чувства бодрост в цялото тяло.
 3. Висока скорост на намаляване на теглото.
 4. Ефективност.
 5. Елда съдържа голямо количество фибри, благодарение на които ще се осъществи прочистването на червата и черния дроб.
 6. Ако имате целулит, а след това в процеса на отслабване, той ще стане по-малко забележим.
 7. Подобряване на състоянието на кожата и цвят на лицето, растежа на ноктите ще се подобри поради голямото количество на витамин В.

Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

Недостатъците трябва да се дължи на някои фактори:

 • Тази диета не е подходящ за всички, някои по време на нейното спазване се чувстват умора, бързо се уморяват. Затова се препоръчва да се опитате постене ден на тази задницата, за да се разбере, тя ще отговарят на вашия организъм или не.
 • Диета на гречке се отнася към категорията на трудно, тъй като основните храни са каша от елда, кисело мляко.
 • Отново диета е възможно само в рамките на месец.
 • Голяма е вероятността от намаляване на кръвното налягане.
 • Вероятно влошаване на хроничните заболявания.

Ако тези недостатъци не ви плаши, а след това да се пристъпи към спазване на диета.

Противопоказания

При този метод на отслабване има противопоказания, тя не се препоръчва:

 • бременните и жените, които се хранят бебето на гърдата;
 • диабетици;
 • високо кръвно налягане;
 • по време на прекомерни физически натоварвания;
 • стомашно-ЧРЕВНИ заболявания;
 • по време на депресия.
 • при заболявания на бъбреците и на сърцето;
 • хората, които са преживели операции в областта на коремната кухина.

Проба меню елда диета

Най-често диетата по време на отслабване се състои както следва:

 • На закуска трябва да се яде елда, варени без сол. Добавяне на мазнини е забранено, а тук мед и сушени плодове може.
 • На обяд трябва да се приготвят печени зеленчуци, изядете една малко постно. Също така можете да разнообразите менюто ще позволи на риба, приготвена на пара.
 • Вечерята се състои само от елда, овесена каша и кисело мляко.

Да се придържаме към такова меню трябва да бъде не повече от седмица, тъй като вероятно влошаване на благосъстоянието. Оптимално да спазват този режим 3 дни.

Ако дилъра ви приелась, може да разнообрази храната печеными ябълки или чай от сушени плодове. При това е важно да се откаже напълно от тежката храна, спорт и други физически упражнения.

Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

През деня пийте не по-литра мляко, при това той трябва да бъде низкокалорийным. Внимавайте за датата на производство на кисело мляко, ако му се даде повече от 3 дни, не го използвайте, тъй като той е в състояние да предизвика запек.

Ако усещането за силен глад не отдалечава, а след това преди лягане се разрешава изпиване на чаша ферментирал млечен продукт. Можете да пиете вода, без газове и зелен чай в неограничени количества.

За да закачите е резултат от диета и отново не наддават излишно на тегло, след 2 седмици ограничен храна не може веднага да отидете на мазни или мучную продукти. Опитайте се да се избегне преяждане и периодично подредете гладно дни на тази задницата.

Периодични гладно дни на гречке ще ви позволи да остава винаги в отлична форма. Те могат да се повтори след 3 дни. Ще трябва цял ден да ям едно елда, при желание в нея може да се добави лук, рафинирано масло или мед. Също така не е забранено да се пие чай без захар или компот.

Резултати

Не се страхувайте, че ще имате отвисать кожа, след като спрете да седне на този метод на хранене. По време на намаляване на теглото кожен слой равномерно намалява, за 2 седмици може да намалите размера на дрехите в 2 размера. Има намаляване на теглото не само отделна част на тялото, например, бедрената кост, а всички тялото, което е важно, ако вашата основна цел е намаляване на количеството см на талията и бедрата.

Снимка отслабване на елда диета

Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

Минус 20 кг.

Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

Минус 8 кг.

Елда диета: преглед, резултати, същността, снимки, меню, противопоказания

Минус 18 кг.

Коментари

Мария, 23 г.

Седна на елда диета 3 дни. През това време откъсна 3 кг. не мога да кажа, че този метод на хранене е сложна. Да, в първия ден на отслабване е трудно, тъй като гладът е по-силен. На втория ден бе лесно, а на третия ден се почувствах лекота в тялото.

Арина, 31 години

На елда диета седи 2 седмици. Яде само елда, пиеше чай и кисело мляко. Аз по принцип обичам овесена каша от елда, но само с масло. А, за съжаление, да не се използва при намаляване на теглото. Моят резултат е отслабване е минус 12 кг.

На светлината, на 28 години

Диета на гречке ми помогна да бърза загуба на тегло, тънка талия и по-добро благосъстояние. Няколко пъти в годината, седя на нея, при това активно се занимавам с този спорт. И приятелките си на своите предлагам само тази диета.

Елда техника за намаляване на теглото има своите предимства и недостатъци. Да, тя помага за значително отслабване, но ако не сте любительницей елда, може да е по-добре да опитате различен метод за отслабване, като например диетата минус 10 кг .