Грижа за тялото » Продукти » Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване

Правилното хранене – основата на доброто здраве.

Разнообразна диета е необходим за възстановяване на организма, поддържане на защитните сили. Често срещано погрешно схващане за това какво въглехидрати е основна причина за проблеми с наднорменото тегло.

Въпреки това статистиката показва неутешительных последици, свързани с отказ от въглехидрати, специфични характеристики, които лекарите настоятелно препоръчват да се проучи преди съставяне на индивидуална диета.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване

Задължително е здравословен начин на живот — сложни въглехидрати. Продукти списък (таблица) за отслабване е необходимо за изготвяне на индивидуално меню.

Сложни въглехидрати са представени множество монозахариди, усваивающихся постепенно. Това позволява на тялото да извлича от храната енергия за дълго време.

Видове въглехидрати

Въглехидратите се класифицират така: прости и сложни. За Сравнение ще направи обоснован избор в полза на сложните за запазване на отлична фигура, без да вредите на здравето си.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване "Добри" и "лоши" в плана за отслабване въглехидратите

Простите въглехидрати са лесно смилаеми, но паралелно бързо нараства нивото на глюкоза в кръвта. След употреба на продукти с тяхното съдържание бързо възниква чувство на глад. Инсулин има пагубен ефект върху кръвоносните съдове.

Често или ненужната употреба на прости въглехидрати в големи количества, влияе негативно върху благополучието, което неминуемо ще доведе до развитието на хронични заболявания.

Най-полезно да се яде сложни въглехидрати. Продукти списък (таблица) за отслабване ще ви помогне да създавате оригинални специалитети. Бавно се усвояват, зареждат организма с енергия за дълго време.

Основно предимство е висока хранителна стойност с ниска съдържание на захар.

След ядене в продължение на дълъг период от време да не възниква усещане за глад – това е важно за емоционалното състояние: изключени нервни сривове, раздразнителност, депресия. Сложни въглехидрати даден статут полезни, сигурността потвърдена от научни изследвания.

Групата на сложните въглехидрати

Експертите акцентират върху видове бързи въглехидрати, които трябва да присъстват в менюто на представители на различни възрастови категории.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване Експертите акцентират върху видове бързи въглехидрати, които трябва да присъстват в менюто на представители на различни възрастови категории.

Сред тези задължителни въглехидрати са:

 • фибрите;
 • нишесте;
 • гликоген.

Фибрите — фаворит на феновете ЗОЖ, тъй като стимулира работата на храносмилателните органи, но не се усвоява от организма. Ефективен за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак. Фибрите изчиства организма от токсини , необходима за поддържане на холестерола в нормални граници.

Дневно се препоръчва използването на сложни въглехидрати. Продукти списък (таблица) за отслабване е доста обширна, се използва за разработване на система за намаляване на теглото с оглед на индивидуалните особености на организма.

Нишесте — уникално вещество: при малко съдържание на калории, енергийната стойност е доста висока. Ползите от пиенето на нишесте е липсата на ограничения : получаване на удоволствие от пиенето на любимата си ястие, вие не рискувате набиране на излишни килограми.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване Използва се списък на продуктите за отслабване с цел извършване на промени в менюто си, когато се налага да доведе тегло е в норма, за подобряване на обработваемостта. Продуктите се разпределят по своята полезност.

Чувството за ситост възниква веднага след консумация на нишесте, оказывающего положително влияние върху организма. Храни, съдържащи скорбяла, се назначават като профилактика на онкологични заболявания, за укрепване на имунната система, за намаляване на кръвната захар.

Нишесте незабавно се разтваря в гореща вода, така че е задължителна част от менюто на професионални спортисти: помага да издържат на значителни натоварвания, поддържа нормално емоционално състояние.

Гликоген насища организма с глюкоза, възпрепятстват неговото намаляване. Този вид сложни въглехидрати — първа помощ, профилактика на намаляване на нивото на кръвната захар се дължи на прекомерни физически натоварвания. Гликогенът е незаменим в бърз ритъм на живот, помага да съчетават кариера, спорт, неприкосновеността на личния живот.

Използва се списък на храни (таблица) за отслабване с цел извършване на промени в менюто си, когато се налага да доведе тегло е в норма, за подобряване на обработваемостта. Сложни въглехидрати — източник на енергия.

Продукти, в чийто състав влиза нишесте :

 • тестени изделия;
 • зърнени храни;
 • хляб;
 • зърнени култури;
 • картофи;
 • боб.

Нишесте — най-добрият вариант за меню за хора с проблеми на храносмилателните органи: дискомфорт в областта на корема няма да се отрази на обичайния начин на живот.

Богати на фибри :

За безопасно отслабване яжте сложни въглехидрати, особено на фибри. Използвайте сезонни храни за отслабване от списък или таблица.

Сложни въглехидрати за идеалните форми

Чувството на глад — честата причина за нервни разстройства: стремеж към физическо съвършенство може да стане причина за депресия. Изтощителни диети не са съвместими с начина на живот на активния човек.

Без източници на енергия невъзможно да се справят с много: физически, психически. Борбата с излишни килограма осигурява едновременното спазване на индивидуален хранителен режим и спорт.

Изпълняват упражнения, усещане за глад, е почти невъзможно. За постигане на поставената цел – красива фигура, е необходимо да се постигне хармония на тялото и душата.

Сложни въглехидрати стимулират обменните процеси.

Всеки ден са необходими сложни въглехидрати, за да се изчисли нормата на които е съставила списък от продукти (таблица) за отслабване. Важно е да не се позволи злоупотреба с любимото си (но не и полезни) ястия.

Броят на необходимите продукти зависи от начина на живот и възраст.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване Въглехидрати стимулирую работата на черния дроб, затова ги традиционно препоръчват да се яде сутрин – за осигуряване на организма с енергия за целия ден.

Се изчислява по проста формула: въглехидрати — N г умножают телесна маса (кг).

(N) по формулата още :

 • 4 грама Х 1 кг, за да поддържа форма, с отлично самочувствие;
 • 5 грама Х 1 кг оптималното количество за жени;
 • 2,5 -3 г Х 1 кг — норма на периода на активна борба с наднорменото тегло;
 • 5,5 грама Х 1 кг — в норма за бременна жена.

Пренебрежително отношение към препоръките за необходимостта от въвеждането в диетата на сложни въглехидрати неминуемо ще доведе до негативни последици.

"Верни другари" — негативни последици ще станат :

 • сънливост;
 • умора;
 • гадене;
 • треперене на ръцете.

Изпотяване, скучна косата, чупливи нокти неминуемо ще доведе до чувство на неудовлетвореност представителки на прекрасния пол, която е решила да преобразиться.

Въглехидрати стимулирую работата на черния дроб , затова ги традиционно препоръчват да се яде сутрин – за осигуряване на организма с енергия за целия ден.

При този диетолози акцентират върху особеностите на хранене на хората, които водят активен начин на живот, сопровождающийся физически и психически натоварвания в нощта (работа, спорт).

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване Совам" се нуждаят от храна, съответстващ на начина на живот, означава, въглехидрати "за една нощ" в разумни граници не донесе вреда.

"Совам" се нуждаят от храна, съответстващ на начина на живот, означава, въглехидрати "за една нощ" в разумни граници не донесе вреда.

През зимата значението на бавни въглехидрати се повишава. На организма е необходима защита от ниски температури.

В състава на въглехидрати е включен специален хормон – серотонин, който помага да се затопли, като, при това, ефективно средство срещу депресия.

Избор на източници на бавни въглехидрати

За отслабване необходим е списък с продукти (таблица): важно е да се знае в какво количество може да се яде сложни въглехидрати (взема предвид възраст, начин на живот).

Внимателно трябва да се отнасяме към хлебни изделия, се даде предпочитание на продукти от пълнозърнесто брашно (колкото по-малко обработка минават съставки, толкова по-добре).

Най-достъпен вариант на хранене — каша :

 • овесени ядки;
 • елда;
 • грис от ечемик.

Гликемичен индекс на гореизброените ястия е подходящ за диетата на атлета – ефективността на употребата на проверени няколко поколения. Паралелно се препоръчва използването на бобови култури, които осигуряват на организма достатъчно количество фибри.

Сложни въглехидрати — единственият начин за възстановяване на енергия, който не води до образуването на мастни съединения.

Списък на продуктите (индивидуална таблица) за правилното хранене ще ви позволи да забравите за постоянно чувство на глад, на излишни килограми.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване Най-достъпен и полезен вариант на хранене — каша.

Въглехидратите са незаменими за пълноценно хранене, редовната употреба има положителен ефект върху всички органи, след като недостигът на тези вещества води до намаляване на активността, рязко влошаване на благосъстоянието.

Гликемичен индекс на храните :

 1. Кайсии — 20;
 2. Дюля — 35;
 3. Портокали — 35;
 4. Царевица — 35;
 5. Сусам — 35;
 6. Сушени кайсии — 30;
 7. Мая — 35;
 8. Смокини — 35;
 9. Зеле — 10;
 10. Цвекло — 30;
 11. Целина корен — 35;
 12. Лук — 10;
 13. Ленено семе — 35;
 14. Мак — 35;
 15. Доматен сос без захар — 35;
 16. фасул — 35;
 17. Сини сливи — 25;
 18. Шоколад е горчив — 20;
 19. Един шоколад без захар — 35;
 20. Мляко — 32;
 21. Моркови — 35.

При изготвянето на менюто не се допуска често срещаната грешка е: полезно, не значи може да се яде в неограничени количества. Чувството на мярка е основа на отслабване.

Внимателно трябва да се лекуват за употреба на продукти, съдържащи фибри: боб може да стане причина за повишен газообразования, болки в корема – не се превишава норма, съответстваща на вашето тегло.

Сложни въглехидрати: списък на храни (таблица) за отслабване За подобряване на ефективността на диета от първия ден да започне изпълнението на упражненията.

Сложните въглехидрати осигуряват нормалното функциониране на ЦНС. Мозъка е необходимо глюкоза: ограничения в храненето, оказва негативно влияние върху умствените способности. Звездите, слаба памет — признаци на неправилно хранене, хора на интелектуалния труд.

При изготвянето на меню се отнася не само в масата, но помисли и лични вкусове: храната трябва да доставя удоволствие . Въглехидрати се съдържат в различните храни, така че съставяне на меню по ваш вкус труда не ще.

За подобряване на ефективността на диета от първия ден да започне изпълнението на упражненията.

Предимство на отслабване с помощта на сложни въглехидрати е "удобството" на диета: полезни ястия, консумирани по време на работа и в командировка, в края на краищата общо с придобиването, готвене изключени.

Преди началото на борбата с излишни килограма задължително минете цялостно проучване , обсъдете с вашия лекар очаквания меню. Углеводная диета се понася безболезнено, не се отразява на функциите.

Видеото ще ви запознае с продукти, съдържащи въглехидрати и техните функции за организма.

В това видео мъж kampaniyaigra за различните видове въглехидрати, се срещат в нашето хранене.

От това видео можете да откриете цялата необходима информация за въглехидрати.