Грижа за тялото » Фитнес » Комплекс от упражнения в салона за момичета за отслабване

Комплекс от упражнения в салона за момичета за отслабване

Отслабване или сушене – важен и неизбежен процес в живота на всяка спортна момичета. Някой иска да се отърве от излишните килограми, а някой просто подсушиться и да получите ценните релеф. Преди да започне този процес, трябва да се изготви индивидуален комплекс от упражнения в салона за момичета за отслабване с оглед на особеностите на организма.

Също така си заслужава да се помни, че дори програма, от известен моден треньор не би била ефективна, ако не се придържат към правилното хранене и не се ограничавайте в храната. Калориите трябва да бъде по-малко от количеството на енергията, която харчите за тренировка.

Кардио тренировка

Преди всичко, определете към кой тип телосложение мислите – эктоморф, мезоморф или эндомофорф. Иначе казано, доколкото тялото Ви са склонни към наддаване на тегло, а колко бързо Ще изхвърлите излишните килограми. Ако отслабване за Вас е трудно процес, освен силови комплекси от упражнения трябва да се добавят кардио. В идеалния случай, добре е да правите това сутрин, перекусив протеиновым коктейл или аминокиселини, а вече след приключване на занятията може да се пълноценно на закуска. Кардио сесия трябва да се проведе в средно темпо, подходящ за бързо ходене или приятен бягане.Такива занимания може да се извърши успешно, като в стените на фитнес залата, така и на улицата. Време на изпълнение – от 30 до 80 минути.

Разбира се, далеч не всеки е удобно да тренирате с часа, така че може да правите кардио след силова тренировка или по всяко друго удобно за вас време. Брой занимания в седмицата се определя индивидуално, в зависимост от формата на момичета и крайния срок за отслабване. Оптималното количество кардио тренировки от 3 до 5 седмично.

При намаляване на теглото е една от честите грешки момичета в салона – да прекарват твърде много време на бягаща пътека, забравяйки за силови упражнения и правилно хранене за намаляване на теглото . Упражнява до изтощение, може само да влоши собствен метаболизма и да доведе организма в състояние на стрес. Всичко трябва да бъде умерено, и кардио също!

Комплекс от упражнения в салона за момичета за отслабване

Има два подхода към силово комплекси в салона, за да отслабнете. Първият – да се ангажират в същото темпо и да не се намали работни тегло, а втората – намаляване на работни тегло, но увеличаване на интензивността на тренировката, т.е. правя повече повторения в подхода и намаляване на времето за почивка. Ако се страхуват да загубят мускулна маса, лесно худеете и казали себе си към эктоморфам, тогава по-добре да се придържаме към първия метод. А на момичетата, които трудно губят спечелени килограми, струва изграждането на обучение втория начин.

Също така при намаляване на теглото е полезно:

  • извършва кръгови тренировки
  • използват принципите на суперсета, трисета
  • да изпълнява в най-новите подходи задържане на негативната фаза, т.е. във фазата на напрежение
  • да се обучават в пампинговом стил, което води до прилив на кръв към целевата мускулите
  • акцент върху проблемни зони и да се обучават ги 2-3 пъти седмично
  • се включи в много изолационни упражнения

Комплекс от упражнения в силовом ритъм за отслабване

Заслужава да се отбележи, че не съществува универсален комплекс упражнения за отслабване. Момичета, не забравяйте, че за най-голяма ефективност на всеки урок в салона трябва да е не по-малко от 1-2 базови упражнения и 3-4 изолационни.

В края на всяка тренировка съобщение за 5-10 минути. Горната част на тялото може да се тренира 1 път в седмицата, просто различните комплекси на всяка седмица.

Комплекс упражнения за отслабване – (за намаляване на тегло и повишаване на интензивността)

За тренировка трябва да се изпълнява 4-5 обиколки по-бързи темпове, в един рунд на почивка минимален – 10-30 секунди, само след завършване на всеки кръг могат да се отпуснат на 3-4 минути, съсредоточете се върху собствените си усещания. Броят на повторенията във всеки рунд – 15-20, така че теглото трябва да се вземат средни стойности. Продължителност на тренировка: 50-60 минути.

Можете да сменяте упражнения от един комплекс с други, да добавите нещо или да се обърне внимание на конкретна мускулна група. Придържайте се към данни принципи, тренируйтесь максимално потенциала си, яжте правилно и резултатът ще се чака дълго!


Подобни статии