Грижа за тялото » Диети » Диета след раждането: ефективни методи за отслабване / Mama66.ru

Диета след раждането: ефективни методи за отслабване / Mama66.ru

Бременността и раждането на зад, пред една жена, очакват нови задължения: хранене, грижа за дете, пране и готвене. Често жените в този период не е до външния си вид, въпреки че забравяме за себе си, не си струва.

Диета след раждането: ефективни методи за отслабване / Mama66.ru

Широко известно е, че теглото по време на бременността се набира на всички, които са 10 кг, които 15. Някой върви още по-малко, и те печелят 20 и повече кг. И след раждането с това трябва да се направи нещо. Само единици успяват буквално веднага след раждането отидат в любимите си неща и дори не мислят за това, което е връщане към предишни форми струва останалата част. Повечето също трябва да разреши въпроса как да отслабна след раждането.

Разбира се, не може да бъде без тренировки. Фитнес, йога, аеробика или просто ходене и за зареждане на дома, но и физическа активност – това е основата върне предишната форма. Вторият стълб на отслабване е правилно подбрано хранене.

За диета след раждане, отслабване на която може бързо и сигурно всяка жена е готова да продаде душата. Въпреки това, смята се, че за да отслабнете в кратък период от време е невъзможно, включително поради хормонални проблеми и куп други причини. Всъщност отслабна веднага след раждането може да е, важното е, направи всичко разумно.

Диета след раждането

Съществуването на ефективна диета след раждането особено активно подкрепят различни чуждестранни и руски звезди. Жълтата преса и интернет е пълен с статии за това как худели след раждането на различни звезди. И тогава се появяват диета Ани Лорак или Оксаны Fedorova след раждането, задължително със снимки и възхищавах коментар: "в края на Краищата, това е само 1,2,3 или колкото там месеца".

Така, Оксана Федорова съветва сутрин на гладно да се пие чаша топла вода, за закуска яде купа елда, овесена каша с малко парче риба и да изпиете чаша обезмаслено кисело мляко, на обяд варено телешко и зеленчуци на салата, а за вечеря малко извара и един плод.

Съвсем очевидно е, че такава диета съвсем не подхожда на жена, която кърми детето си гърди. Дори и за жените в нормално състояние на такава диета е възможно само за кратко време. Какво да кажа за кърмещи майки. Буквално няколко дни и мляко от младите майки, най-вероятно ще пропадне. Ами, във всеки случай, ще бъде достатъчно хранителен за малкия човек.

Оказва се, че такива системи, независимо дали е на диета Яны Рудковской или Виктория Бони, или дори Феофилактовой след раждането, се изчисляват на жени, които не се хранят своите деца гърди. Да, и в този случай голяма част от тях не могат да продължат по-дълго от една седмица, тъй като не са вариант за балансирано и пълноценно хранене. А в края на краищата жена след раждане трябва да възстановява тялото.

Когато може да започнат да губят тегло, след раждането?

Първите месец и половина една жена е по-добре да се съсредоточи върху новата си състояние, да се даде на тялото се движи в нов режим на живот, така и просто да се отпуснете. Не се мисли за нещо сериозно. Бъдете сили, те ще са ви много скоро ще ви потрябва. Появата на бебето драстично променя ритъма на живот на цялото семейство, и по-специално за млади майки. Новият ритъм на живот, ще изисква огромни разходи на енергия.

В същия този период жените обикновено се определят с тези продукти, които тя може да има от гледна точка на сигурността за детето. Разбира се, има стандартно и обичайно списък на храни, предизвикващи детето диатез или алергична реакция: това е мед, шоколад, цитрусови плодове, кафе, сладки. Обаче във всеки конкретен случай могат да бъдат и някои от неговите характеристики: някои деца не носят домати, някакви — круша или чушки. И за месец и половина е напълно възможно да се определи така, че да може да се яде и какво не.

Освен това, в първия месец на една жена често е по-важно да се съобразят с това хранене, което ще осигури еднакво стол, без запек . Защото много често в процеса на раждането се появяват разкъсвания на перинеума. Шевовете след това да се лекува 1,5-2 месеца, и ги е много важно да се пази. В допълнение, тези шевове са източник на допълнителни стрес, което влияе върху процеса на отслабване.

Диета след раждането: ефективни методи за отслабване / Mama66.ru

Едва след това може да започне да промените хранителния си режим. И това трябва да компетентно, за да не навреди на бебето и на себе си. Да и кърмене е важно да не се наруши. Между другото, за кърмене. Именно тя може да допринесе за процеса на отслабване, защото на производството на мляко на ден си отива не по-малко от 500 калории.

Правилното хранене и общи съвети

Каква трябва да бъде на диета след раждането кърмещи майки? Строго погледнато, трябва да говорим не за диета, а за балансирано хранене с оглед на нуждите на майката и на детето, и с намалено съдържание на калории. Да-Да, без броене на калории и тук не може да се мине.

Диета след раждането започва, разбира се, с изчисляване на калориите , които може да се яде на ден. Обикновено го правят по следната формула: идеалното тегло, умножена по 30, минимално допустимо е стойността на 1200 калории.

Смята се, че при получаване на по-малък брой калории на организма стартира "икономичен режим", човек чувства умора и нужда от почивка, а тялото по това време усилено се запасает енергия под формата на мазнини. Въпреки това, при изчисляване на тази формула такова значение е изключително трудно, тъй като дори при желаното тегло от 45 кг калории се оказва не по-малко 1350 кк.

След бременността положението е малко по-различно, след като се умножи за картофено сред трябва да се добавят още 300 калории. И минимално съдържание на калории трябва да бъде 1600 кк, обикновено излиза около 2000.

При кърмене на прекомерно понижаване на калорични храни води не само до забавяне на обмяната на вещества, но и до нарушаване на кърмене, намаляване на хранителното съдържание на майчиното мляко, а следователно и с това, че детето недополучает хранителни вещества. В този случай желанието на майката да отслабнете ще започне да се отразява върху здравето и бъдещето на детето.

Ето тук си струва да припомним за кърмене. Както си спомняте, този процес отнема около 500 кк. Въпреки това, към дневния прием на калории се добавя само 300, останалите 200 тялото е напълно в състояние да се възстанови за сметка на мастния слой. За сметка на това ще се случи отслабване. Важното е, да не забравят да пият много вода, минимум 2 литра на ден. Също така е необходимо за образуване на мляко.

Желателно е да имат дневник на храненето . Преди той да помогне? Факт е, че след раждането жената се сблъсква с куп нови проблеми: остра смяна на кръга на общуване, нов график, липса на сън, нерви, стрес, скука... Много жени се възползва от всичко това по много калорийными погалят с различни вкусни неща, дори без да го забележи, какво толкова тук отслабване, не събере още.

Дневник на хранене ще ви позволи да следите излишни набези към хладилника. Вярно, само в случай, ако вие ще бъдете напълно честни със себе си, и ще запишете всичко, което ядете, дори и най-малките перекусы.

А още по важно е да си намерите добър хоби , което ще позволи в свободна минута да избягате от рутината. Ако една жена няма да се отегчите, ако ще я правите, едва ли тя ще продължи да се отделят от свободното си време, търсене на нещо по-вкусно.

Частична храна

Първият принцип на диетата за отслабване след раждане – фракционен хранене. 5 хранения – това е оптималното количество, което не позволява да преяждаме и при това не се изпитва чувство за глад. Естествено, че увеличаването на броя хранения трябва да бъде придружено от намаляване на порции. Ще ви помогне в това използвайте малки чинии. Така по-лесно да се контролира количеството на приетата.

Диета след раждането: ефективни методи за отслабване / Mama66.ru

Освен това, не трябва да яде по-малко от 3 часа преди сън . Храната вечер по-лошо се усвоява, освен това, тежестта в корема може да попречи на съня. А здрав сън млада майка просто не е необходима. Включително и за това, за ефективно и бързо да отслабнат. Добро състояние на нервната система е от жизненоважно значение за бързото отслабване.

Може да се яде или преди хранене на бебето, или веднага след това. Според статистиката, именно в периода на кърмене жени изпитват най-голямо чувство на глад.

Проба меню за отслабване след раждане

Това меню ще достигнат веднага няколко цели: намаляване на телесното тегло, получаване на здравословното хранене и поддържането на добро здраве на детето. Количеството на храната, съедаемой в някоя от хранения, всяка жена може да открие себе си в рамките на една и калории, която тя рассчитала за себе си.

Закуска с право се смята за най-важното хранене. Сутрин е много важно да се даде на тялото да разбере, че сте готови за действие. Навременен закуска се активира обмяната на веществата.

Закуска струва да избират въз основа на тяхната физическа активност. Ако жената редовно се занимава със спорт, трябва да спрете своя избор на сложни въглехидрати, като например зърнени за вода, зеленчуци или пресни плодове. Въглехидратите са основният източник на енергия в човешкото тяло. Вече един час, тялото ще е готово за тренировки.

Ако в този ден е изключителна физическа активност не е планирано, а след закуска трябва да се състои главно от протеини. Подходящи ниско съдържание на мазнини извара с плодове или плодове, бъркани яйца със зеленчуци и други подобни.

  • Втора закуска

Той трябва да е удовлетворяващо, но е лесно. Малко парче сирене, сушени плодове, кисело мляко, пресни плодове и зеленчуци. Мийте всичко може да се некрепким чай без захар.

На обяд е много важно да се получи с храната има повече протеини. Пилешки гърди, телешко, немазна риба, нискомаслено сирене, сирене или тофу. Няма да боли също и въглехидратни гарнитура. Идеални задушени зеленчуци или овесена каша с вода.

Диета след раждането: ефективни методи за отслабване / Mama66.ru

Крайно време угаждам на себе си: ядат вкусни, сладки пресни плодове. Подходящ също и извара или кисело мляко.

Колкото по-лесно ще бъде на вашия вечеря, толкова по-добре за фигурата ви и вашето благосъстояние. Отново да си спомня за варени и задушени зеленчуци, салати от зеленчуци или плодове. Прекрасен вариант ще е супа-пюре от картофи. Е Допустимо и малко количество протеини. Обаче порция трябва да бъде съвсем малък.

Допълнителни препоръки

Както и по време на бременността трябва да се избягва пушени и мариновани продукти, консерви, кисели краставички, наденици и кренвирши. Всички тези храни съдържат големи количества сол и консерванти. Сол спомага за задържане на вода в организма и появата на отоци. Консерванти просто са вредни за детския организъм.

Избор на продукти за себе си, не забравяйте и за предпочитанията на малко дете, както и неговото здраве. Както вече бе казано, струва си да се откаже от мед, шоколад и цитрусови плодове.

Може би диатез вашето дете предизвикват и някои други продукти. Пазете се от кисело зеле, сини сливи, на желеобразни продукти в опаковки и други продукти, взывающих повишено газообразование или запек. Червата на новороденото още е твърде слаб и неразвит, и твърде остро реагира на такива стимули.

Необходимо е до минимум да намалят количеството консумирани мазнини. Моля, обърнете внимание, не изключва изобщо, а да се намалят. Това е важно, тъй като е съвсем без мазнини човешкият организъм не може нормално да функционира.

Смята се, че на мазнини може да бъде не повече от една четвърт от цялата калорични храни на ден. Така, ако вашата дневна ставка 1600 кк, може да се яде малко повече от 40 г мазнини.

Моля, обърнете внимание, една супена лъжица растително масло съдържа 10 грама чиста мазнина. Във връзка с това си струва да се откажат от ядки, семена и други растителни семена, тъй като те съдържат много мазнини. И буквално малка горсточка ядки значително надвишава нормата мазнини на ден.

Както виждате, препоръки са достатъчно прости, и ги спазват ще бъдат не е трудно. Може би, намаляване на тегло, вие ще бъдете толкова бързо, като на най-популярните и често срещани диети. Обаче плюс на тази диета след раждането е неговата балансираност. Да се хранят по този начин може да се дотогава, докато вие продължавате да кърмите.

След това ще трябва само да преразгледа дневната калорични храни и някои принципи на храненето, по-специално, за намаляване на потреблението на вода до 1,5 литра на ден. Но у вас ще се появи възможност да ядат тези храни, в които можете да отрече себе си, заради бебето.

Съветваме ви да прочетете:Асфиксия на новороденото: какво трябва да знаете майка ми, ако бебе поставят тази диагноза

Интересно в сайта: