Грижа за тялото » Отслабване » Диета по група кръв - таблицата продукти, меню, коментари

Диета по група кръв - таблицата продукти, меню, коментари

  • Дешифрирането на тестове онлайн - урина, кръв, общ и биохимичен.
  • Какво означават бактерии и включване в анализа на урината?
  • Как да се решат в анализи на едно дете?
  • Характеристики на провеждане на ядрено-магнитен резонанс-анализ
  • Специални тестове, ЕКГ и ЕХОГРАФИЯ
  • Норми при бременност и стойността на отклоненията..
Дешифрирането анализи

Връзката между употребляемыми в храните за храните и тяхното влияние върху човешкия организъм с различна група на кръв за първи път е поставил американски лекар-природолечител Петер Д ' Адамо. Разходите за дългосрочно наблюдение на пациентите си, той разказва, положително или отрицателно влияние на едни или други продукти на метаболизма и състоянието на всички органи и системи, в зависимост от кръвна група.

Той предположил, че промяната на организма в процеса на еволюцията и специфични условия за хранене на всеки етап, програмирани в човешката кръв. Ето защо от това каква храна употребява всеки човек и зависи от състоянието на здравето му през целия живот.

В момента е научен да потвърди теорията на американеца не, а спорове между лекари, учени и диетолози не й утихват до днес порите, което води до постоянни противоречия.

Описание и общи принципи на хранене

 

Диета по група кръв - таблицата продукти, меню, коментари

Диета по група кръв предвижда избор на определени храни, и отказ от храна, се отрази негативно на метаболизма и загуба на тегло. Питър Д ' Адамо теория, че всеки, генетичен тип разумен човек отговаря на неговата кръвна група.

Хората с първа група на кръвта условно наричани "ловци". Това е най-старият генотип на Земята. Основен поминък на древния човек е бил добивът на храна, обикновено месо. Ето защо за 1 група са толкова важни протеини от животински произход. А за смилане на млечни продукти, зърно и плодова храна им стомаси са значително по-лошо, така че тя се натрупва под формата на мастни натрупвания.

При преминаване към отглеждане на земята възниква втората кръвна група "земеделци, землепашцы". Това са родени вегетарианци, тялото на които перфектно абсорбира вегетарианска храна и повлиява неблагоприятно на прием на животински протеини. Смята се, че манията за месни и млечни продукти при втората група кръвта води до натрупване на мазнини.

Следващият етап на еволюция – появата на "номади", мигриращи в зората на ерата на човечеството и развитието не само земеделието, но и в животновъдството. Това са хората от третата група на кръвта – най-гъвкава и по-уравновесена. Основата на захранването е баланс на животинска и растителна храна, при равновесие които тялото получава всички необходими елементи. Представители на тази група са със затлъстяване е значително по-малко, тъй като тяхната храносмилателна система е насочена към всички видове храни.

Сливането на втората и третата групи на кръв води до появата на най-младата група от хора с четвъртата група. "Нови хора" могат да се консумират най-разнообразна храна, обаче, крайностите на порции и обилно хранене водят до бързото наддаване на килограми, които после доста трудно да се отървете.

Практически разработки на съставяне на диетата с оглед на кръвна група наброява малко долее 20 години. Разработване на лекар-натуропата не са унифицированными и носят само консултативен.

Естествено, че ще можете сами да композирате вашата диета, въз основа на общите принципи на хранене за вашата кръвна група, обаче, ефективността и безопасността на тази диета може да се гарантира само консултации и наблюдение на опитен диетолог.

Кръвна група и храненето на човека

  • Диета за 1 положителна кръвна група се събира с акцент върху протеинови храни, с преобладаване на белтъчини от животински произход (червено месо, морски дарове, мазна риба, меса) и ограничаване на употребата на углеводсодержащих и глютеновых продукти (зърнени култури, брашно, зеленчуци, плодове, захар, мед и други);
  • Диета за 2 положителна кръвна група предвижда преобладаването в менюто на растителна храна и намаляване на количеството мазнини от животински произход, както и червено месо, мляко, бобови растения, гъби, с риба и морски дарове в ограничени количества са изключително полезни;
  • Диета за 3 положителна кръвна група се препоръчва балансирана, т.е. в еднаква пропорция трябва да се яде месо/риба, млечни продукти и плодово-зеленчукови ястия, при това, с изключение на тлъсто месо, алкохол, бобови растения, ядки и морски дарове;
  • Диета за 4 положителна кръвна група, най-разнообразни (месо, млечни продукти, морски дарове, плодове, зърнени храни), но акцентът е върху постни и ниско съдържание на мазнини продукти с умерени порции на консумация, при това трябва да се намали храната на червени меса, морски дарове, свинско месо, глютеновые зърнени храни, гъби и ядки.

Диета по група кръв, таблица на продуктите

Диета по група кръв - таблицата продукти, меню, коментари

Освен отделяне на кръв от групи тя може да има отрицателен и положителен rh. По твърдения на опитни диетолози, резус-фактор не оказва съществено влияние върху правила на хранене и избор на определени продукти.

Затова носител всяка кръвна група с отрицателен резусом могат да се придържат към същите принципи, че и хората с положителен фактор. Основната разлика меню диета се основава на групата на кръв.

Как да отслабнете с диета кръвна група

Диета по група кръв - таблицата продукти, меню, коментари

Привържениците на храни от групата на кръвта става все повече. Дългосрочна горивната система не е предназначена за бързо отслабване и незабавно възстановяване на организма. Това е по-скоро начин на живот, с отказа от нежелана храна и употребата на полезни именно за вас продукти.

Изоставяне на нежелани за вашата кръвна група продукти и минимизировав количество неутрални, можете постепенно да се въведе обмен на вещества в естествено състояние.

Според мнението на привържениците на тази система, хранещи се с едни и същи продукти, че и вашите предци, това е характерна точно за вашата кръвна група, вие не само ще ви запозная тегло в норма, но и да укрепите имунитета, ще се освободите за десетилетия натрупани токсини, изчистете организма си от токсини и да се отървете от хронични заболявания.

Кръвната група 2 положителната: диета за жени

Диета по група кръв 2 положителна – най-популярната сред прекрасната половина на човечеството. Според статистиката, хората от втората И (II) група кръвта на земното кълбо повече от всичко (около 40%). Ако искате да отслабнете, тогава от месо по-добре да се откаже, тъй като именно той практически не се усвоява от вашия организъм.

Замяна на всички видове меса и карантии морска риба (треска, сьомга, скумрия, сьомга, пъстърва), речна риба (шаран, платика, бяла риба, костур, шаран). Използвайте за пълнене на зеленчукови салати ценното ленено семе, от гроздови семки и зехтин, а като подправка и лют сос – горчица.

Яжте тиква и арахисовые семена, соя, фасул, леща, грах, елда и овес, и тялото ви се отблагодари безпроблемна работа. За жените от втората група на кръв особено полезни сливи, ябълки, цитрусови плодове, червени боровинки, боровинки и къпини.

От зеленчуците трябва да обогатяват диетата с моркови, тиква, броколи, спанак, червено цвекло и киселец. Има благоприятен ефект и натурално червено вино, билки, горски плодове, зелени и плодови чайове, черен кафе, напитки от цикория.

В таблицата са дадени храни за диета по група кръв 2.

Диета по група кръв 2 отрицателна аналогична система на хранене за жените с положителен резус-фактор.

Не забравяйте, че всяко ограничаване в храненето води до недостиг на тези или други биологично активни съединения (от баланс на белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и от присъствие в менюто на достатъчни количества витамини, органични киселини, незаменими аминокиселини, флавоноиди, микро - и макроелементи, хранителни влакнини, пектинови съединения и др. пряко зависят протичащите в организма процеси), затова бъдете умерени във всичко.

За преход на хранене от групата на кръвта желателно консултации опитен диетолог, който ще вземе предвид не само показателите на кръвта, но и индивидуалните особености на организма: ръст, тегло, пол, възраст, индивидуална непоносимост към храни, наличие на хронични заболявания и др.

Хармония във всяка възраст и уелнес по всяко време на годината!