Грижа за тялото » Диети » Диета Крестной

Диета Крестной

Сред жените, нетърпеливи да отслабнете бързо става популярна диета крестной. Същността на диетата се състои в редуване на дни с нискокалорична храна и дни на пълен глад . Тази диета е насочена на изхвърлянето на излишни килограми в екстремно кратки срокове. Всяка значителна загуба на тегло, е стрес за организма и може да даде обратен ефект под формата на възстановяване килограма в двоен размер. Този курс се изчислява на 31 ден.

Диета Крестной

Професионални диетолози смятат диета крестной вредни за организма. Негативен ефект се отразява на работата на стомаха, тъй като след няколко дни на твърдия ограничения в храната и на пълен глад, идва ден, когато човек може да има всичко. За няколко дни на глад, тялото възстановява работата си в съответствие с направени калории, и когато настъпи "ден храна", тялото отново е под стрес.

Програма за диета крестной скокове

"Ден на хранене". В този ден можете да ядете всичко, което искате, и на всички суми без ограничение.

Диета Крестной

 1. 2 ябълки.
 2. Мляко или кисело мляко 1 литър.
 3. Пълното гладуване.
 4. "Ден на хранене".
 5. 2 от грейпфрут.
 6. Извара, 0,5 кг.
 7. Пълното гладуване.
 8. Пиле варено 0,5 кг.
 9. Домати – 5 броя.
 10. Пълното гладуване.
 11. Кисело мляко или прясно мляко 1 литър.
 12. Елда.
 13. Яйца – 2 броя.
 14. Варено пиле 0,5 кг.
 15. Кафе.
 16. Извара – 0,5 кг.
 17. Мляко или кисело мляко 1 литър.
 18. "Ден на хранене".
 19. Пълното гладуване.
 20. 21 – ви-23 – кисело мляко.
 21. 24 – 26. Шоколад 100 грама на ден.
 22. 27. варено пиле – 0,5 кг.
 23. 28 – 30. Пълното гладуване.
 24. На 31 дни – кафе.

Както се вижда от представянето на меню на тази диета, трябва да яде в много малки количества и не винаги е полезна храна.

Оценка крестной диета

Диетолозите вече отбелязахме, че тази диета е много вреден. Тя нарушава функционирането на стомаха и червата. Освен това последиците от нейното спазване за здравето на човека могат да бъдат доста тежки. Анализ на състава на храните, може да се заключи, че в диетата не са балансирани основните елементи – протеини, мазнини и въглехидрати. Кафе дни и дни на пълен глад противоречат на всички принципи на здравословното хранене, обделяют тялото необходимите елементи. А присъствието на грейпфрути може да предизвика алергична реакция у хора, предразположени към нея. При крестной диета е налице маса минуси:

Диета Крестной

 1. Небалансираното диета тази диета. Всяка програма за отслабване трябва да бъде насочена не само към намаляване на теглото, но и за спазване на принципите на правилното хранене. Мотото на всяка диета трябва да бъде лозунг – да не наранявам. Ако анализираме състава на продукта, това може да се види, че за един месец на тази диета възниква недостатък не само въглехидрати, намаляване на броя на която и води до повторно задаване на излишни килограми, но и липсата на протеини и мазнини. А те от своя страна участват в най-важните процеси в организма, техните остър дефицит води до нарушения на обмяната на веществата.
 2. Възможно развитието на алергии. Много хора, страдащи от алергични реакции, при спазване на тази диета могат да се сблъскат с този неприятен проблем. Грейпфрут – това е доста мощен алерген, на шоколад алергии са по-малко хора, но все пак има и такива, които го употребяват, не се препоръчва.
 3. Дни на глад. Това е огромен удар по тялото, по-специално това провокира заболявания на стомашно-чревния тракт. Ако човек има такива заболявания, като гастрит, язва и други, след това да спазват такава диета, не си струва.

Да спазва тази диета, най-вероятно, ще бъде изключително трудно, въпреки, че някои резултати, тя все пак ще донесе. Основният минус бързи диети, свързани с глад е и рязко ограничаване в храненето, това е, че загубените килограми след края на диетата и преминаването към обичайната храна отново ще се върнат, може би и в по-големи количества. Факт е, че организмът, който дълго, изтощен, при първа възможност ще започне да компенсира изгубеното. За да диети имат дълготраен ефект, загубени при спазване на килограми не трябва да бъдат изключително големи.

Противопоказания за провеждане на диета

Освен очевидните недостатъци на тази крестной диета има и противопоказания:

Диета Крестной

 1. Заболявания на стомашно-чревната система, на черния дроб и бъбреците. Остър недостатък на храна в стомаха, може да предизвика язва и гастрит, повишена киселинност на стомаха. За това допринасят и някои продукти, включени в програма за отслабване. Грейпфрут се отнася до цитрусови плодове и допринася за повишаване на киселинността на стомашния сок и раздразнение на лигавицата на стомаха. При нормално хранене в комбинация с пълноценни хранения действието му е гладка, но ако има някои грейпфрут на гладно, това води до негативни последици.Кафе и шоколад, имат същите ефекти, ако ги ядат без свързаното с храна. Те могат да предизвикат киселини в стомаха, честата проява, която нарушава микрофлору на хранопровода.
 2. Хората, които имат нарушение на обмяната на веществата и затлъстяване, тази диета е строго противопоказан. Тя може още повече да влоши заболяването. Болните с такава диагноза е показано на рационалното и балансирано хранене, а не гладуване.
 3. Страдащи от захарен диабет. При диабет от втори тип диета предписана от вашия лекар, но нейната цел се състои в постепенното намаляване на теглото и нормализиране на нивото на захарта в кръвта. В тази диета има дни с глад и когато яде само шоколадка, а това веднага ще повиши нивото на кръвната захар. В продължение на тази диета показатели ще прави.

Спазването на такава диета е възможно само за човек, който има добро здраве. При липса на заболявания на стомаха, черния дроб, хронични заболявания и алергии. Ако курс диета е приет от началото и до края, след това излиза от нея трябва да стане постепенно. В продължение На още две седмици трябва постепенно да се върне в диетата си обичайните храни и яде на малки порции. Когато, на пръв поглед, някои от отрицателните характеристики на тази програма, от него все пак можете да направите нещо полезно. Например, кефирные и ябълка на гладно ден. Но тези дни може да се организира веднъж на десет дни.

Основни правила при провеждане на диета

И ако наистина искате да отслабнете, за да загубените килограми не се върнаха, една диета малко. Някои хора на диета крестной изобщо не е необходимо. Осигурете си на хранене и да правите, пластика, ефектът от тези дейности ще бъде не най-бързо, но ще запазите здравето и полученият резултат се запази за дълго.

Диета Крестной

 1. Трябва да се хранят накъсана. Брой хранения 5-6 пъти на ден, а доза трябва да се намали. Добре действа правилото за "една чаша", когато обема на храната се поставя в чаша.
 2. Само варени храни. Полуготови продукти, които имат за цел да максимално да насити организма с калории, при това да го обучи на усилватели на вкуса. Много хора не се замислят, че в полуготови продукти от магазина (бургери, хот-дога, пълнени зеленчуци) съдържа много повече калории, отколкото в аналогах у дома. Разбира се, топли банички, палачинки и се варят на каша по-бързо, но не по-здравословен. Производителите на домакински уреди също разработват уреди, които могат да спестят нашето време за приготвяне обяд.И, благодарение на тях, можете да се храните правилно, с предимство и без голяма загуба на време. Опитайте се да купуват само охладено месо, готвя пълнени зеленчуци и кюфтета сами. Това ще бъде много по-вкусно и ще донесе повече ползи.
 3. Фитнес. Хората, живеещи в големите градове, често се оплакват от недостиг на време за туризъм в салона. Но ако решат, това обикновено е просто нежелание или неспособност сами да се организираме. Някой се притесняват да отидат за първи път, някой, който просто не може да се събере. Ако не участват, тогава можете да започнете тренировка у дома. Това не изисква много разходи. Поръчайте чифт гири и плажна топка.С тяхна помощ, можете напълно да се отдадете на първоначалното ниво, а с развитието на физическите качества, вие вече сами ще усетите нуждата да отидете на фитнес и увеличаване на натоварването, освен това след известно време на тези занимания, ако се срамуват да посещават зала, тогава това чувство ще премине.

Разбира се, прилагането на крестной диета може да помогне в постигането на бързи резултати, но трябва да се помни за рисковете за здравето и противопоказаниях по неговото прилагане.

Обективно е да се съпоставят ползите, които тя ще донесе, с негативни последици. И ако все пак може да се управлява без него, е по-добре да изберете програма за рационално хранене и намаляване на теглото постепенно, без да изложи тялото си на такъв рязък стрес.