Грижа за тялото » Диети » Слонова диета за 3 дни – един от лесните варианти меню

Слонова диета за 3 дни – един от лесните варианти меню

Слонова диета за 3 дни – един от лесните варианти меню Днес тази диета се смята за един от най-популярните. Въпреки това, преди тя да спечели такава слава, за ползите от яйца са се водили многобройни и продължителни спорове. Благодарение на научните изследвания, които бяха проведени в различни страни, е доказано, че слонова диета за 3 дни и повече да не представлява опасност за организма. Напротив, тя благотворно влияе на много жизнени процеси. Ние ще ви разкаже за нейните достойнства и някои недостатъци.

Полезни свойства на яйцата

Този вкусен и достъпен продукт притежава много полезни свойства, а именно:

 • Слонова диета за 3 дни – един от лесните варианти меню Яйцата са богати на вещества, които подобряват паметта, вниманието и работата на мозъка като цяло. Става въпрос за витамин С и веществото ниацине.
 • Освен това в тях се съдържат калций, йод, цинк, желязо, витамини от групата В, е, А, D. Благодарение на това не е необходимо в период на диета допълнително се консумират комплекси витамини и минерали.
 • Ясен достойнство е ниско калорични продукти. Ако на закуска изядете една 2 яйца, чувството на глад ще дойде при вас няма да дойде скоро. Като резултат, при редовна употреба вие много бързо ще видите как стрелката на везните ще се отклоняват в посока на намаляване.

Има много варианти на тази диета е от най-бързите на 3, 5 дни до по-дълги, изчислени на 1,2,4 седмици. Ние ще се спрем на най лек вариант.

Кратка диета за 3 дни

В рамките на тази кратка диета могат да се ядат яйца, без ограничения. Към нея е позволено да добавят зеленчуци и малко плодове. Напълно изключени от диетата на тестени, сладки и мазни храни. Вместо черен чай и кафе се препоръчва да се пие вода.

Тъй като в тази диета с ограничен прием на въглехидрати, тогава при по-дълъг срок са възможни такива прояви като чувство за мускулна слабост и влошаване на настроението. Затова не си струва да продължи повече от 3 дни, (максимално – 4 дни). Но дори в този случай, резултатите ви могат да ви изненада – можете да намалите до 4 килограма наднормено тегло. Едновременно с оттеглянето си ще се случи и прочистване на организма от токсини.

Били ли сте някога се опитвали да се отървете от излишните килограми? Съдейки по това, че четете тези редове - победата не е на ваша страна.

Наскоро излезе съобщение на предаването "Контролна покупка" на Първи канал, в която выясняли, какви са продуктите за отслабване наистина работят, и кои използвате просто несигурни. Под прицел удари: лициум, зелено кафе, турбослим и други суперхрани. Разберете какви средства не са преминали проверка, е възможно в следващата статия. Четене на статия >>

По време на такова разтоварване е да се придържат към следните правила:

Добри резултати е символ на диета, когато на 3 дни едновременно с яйца се използва голямо количество от грейпфрути. На него ще се спрем отделно.

Яйца-грейпфрутовая диета

В диететика грейпфрут е отделено специално място, тъй като той има уникални свойства:

 • помага да се намали нивото на лошия холестерол;
 • не позволява отложено, нови мазнини;
 • допринася за намаляване на апетита;
 • позволява възстановяването на баланса на глюкоза и инсулин;
 • има в неговия състав, минералите и полезни витамини.

Яйцата благодарение на долгому усваиванию създават усещане на ситост, и затова тази диета не е тежка. Благодарение на содержащемуся в тях лютеину и биотину се ускоряват тези процеси, тъй като разграждането на мазнините и тяхното отстраняване от организма. Те също така спомагат за повишаване еластичността на кожата и еластичността на тъканите.

Правила за съчетаване на яйца и грейпфрут

Тази диета е предназначена за 3 дни, но може да се удължи до 1 седмица. При тази трябва да се придържате към следните препоръки.

 1. Слонова диета за 3 дни – един от лесните варианти меню През цялото време трябва да се пие голямо количество вода (до 2 литра). Най-добре ще отговарят на алкална негазированная вода. Тя помага за неутрализиране на действието на органични киселини, на които е богат на грейпфрут.
 2. По-добре да се използват кокоши яйца рохко. Тяхното разграждане се случва по-дълго, което означава, по-късно настъпва чувство на глад.
 3. Вземете вашата храна трябва да е с плод. Така стартира процес на производство на ензима, който е отговорен за разграждането на мастните депа на организма и не дава да се образува нова.
 4. Да Не се използва като добавки, сол, подправки и захар. Така ще можете да намалите калориите диета до 800 ккал на ден.

По време на диета, изчислена на 3-4 дни, на закуска може да се яде половин грейпфрут, 1 яйце, филия диетичен хляб и чаша зелен чай. По време на вечеря изяде останалите плодове и добавете към него 2 яйца и зелен чай. Вечерята се състои от 1 яйце, половинки от грейпфрут и зелен чай с лъжичка мед.

Омекотена версия на тази диета съдържа картофи (1 клубен), който в варени или печени формата на можете да изядете една по време на вечеря. Разрешава също да използвате и доматен сок.

Ако точно да се придържат към горните препоръки, а след това за 4 дни можете да се разделите поне с няколко килограма.

Предпазни мерки и недостатъци

Такава диета е противопоказан за хора, склонни към алергични реакции, тъй като и двата продукта – това са потенциални алергени. В нея не може да се използва по време на бременност и кърмене. Тя може да изостри заболяването-ЧРЕВНИ и бъбречни заболявания. Тъй като грейпфрут не трябва да се комбинират с някои лекарства, винаги е нужно предварително да се консултирате с вашия лекар.

Как работи слонова диета

Отзиви казват, че за кратък период от време, който предлага тридневна слонова диета, може бързо намаляване на теглото. Не може да се каже, че този успех ще достигне с лекота. Но ако не се страхуват от трудностите, тогава можете да рискувате и да опитате. Успехи!

Тайната

Били ли сте някога се опитвали да се отървете от излишните килограми? Съдейки по това, че четете тези редове - победата не е на ваша страна.

Наскоро излезе съобщение на предаването "Контролна покупка" на Първи канал, в която выясняли, какви са продуктите за отслабване наистина работят, и кои използвате просто несигурни. Под прицел удари: лициум, зелено кафе, турбослим и други суперхрани. Разберете какви средства не са преминали проверка, е възможно в следващата статия. Четене на статия >>