Грижа за тялото » Продукти » Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Въглехидрати – основен източник на енергия за организма. Недостигът на тези вещества може да доведе до постоянна умора и слабост, нарушения на съня, влошаването на умствената и физическа активност. Има редица диети, които препоръчват да се намали броят на въглехидрати в диетата, но трябва да се разбере, какво е менюто може да бъде опасно за организма, включително и за обменните процеси. Въглехидратите дават енергията, необходима за разграждането на мазнините. Ако те са правилни, тогава за да ги погълне, тялото трябва ще опитам – това допринася за намаляване на теглото. Обаче въглехидрати въглехидрати разногласия.Не всички от тях са толкова полезни за фигурата и за здравето, така че нека разгледаме, кои въглехидратни храни списък за отслабване може да включва в себе си.

Прости и сложни въглехидрати

Въглехидратите се делят на прости (бързи) и сложни (бавни). Прости въглехидрати, списък продукти с таблицата за отслабване ще разгледаме по-долу, тялото разгражда бързо. Те бързо се абсорбират кръв, веднага ще се изпълва с енергия, но е достатъчно много за кратко време. Глад, те не утоляват, и представляват опасност за фигурата , така че от общия брой на използваните в деня на въглехидрати в тях трябва да се падат не повече от 20%.

Сложни въглехидрати, списък на продуктите за отслабване, които ви също заслужава да бъде разгледан, се усвоява достатъчно дълго време. Преработката им, организмът изразходва много енергия, а енергийните си ресурси, те ни дават постепенно, така че е достатъчно да ги дълго време, и вие ще можете дълго време да утоли глада си. Тези продукти се считат за по-полезни, както за здравето, така и за отслабване, така че именно те трябва да станат основните източници на енергия в диетата си.

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване

Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Сложни въглехидрати при спазване на правото на калории да не стане причина за набиране на наднорменото тегло, но дълго ви зарядят енергия, която е нужна за психическа/физическа активност, така и за разграждането на мазнините в организма. Такива продукти са различни. Някои съдържат повече нишесте, което бързо се превръща в глюкоза, така че да злоупотребяват с тях не си струва. Списък на продукти с полезни въглехидрати за отслабване, съдържащи нишесте, включва в себе си боб, бял ориз, елда, грис, картофи, банани, патладжан, бял хляб им макаронени изделия, царевица.

- Полезни се смятат тези въглехидратни храни, които съдържат пектин и целулоза. Целулоза е целулоза, която не се разтваря. Организма не го усвоява, но под действието на това е чудесно изчиства от холестерола и токсините. Също така се нормализира нивото на захар в кръвта и подобрява работата на червата. Защото такава углеводную храна списък на продукти за отслабване се включва в себе си винаги.

Пектин – разтворими баласт вещества, способни да се свързват и отделят токсини, а освен това още и ускоряване на процесите на разграждането на мазнините. Храни, богати на пектином и целулозни — това зеленчуци, плодове, зърнени храни груба обработка, особено пшеница, овесени ядки, просо, ечемик.

По този начин, на списъка с продукти на много въглехидрати в таблицата за отслабване включва зърнени храни и зърнени храни, без добавка на захар, плодове, тестени изделия, изработени от твърди сортове пшеница, картофи, бобови, сладки картофи, барове мюсли, ядки, семки и ядки. Сложни въглехидрати са много важни за отслабване. Обикновено те са включени в почти всички диети, а източници на прости въглехидрати стават само сладки плодове.

Углеводсодержащие продукти е по-добре да се консумират в първата половина на деня, за вечерта те вече са успели напълно да се усвоят и перевариться и, съответно, нищо не е отложено в мастната тъкан. Вечер същото време е по-добре да изядете една нещо протеинова и лесно.

Сега помислете за списък на храни със сложни въглехидрати в таблицата за отслабване .

Продукт

Калоричност, ккалПротеини, гМазнини, гВъглехидрати, г

Овесена каша

34511,95,865,4
Грис3269,51,9

72,2

Оризово зърно3237,00,6

73,7

Просо

33412,02,969,3
Ечемик зърно3249,31,1

73,7

Ръжен хляб

2144,70,749,8
Макарони от твърди сортове пшеница33410,41,1

71,5

Грах

30323,01,253,3
Боб30922,31,7

54,5

Картофи (сурови)

832,00,119,7

Краставици

100,71,8
Домати190,6

4,2

Тиквички270,60,3

5,7

Ябълки

460,411,3
Портокали380,9

8,4

Разбира се, всички продукти, съдържащи въглехидрати, списък на продуктите за отслабване в себе си не е вместил, но останалите източници на сложни въглехидрати в техните свойства, калории и БЖУ са сходни с посочените по-горе.

Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Прости въглехидрати

Повечето от прости въглехидрати , не носят никаква полза , тъй като те блокират основния процес на отслабване, а именно процес на разделяне на мастните клетки, за да генерира енергия при недостиг на други ресурси. Как става това?

За нормалната жизнена дейност на организма се нуждае от енергия. Нея той черпи от въглехидрати. Ако производството на електрическа енергия от съдържащи въглехидрати продукти, той не е достатъчно, трябва да вземе от собствените си ресурси. Преди всичко, това са запаси на гликоген в мускулите и черния дроб. Ако и той свършва, става източник на мастна тъкан. Ако същата енергия идва от въглехидрати, организмът първо я използва за собствени нужди, това, което е останало, изпълва черния дроб и мускулите, и превръщането й в гликоген, а ето и останалото се превръща в мастна тъкан.

Ако яде сложни въглехидрати, тялото получава постоянен и бавен приток на енергия. За покриване на всички нужди я малко, но ето за разграждането на мазнините достатъчно. А това е процес, отнемащ много време, и също е доста энергозатратный. Поради това голяма полза на сложни въглехидрати за отслабване.

А как влияят на тялото прости въглехидрати? Бързи въглехидрати списък на продуктите в таблица за отслабване, които ние ще представим по-долу, веднага дават на организма много захар. Част от него се разгражда за покриване на собствените енергийни разходи. Друго изпълва мускулите гликогеном, а ето баланси прав път в мастни натрупвания. Няколко часа по-късно вие отново искате да има, макар и получили доста калории. В този случай има смисъл да се говори за така наречените "празни" калории, които не носят нищо полезно на организма, но лесно водят до наднорменото тегло.

И така, скоро сте изпитвали глад и кушаете отново. Обаче в действителност тялото си това, което сте изяли, вече не е необходимо. Той все още разполага с достатъчно енергия и гликоген (ако не прибягна до тежка физическа активност). Съответно, съеденное е само в материалните запаси. Прости въглехидрати е изключително лошо утоляват глада, като при нужда от енергия. Затова всички допълнителни приходи ресурси отлагат.... Правилно, в мазнини .

Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Най-вредно прости углеводом е захарта. Кръв той се абсорбира много бързо и дава много енергия, но завършва тя много бързо. А ето и фруктоза се счита за полезно прости углеводом. Тя не провокира силни конни надбягвания инсулин, съответно, не се отлага в мазнини.

Инсулин – хормон, който се преработва глюкозата и е отговорен за това, къде тя ще падне — в мускулите, мазнините или енергия.

Списък на храни с въглехидрати за отслабване, които са вредни за фигурата, и си заслужава да се ограничи , включва следното:

  • захар и сладки, които са много: шоколад, сладкиши, бисквити, вафли, тортики и така нататък, а също и опаковани като къща от сокове и газирани напитки;
  • сладки млечни продукти, като колички за кисело мляко с пълнители, сирене или enrobed сирене;
  • повечето алкохолни напитки;
  • закуски като чипс, пуканки и така нататък.

Освен това, има и полезни прости въглехидрати храни, списък и таблица за отслабване с които включват в себе си следното:

  • сладки, в състава на които основно включват фруктоза или глюкоза (мед, мармалад, сушени плодове, захаросани плодове и така нататък);
  • плодове;
  • брезов сок, различни натурални плодови напитки, сокове и компоти без захар;
  • червено вино.

Ето таблица на продуктите на въглехидрати диета за отслабване , която включва в себе си популярни източници на прости въглехидрати:

Продукт

Калоричност, ккалПротеини, гМазнини, г

Въглехидрати, г

Захар

3740,3099,5

Мед

3080,8080,3
Шоколад (млечен)5476,935,7

52,4

Бяла ружа

2990,8078,3
Сдобная сладкиши2977,64,5

60,0

Сушени кайсии

2725,265,9
Сини сливи2642,3

65,6

Банани911,5

22,4

Още един аргумент срещу прости въглехидрати се състои в това, че много от тях, например, шоколад, сладкиши и други сладки, съдържат големи количества мазнини и вредни мазнини, които са опасни за фигурата и здравето. Така че тези въглехидрати в хранителните продукти, таблица за отслабване които ще ви помогне да научите повече за тях, в менюто е препоръчително да се ограничи.

Бързи и бавни въглехидрати: списък на продукти за отслабване

Храни с ниско съдържание на въглехидрати

Някои диети предполагат ограничаване на количеството въглехидрати в диетата си. Например, популярен в областта на спорта за сушене, протеинови диети Dyukana и Аткинс. За правилно изчисляване на допустимото количество от тези или други вещества в диетата, трябва да учат списък на въглехидрати в продуктите за отслабване. Има храни, в които въглехидратите са изключително малко и те спокойно могат да се използват за низкоуглеводных диети, просто отслабване или за вечерта закуски, тъй като, както знаем, по това време се консумират въглехидрати не се препоръчва.

Таблица списък на продукти за отслабване , въглехидрати, в които се съдържа много малко, както следва:

Продукт

Калоричност, ккалПротеини, гМазнини, гВъглехидрати

Репички

201,24,1

Киселец

281,5

5,3

Зеле

281,85,4

Лимони

310,93,6

Грейпфрутът

350,935
Гъби бяла (пресни)253,20,7

1,6

Месо от пиле16520,88,8

0,6

Ниско съдържание на мазнини извара8618,00,6

1,5

Кисело мляко с ниска масленост303,00,1

3,8

Кокоши яйца15712,711,5

0,7

Всички тези продукти са предимно низкокалорийны, и ги спокойно може да се използва за отслабване. Тези, които следят за фигурата си струва да включите в диетата на мляко и млечни продукти с ниска масленост – в тях има малко въглехидрати, и при това достатъчно много протеин.

И така, ние вече знаем, въглехидрати — това са продукти, както и таблицата за отслабване, ще ни помогне да разберете съдържанието им в една или друга употребляемой храната. Струва си да се разбере, че въглехидратите – това не са врагове стройна фигура, а напротив, неговите помощници. Просто трябва да изберете и да ги ядат правилно, да не забравяме и за други важни компоненти на диетата. Минимизируйте брой в менюто на прости въглехидрати и да се включите в нея бавно, и тогава нито излишни килограми, нито липсата на енергия не ви заплашва.

От съществено видео за въглехидрати