Грижа за тялото » Отслабване » Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

Зеленият чай е уникална напитка, която влияе върху тялото ни е доста необичайно. Искат да имат здраве и благосъстояние пият всеки ден качествен зелен чай.
Това, че зеленият чай е полезен ние знаем от предавания по ТВ и начитаны с списания и интернет-страници. Освен ползата, зелен чай помага да отслабнете. Тайната е в това, че имотът е лекарствен питие е да се ускори обмяната на веществата.

А нормално функциониращ метаболизъм от своя страна спомага за нормалното храносмилане и своевременно разделяне на мазнини и заключението на токсините. Допълнителна функция зелен напитка – потискат апетита и успокоява нервната система.

Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

В зеления чай се съдържат антиоксиданти. Молекулите на антиоксиданти свързват разрушителни реакции и увреждане на клетките, което е превенция от рак и други подобни заболявания.

За да се нормализира обмяната на веществата е достатъчно да се пие всеки ден зелен чай.

Пиенето на кафе може да се замени със зелен чай. Той също така освежава, дава сила и тонизира. Загуба на тегло при всекидневното пиене на зелен чай, 2-3 кг.
Въпреки това, разновидности на зеления чай са много.

Какво да изберем зелен чай за отслабване?

При закупуване на чай трябва да разгледаме на първо място на цвят. Цвят на чай може да варира от сребристо-зелено до златисто-зелен, много нюанса на зеленото – от тъмно до светло-зехтин. Цветът зависи от сортове чай. Разглежда чай е така – колкото по-лек е толкова по-висок клас. А лошите, залежавшиеся – тъмни, земи на цвят.

Качествени се смятат за китайски зелени чайове, цветът им обикновено шам.

Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

Вторият момент. Чаени листа трябва да бъдат "волосаты". Колкото и да са покрити с дрямка, който остава след всички процедури чай. Въси искрят под лъчите на слънцето сребрист или златист оттенък.

Важно е и сезонът за събиране на чаени листа.

  • Събрани през пролетта чай сладковат,
  • а лятото – shtreyfling.

Висок клас се счита за чай събрани в сезон на "Чистота и яснота" — Цин Мин Джи. Този чай не съдържа химикали и е компилиран с млади и нежни клонки. Броят на този чай тесен кръг и в него продават не. Ако ви кажа, че това е чай Цин Мин Джи, знайте, че той е фалшив.

Най-пресен чай това е чай, събрани през текущата година. Старите чай – чайове, които се събират в минали години. Обикновено листата счупен, много боклук и резници. Позволени са само 5% от този боклук.
Не качествен чай слабото цвят и има аромат на сено, не фини аромати.

Диета на зеления чай.

Зелен чай включват в състава на хранителния режим на много диети, но не всички знаят, че има храна, на базата на прием на чай. Тази диета е идеален за летния период, тъй като тялото бързо се насища и чаша плодове може да замени пълноценен прием на храна.

Зеленият чай е дошъл до нас от Китай. Там от древни времена знаят за неговите полезни свойства и се използват при много проблеми със здравето.

Европейците също се оценяват свойствата на чай и го използват за лечение и отслабване. В края на краищата, една чаша зелен чай придава тонус на организма и оказва положително въздействие върху функционирането на СЧ.

Диета на зеления чай е много подходящ за хора, които не могат да понасят монотонността в хранителния режим. Продукти по време на чаена диета може да се яде почти всичко. Изключи си струва мазни, консервирани, мая продукти и захарни изделия с бяла захар. Е добре да се консумират много зеленина, зеленчуци и плодове.

Вие не само похудеете, но и восполните липсващите витамини и микроелементи в организма. Зеленият чай помага за утоляване на жажда и глад по време на лека закуска.

Основното правило на диетата е следният. Количество зелен чай не трябва да бъде по-малък от 1 до 1,5 литра на ден. Чай си струва да се купуват в магазините качествен и листа. Не купувайте тайнствен прах в торбички – никаква полза от това няма.

Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

Зеленият чай е вкусна и топла, и студена. Но не всички сортове зелен чай, се изчисляват на якото пиене. Така че, преди да купите поиска съвет от продавача. За бързо охлаждане на чай може да използвате лед от чиста или минерална вода. Не си струва да използвате пластмасови калъпи за охлаждане на чай директно в чашата. Пластмасата е с ниско качество ще неприятен химически вкус на зелен чай.

Зелен чай е добре да се пие заедно с билкови инфузии или отвари. Подходящи лайка, липа, роза.

При спазване на чаена диета трябва да се вземе предвид, че без правилно хранене количеството на изхвърлените килограм намалява. И на продукти на стойност избират предимно на пресни зеленчуци, риба, плодове, диетично месо и обезмаслени млечни продукти.

В диетата си струва да се ограничи количеството на сол. В края на краищата, тя пречи на очистването на организма и намаляване на теглото. Зеленият чай помага за нормализиране на електролитния обмен в организма и да се отървете от залежи в ставите и съдовете.

За сладки зъб също има сладки плодове, които може да се замени захарта.

За чай избирайте сушени плодове: сушенный смокини, дати, сушени кайсии.

Заслужава да се придържате към разделно хранене за добър ефект от диетата. Овесена каша е отделно от месо и други протеинови продукти.

Вашата порция трябва да се състои или от овесена каша със зеленчуци или месо със зеленчукова гарнитура. По време на ленча добре да се яде 100 гр. нискомаслено сирене и се пие чаша зелен чай.

По време на хранене не пийте вода. Само след половин час да се пие минерална вода или зелен чай.

Диета на зелен чай е добре помага за намаляване на теглото и почиства кръвоносните съдове, бъбреците и черния дроб. С първата чаша чай получавате прилив на сили и бодрост.
За търпеливи и уверени в своите сили, може да се направи постене ден на чай с малко мляко.

Как е правилно да се направи от зелен чай?

Има основни правила за варене, които трябва да се придържаме към за получаване на ползи от чай. Зеленият чай се приготвя при температура 80-85 °C. Не може да му се изсипва вряща вода – в него се промени вкуса и не се задържат полезни витамини и антиоксиданти.

Научни изследвания на някои университети доказват, че зеленият чай е оптимално да се пие с лимон, защото голямо количество витамин С, съдържащо се в лимоне, особено добре се отразява на процесите в организма. Вместо лимон, използвайте аналози, например аскорбинова киселина, портокал, кожи или сок.

Противопоказания.

Преди да започнете прием се консултирайте с лекар. Някои заболявания се изключва пиенето на зелен чай, като артрит, артроза и ревматоидные заболявания.

Съдържание на кофеин в зеления чай, така и в кафето на почти еднакво. Ето защо при заболявания на сърцето, хипертония не трябва да се консумират голямо количество зелен чай. Бременни и кърмещи зеленият чай също е противопоказан.

Зелен чай за отслабване. Как да изберете. Мнения. Противопоказания.

За хората с ниско налягане следва да се има предвид, че при първите приеми на зелен чай, налягане може няколко сляза. С времето този ефект ще се проведе и чай не ще се отрази на натиск. За да се избегне колебание си струва да се редуват чай с други напитки, обичайни за вашата диета. Това ще помогне на тялото да се адаптира.

След варене на чай водата трябва да е прозрачна, с мек вкус и приятен аромат. Ако чай лоша инфузия с тъмен цвят, мирис приглушен.

Хубав чай може да варя отново и той трябва да бъде по-добър вкус първо заваряване.

При закупуване обърнете внимание на лесно чупливи листа. Чрез триене щипка чай с пръсти и я превръща в прах, знайте, че чаят е лош.

У нас е прието да се пие чай обикновени чаши за чай. Въпреки че зеленият чай трябва да се пие в малки чайницах. За удобство може да се закупи и чайничек. Чай в малки чаши може да се пие три пъти на ден. Прочетете внимателно инструкциите и въздействие на определен чай на тялото.

Може да се направи извод, че е по-добре да не се купуват зелен чай в пакетчета. Не е известно, че за боклук е там. Купувайте въпреки че яйчен.