Грижа за тялото » Отслабване » Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)

Темата за връщане към размера на дрехите, които са били преди бременността, притеснен за младите майки не по-малко, отколкото аспекти на развитие на бебето. Особено остро въпросът е в период на кърмене, защото някои майка в това време се връщат към былым параметри фигурам, а някои, уви, започват да наддават на тегло, още по-бързо, отколкото по време на света дете. Така че как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми, не причиняването на вреда на собствения си организъм и организма на бебето, която чувствително реагира на качествени промени на кърмата?

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)

Намаляване на теглото, бързо и ефективно: тайните за кърмещи майки

Излишно е да казвам, че появата на излишни мастни натрупвания по време на света дете – това е не само нормално, но и необходимо за нормалното протичането на процеса е в света на детето. Но "детската жирка" си има давност, както и изявленията от серията "имам две деца, така че имам право на една дузина друго излишно кило" — не повече от банална извинение, нежелание да погледнем истината в лицето и начин да се оправдае себе си.

Важните основни препоръки по пътя към намаляване на теглото

Искате ли да се избегнат проблеми под формата на излишните кг след бременността, а след това вземете на въоръжение препоръки, които със сигурност ще направят своя принос в събирането на фигури в ред, сигурно и бързо.

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)

 1. От съществено от това, което ще се наложи по пътя към намирането на бившата си форма (а често – форми, много по-добра, отколкото преди бременността) – желание и мотивация. Без тези фактори опити да отслабнете никога не се превръщат в системата, което означава, че няма да дадат резултат. Често можете да мислите за собствените си снимки, направени в най-добрите периоди от живота – щастлива, смеющаяся, снажен момиче от снимките ще доведе до силното желание да положат всички усилия, за да "повторно задаване на" е излишно. Редовно меряйте любим бански: как сте смотритесь в него сега, както биха искали?
 2. Не разделяй собствен режим с режим ден на дете. Много мамочкам познато това явление: през целия ден, докато бебето е будно, всичко е напълно посветен на ритуали за грижа за малко дете, а до момента, когато той заспива, измождение вече толкова силна, че не се хване в хладилник, е просто невъзможно. Изход от такава ситуация ще се превърне в съчетаването на хранене: тренираш себе си има тогава, когато яде и детето. При спазване на еднакъв с малко дете режим на хранене, по същество, се взимат от страна на частична храна, която се счита за гаранция за успешен и, което е по-важно, плавно и безопасно отслабване.
 3. Опитайте се да си осигури пълноценна почивка. Учени доказано е, че ако спите по-малко от 7-8 часа в денонощието, дори и интензивни физически натоварвания и диета няма да доведе до бърза загуба на тегло. Определено дете се внася значителни корекции в режим на сън, но като се осигури подкрепа на роднини или прибегнув до услугата гледане на деца, със сигурност може да се "добрать" необходими часове за почивка през деня.
 4. Спазвайте баланса в стремежа си да получим добра форма. От една страна, при кърмени, е строго забранено строги диети, значително урезающие съдържание на калории диета, а също го прави небалансирано. От друга страна, много млади майка се уповават на "чудо" кърмене, в периода на която може да има всичко, а теглото ще си отиде сам себе си. Не забравяйте: процеса на кърмене изгаря само 500-600 калории през деня – това е малко повече от една шоколада, така че "се надува", диетата няма абсолютно никаква причина. Освен това, допринесат за по-нататъшно увеличаване на теглото може и да е мит, който гласи, че степента на омазняване на мляко е в пряка зависимост от омазняване на консумираната храна. Това е грешен стереотип – маслеността на млякото се осигурява от вече съществуващите резерви на организма, насищане на мазнини от дневния хранителен прием може да повлияе само на появата на нови складочек на талията кърмещи жени.

Тренировка за кърмещи майки

Факт: умерено физическо натоварване – по най-ефективен начин за получаване на хармония след раждането.

В същото време, нищо не пречи на благополучному зарастване на матката и, все по-разкъсвания, от всички упражнения.

Така че, дори ако в резултат на раждане е най-благоприятно да се започне да се отдадете може да бъде не по-рано, отколкото по-късно 6-7 седмици след тях. Ако започне да се прави по-рано, това е натоварване може да е изключително негативно въздействие и върху процесите на зарастване, и на кърмене.

"Body&Mind" – "на Тялото и Ума"

Опитен треньор, отговаряйки на въпроса "как да отслабна след раждането и кърмещи майки?" съветват да се започне с практики "Body&Mind" – т.е. "на Тялото и Ума": йога, медитация, пилатес и др

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)

Отслабване след раждането с помощта на фитнес и медитация

Известно е, че тези практики са в състояние значително да трансформира тялото си на всеки един етап на живота, освен това, те практически нямат противопоказания.

Най-важното не е това: релаксация и потапяне "в себе си", лежащи в основата на тези дейности, ще се намали стреса, който неизбежно носи в живота на появата на дете.

Голямо предимство на тези техники, се състои и в това, че заниманията могат да се провеждат у дома, защото времето за пътуване и посещение на спортклуба при кърмещи мамочек не, така и на семейния бюджет често е ограничен с оглед на разходите за грижи за малко дете.

Физически упражнения

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника) Не подценявайте и онази дейност, която дойде в живота с нови притеснения: поредица от приятни движения за грижа за дете – това е вече упражнения в достатъчен обем, които се изгарят излишните калории.

А още още една, в която е обичайното ежедневно действие, носенето на бебе в "кенгуру", служи като пълноценен гимнастика за кърмещи майки: оптимално натоварване на мускулите на корема и гърба ви позволява да стегнете фигурата си, както и нарастващото ден след ден, целия на дете ще служи като своеобразна утяжелителем, при това за сметка на каране за наддаване на тегло на гръбначния стълб и кръста не е засегната.

Правилни упражнения (препоръки)

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)
Ако все пак искате старателно какво да правите фигура, а след това да се подходи към избора на натоварването трябва да е рационално:

 • Басейн, който е най-добрият вид физическа активност по време на бременността, препоръчва и по време на кърменето;
 • В салона трябва да се разглеждат без носещи, т. к. упражнения с теглото могат да провокират тласък в млякото концентрация на млечна киселина, което ще даде му характерен вкус;
 • Кърмещи майки са съветвани да избягват всякакви аеробни тренировки – класическа аеробика, танци, бягане и т.н. въпросът е, че по време на тези занимания организмът губи много течности, а по-голямата част от елементи и упражнения носят "шок" за гърдите характер и могат да наранят нея.
 • В съответствие с предишната препоръка, внимателно анализирайте всяка тренировка и у дома, и в залата – категорично избягвайте тези, при изпълнението на които потенциално може да бъде нараняване на скелетния гърдите;
 • Ако класове предполагат включването на скокове, активни махов ръце и други движения, които провокират активно "колебания" на гърдите, а след това се отдаде възможно единствено в специален поддерживающем поотделно сутиен, който ще бъде добре, за да улови гърдите. В противен случай от правенето на този вид трябва да се откаже.

Диета за кърмещи майки след раждането

Много жени наистина успява да зареже целия тегло, придобит в продължение на 9 месеца, по време на кърмене, без никакви усилия. Това се дължи на вече споменатите энергозатратностью на самия процес на кърмене, висока скорост на обмен на вещества, бързо нормализиране на хормоналните нива, както и до индивидуалните особености на организма. Поради тези причини, примери, когато по време на кърмене, отслабване не се е случило или тегло, дори се е увеличил, твърде много.

Така че как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми след една година или повече, когато тя все още кърми и редица изисквания и ограничения в храненето, в сила? Отговорът е банален: прибегне към диетата. Но, разбира се, много.

За да се подходи към въпроса за отслабване с помощта на корекция на диетата най-компетентно, важно е винаги да помним принципи на хранене на кърмещи майки:

 1. Изключване от диетата на храни-алергени са: зеленчуци, плодове и плодове, ярки цветове и екзотични плодове, кафе, шоколад и какаови продукти, орехе и семена, мед и мляко и млечни продукти. Този списък не е окончателен, добавка ще гледа небето на майка и детето на лекар.
 2. Минимум химически добавки и промишлена обработка на храна, максимум сезонни зеленчуци и плодове – това е мотото на всички, без изключение кърмещи жени.
 3. Яде за двама – грешка, която е бебе полза не носи, а мама само ще добави см на бедрата. По време на бременността тялото ви вече е направил запаси от ценни за процеса на кърмене вещества и микроелементи. Така че в периода на кърмене хранене акцент трябва да се направи за качеството на хранителния режим, а не в неговата цялост.
 4. Умишленото отслабване може да започне не по-рано, отколкото по-късно от 8-10 седмици от датата на светло събитие в живота.

Младата майка е рядко възможност да се готви за всички членове на семейството, любими и здравословни ястия. Как при тотална липса на време и излишната енергия се хранят така, че това е наистина вкусно, полезно и все още насърчава загуба на тегло? Направете семеен диета от варианти на ястия меню, препоръчва като път кърмещи жени!

Меню варианти на ястия за намаляване на теглото

Как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми: упражнения и диета + (Уникална Техника)

Варианти на закуска:

 1. Овесена каша с ябълки
 2. Пшенично овесена каша с плодове
 3. Пюре-мус от допустимите зеленчуци и плодове
 4. Печени плодове
 5. Сирене, гювечи и пудинги домашно готвене

Варианти за вечеря:

 1. Зеленчукова супа (или супа)
 2. Елда
 3. Пълнени тиквички и чушки
 4. Пилешка супа с домашна юфка
 5. Ухото
 6. Задушени птици или телешко

Възможности полдников:

 1. Домашен сладолед
 2. Бъркани яйца
 3. Cheesecakes

Варианти за вечеря:

 1. Парни пилешки котлети
 2. Риба с картофи, печен в гърне
 3. Рататуи
 4. Салати със следните съставки: риба тон, пилешки дроб, цвекло, зелен фасул, брюкселско зеле, кисело мляко, заквасена сметана, орехи, сушени сини сливи, зехтин.

Важно! На първо място майки, кърмещи своите малки гърди, е необходимо да се следи за това, че детето с кърма получи всички необходими витамини и хранителни вещества, затова най — важното- детето, след това — на фигурата. Подробна статия за правилната диета кърмещи майки (това може да се яде и какво яде, не се препоръчва) — вижте .

Най-важното за кърмещи майки

Бързо да отслабнете и да върне стройность след раждането – това е нормално желание на всяка жена. Но всяка стъпка по пътя към заветната цифра трябва да ни изпълни с мисълта за това, че най-важната от притеснения в определен период от време – това е проблем за малыше.

Чудесно, ако правилното хранене е заемало важна роля в живота на мама и преди бременността. В случай, че това не е съвсем така, тогава кърменето – най-доброто време за създаването на здравословни навици на хранене и отглеждане на всички членове на семейството, включително и на бебето.

Нека винаги да съответства разумът, оптимизъм и жизненост! В края на краищата само е здрава, по-уверени в себе си и щастливата майка може да отгледа същото дете!

Четем също:

 

Мотивация за отслабване