Грижа за тялото » Отслабване » Как да отслабнете при кърменето раждането на майка ми, без да навреди на бебето?

Как да отслабнете при кърменето раждането на майка ми, без да навреди на бебето?

Щастлив по време на бременност омрачается набор от излишните килограми. Досадни за промяна на цифрите расстраивают, настояват младата жена към кардинальному решаване на проблема. Какво да правя и как да губят тегло при кърмени, така че вашите усилия не са отразени в дете и да завърши с успех? Разглеждане на различни варианти, нека да поговорим за митовете и заблудите, нека се опитаме да намерим най-добрия начин за коригиране на положението.

Как да отслабнете при кърменето раждането на майка ми, без да навреди на бебето? След раждането жената може да забележите промени в тяхната стойност, но в нея сили, за да си възвърне предишните форми чрез дозирани физически натоварвания

Възможно ли е отслабване при кърмене?

Преобладаващата сред кърмещи жени мнение за това, че в период на храненето с мляко на майка ми да отслабнат невъзможно, в по-голяма степен погрешно. Да вярваме по твърдението, майка ги отделят бебето от гърдата, превеждат на изкуствено хранене, като по този начин прави една от най-сериозните грешки. За да отслабнете с кърменето, може нищо да не правя. Процес протича по естествен начин — повечето жени бързо идват в норма вече към първата година от живота на бебето, продължава да се хранят го кърми.

Проучване на тема заблуди, ще се разберем в други слухове, придружаващи време на кърмене. Вземете маслеността на млякото, което, според мнозина мамочек, се отразява на развитието на бебето. Жените, без да го задържам консумация на мазни и сладки храни, за да се подобри калории кърма, и постъпват глупаво. Съставът на майчиното "еликсир на живота" се формира в дни на бременността. Каквато и да е храна не ядат след раждането, в него не ще бъдат добавени полезни вещества, тъй като техният брой вече е напълно балансирана природа. Единственото нещо, което наистина трябва да се яде в определен период от време – това е белтъчната храна.

Общи препоръки за намаляване на теглото

Единен начин за отслабване по време на кърмене не е разработен. Всички препоръки се отнасят с индивидуални черти на майка си. Особено внимательной и терпеливой човек трябва да бъде майка с операцията цезарово сечение. Някои моменти, които следва да се има предвид, подходящ е за всички кърмещи майки като основа за отслабване.

Когато тялото на жената произвежда мляко, той затрачивает около 500 калории. Съответно, ако си дневната диета набира 1500-1800 калории, можете спокойно да сгъвате до 1 кг на месец. Ако отидем в проблемните зони, след това експерти отбелязват активно намаляване на обема на бедрата до 3 месец. Продължава да се хранят дете, след 6 месеца вие сами ще забележите отменя натрупани килограми. Очевидно е, че при спазване на необходимата калоричност на храната при GV наистина худеете.

Отнемат гърдите и минава на изкуствено хранене, вие не решавате проблема, правилно, а отидете за своите желания. Статистиката показва, че жените, които продължават да кърмят, се хвърли на тегло по-бързо, отколкото тези, които са се отказали от естественото хранене и са преминали на изкуствено. Измъчват себе си безкрайни диети, може да се постигне влошаване на здравето, така и на малкото съкровище-голяма полза от вашите диети малко. Вашето мляко – това е единственият натурален продукт, осигуряващ доставката на всички полезни елементи на растящия организъм.Като дете на гърдите, вие участвате във формирането на имунитета и на всички системи за поддържане на живота, помага за правилното физическо и психоэмоциональному развитие.

Кърмене сама по себе си премахва килограми, набрани от вас, за периода на бременността. Медицински наблюдения показват невероятна тенденция: до 9 месеца хранене на женската фигура придобива приятна стройность. Когато можете да продължите естественото хранене в продължение на 2-3 години, става изгаряне на мазнините по ръцете, бедрата, корема, гърдите — тялото продължава да произвежда мляко с помощта на вътрешни резерви, а спокойно можете да отслабнете.

Възможно ли е да се ускори процеса?

Ускоряване отменя наднорменото тегло може, но първо си струва да говоря с вашия лекар. Деветте месеца на бременността сте прибавляли в теглото — очевидно е, че за една седмица драстично килограми няма да се намали. Вземете на въоръжение стъпка по стъпка пътя и върви към целта, следвайки препоръките на специалисти.

Започнете с изчисляване на скоростта на обмяната на веществата в организма. Формула Барбара Еделщайн ще ви помогне да изтеглят сума калории и ще се покаже в коя страна трябва да се коригира показатели. Тя изглежда така: вашата височина х 1,8504 + телесното си тегло в кг х 9,556 + твоята възраст х 4.7. Толкова калории необходимо на организма в състояние на покой или при малоподвижном начин на живот.

Сбалансируйте прием с храната протеини, въглехидрати и мазнини. Всеки от компонентите, особено мазнини и въглехидрати, както се използва с излишък, се отразява в наддава на килограми.

 • Вашата диета трябва да се състои от продукти, които доставят за един ден само 60 грама мазнини. Семки, бисквити, кифла, шоколадови бонбони, в които за 100 грама продукт се падат 10 грама мазнини, трябва да премахнете от храна.
 • Намалете и количеството на храната, богата на въглехидрати. Излишъкът на въглехидрати пречи на разделяне на мастните натрупвания. Откажете се от време, бонбони, сода, газирана вода.
 • Протеините трябва да се погълне в обичайния обем. Липсата на протеини води до изчерпване на мускулна маса и отслабването на клетъчните връзки, тъй като тялото запълва липсата на протеин, отнемат го от тях. Протеинът участва и в "сграда" процеси, той помага за оформянето на фигурата, укрепват мускулната тъкан. Задължително попълнете вашето дневно меню, богати на протеини храни. Препоръка на подходящи и за жени, минали през операция с цезарово.
Как да отслабнете при кърменето раждането на майка ми, без да навреди на бебето? Количеството на протеини в диетата намалява невъзможно, тъй като именно те са основния строителен материал за растежа и развитието на организма на бебето, а също и за собствените си мускулни тъкани на майката

Когато започне да отслабнете?

Бременността, раждането, първите дни в ролята на млада майка много се променят в начина на живот на жената. Всекидневният шум води до затрачиванию максимално количество енергия, необходима за възстановяване силите на организма. Да бързаме с диети и сбрасыванием килограми не си струва — сега вие сте отговорен не само за себе си, но и за малкия човек. Подгответе се за постепенно премахване на проблема. Ще ви покажем как да отслабнете след раждане, раждането на майка ми в домашни условия, с какво да започнат и какви нюанси се обърне специално внимание. Ще обсъдим мерки за тези, които са преминали през цезарово.

Първи етап: до 6 месеца

Период до шест месеца най-отговорен. Бебето се храни само с мляко, и вашата стриктна диета може да нанесе вреда. Само ограничаване в яденето, можете провоцируете намаляване на лактацията, дете, недохранени, лошо се развива. Дайте на тялото си да работи правилно, откажете се от диети и интензивни физически упражнения. Отстранете от диетата на мазни и пушени продукти. Приготвят задушени или печени ястия. Опитайте се да не ядете различни кисели краставички, откажете се от колбаси. Използвайте в менюто на натурални продукти: месо, пресни плодове, зеленчуци, риба.

Яжте на малки порции, като приемът на храна на интервали от 2-3 часа. Разнообразят ястия, така че те да са били обработени от основните полезни продукти. Порционно набор от продукти се състои от месни и рибни ястия, варива – 7 порции зеленчуци – 4 порции млечни продукти – 3 порции, плодовете – 4, зърнени храни – 7. Вечеря планирайте за времето от 19 до 20 часа.

Ако по-късно от 20 часа ще се искаше да яде, се приготвя сладък чай. Топла напитка ще се вдигне пристъп на глад и подкрепа на нормалното кърмене вечер и нощно време.

Втори етап: след 6 месеца

След половин година си струва да намали нормата на мазнини до 30-40 грама на ден. Такова количество лесно се изписва от мляко, gruels, извара. Избирайте храни с малко съдържание на мазнини. Ястия от картофи, тестени изделия, сладки изделия яж преди обяд — а най-добре до 12 часа, ако се храните по-късно. Запазване на режима на получаване вечеря за 4 часа преди сън. Чай сега пийте зелен и без захар или ограничьтесь обикновената питейна вода.

Интензивността на физически натоварвания

Премине към физически натоварвания е препоръчително до 2-месечна възраст на детето. Раждане чрез цезарово сечение изискват отлагане на упражнения преди изпълнението на бебето на 3-4 месеца. Ли съществуващата своето желание с вашия лекар. Започвайте с малки натоварвания, не претоварвайте себе си, за да млечна киселина не е мамино вкуса на майчиното мляко. Правете заедно с детето, посещавайте басейн, всеки ден ходи пеша.

Преди да започнете тренировки обследуйтесь от лекар и проверьтесь. Възможно е да се появи диастаз (несъответствия преки мускулите на корема). Ако вашият лекар ще постави диагноза, ще трябва да работим усилено за отстраняване на проблема и да се върнете на мускулите на корема в нормално състояние. Влак с такава диагноза, като след цезарово сечение, е невъзможно. Носете вратовръзка и прави такива упражнения:

 1. Легнете по гръб, стискайте ръцете на по-пъпна депресии, натиснете с пръсти директни мускулите и притяните им в нормално положение. След това приподнимайте главата от пода, като вдишвате, и дава на издишване. Повторете действието е 5 пъти.
 2. Обопритесь на предмишниците и пръстите на краката, разместившись успоредни на пода. Позата се нарича "планк". Уверете се, че вашето тяло вытянулось в струнку, гледам в пода. Опитайте се да не мърляч и не изкриви в долната част на гърба. Задръжте позицията за 1 минута.
Как да отслабнете при кърменето раждането на майка ми, без да навреди на бебето? Теглото на себе си упражнения на стойност не по-рано от 2 месеца след физическо родоразрешения. Това време тялото е достатъчно за възстановяване на тъканите на коремната кухина и вътрешните органи

След като можеш да се справиш с диастазом, т.е. възстановяване на нормалното състояние на преки мускулите на корема, може да се премине към накачиванию преса. На жените, които раждат са преминали през цезарово сечение, трябва да се консултирате с лекуващия лекар. Приберете корема, когато кесареве, е необходимо само след пълното оздравяване. Рискува здравето в името на красивата фигура е глупаво и безотговорно по отношение на детето. Само напълно восстановившись след цезарово сечение, може да си позволи спортни занимания. Се малко, имате още време ще направи от себе си.

Как да премахнете послеродовый корема?

За възстановяването на тонуса на мускулите на корема и хвърли няколко излишни килограми, ще ви помогнат следните упражнения:

 • усукване – извършва се по 15-20 пъти в един подход;
 • ягодичный мост – легнете на пода, свийте коленете, повдигнете таза нагоре, стегнете спинные мускулите, върнете се в изходна позиция;
 • изкачване директен гърба от легнало положение – упражнение прилича на усукване, но натоварването отива в долната част на гърба, като едновременно укрепва мускулите на гърба;
 • "планк" – статично упражнение, тренирующее всички мускули на корема, бедрата, гърба и раменете.
Как да отслабнете при кърменето раждането на майка ми, без да навреди на бебето? Ягодичный мост — просто в техниката на изпълнение, но ефективни упражнения за укрепване на коремните мускули и образуват красив плосък корема

Фитнес у дома и в зала

След раждането измерена живот изчезва без следа — трябва да се движат много и активно. Всяка домашна работа, грижи за бебето, разходки, игри, носенето на бебе в "кенгуру" — всичко това е вашият домашен фитнес, който работи и след цезарово сечение. Неусетно за себе си, вие тренирате тялото, да изгаряте калории и худеете. Ако искате да се върнете към занимания във фитнеса, не забравяйте полезни препоръки:

 1. Посещавайте басейн по време на бременност и след раждане на бебето. Плуват далеч и при кърмене.
 2. Извадете от упражнения в залата отягощение. Товар с тегло причинява на производството на млечна киселина, която разваля вкуса на майчиното мляко.
 3. Кърмещи мамочкам не аеробика, джогинг, степом. Всяка кардиотренировка причинява загуба на течности, вредят на организма.
 4. Поостерегитесь да извършва движения, които могат да доведат до нараняване на гърдите.
 5. Изпълнение на упражнения, при които се случва шокиращ гърдите, носете поддържащ сутиен.

Регулиране на избраната от вас диета с препоръчваните упражнения, бързо ще можете да губите излишно тегло. Важно е да не се оттеглят и да изпълнява всички препоръки ежедневно, набравшись търпение. Използвайте поетапен режим на отслабване, хармонизиран с възрастта на детето. Распределяйте натоварване, фокусирайки се върху собственото си здраве. Възползвайки се от нашите съвети, вие лесно похудеете, запазвайки здравето на себе си и на бебето.

Други статии по темата: