Грижа за тялото » Отслабване » Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Всяка жена е присъщо по време на бременност се възстановява, което е нормално явление. Но как да е, след раждането на детето, когато набрани килограми наднормено тегло по време на света карапуза изобщо не искат да си отидат? А така искам да си възвърне предишните форми, тялото е еластична и красива свещеника. В този материал ще се разберем, може и трябва ли да се отървете от набрани килограма наднормено тегло по време на кърменето и как това може да се направи.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Мога ли да отслабнете

Причините за появата на наднормено тегло при жените обосновани природата и физиологичен постройка. Защото, както е известно, още по време на бременността в организма на жените започва активна производство на някои хормони, които се наричат естроген и прогестерона. Тези хормони в процеса на производство се отлагат в организма и се натрупва под формата на мастни слоеве. Тези слоеве се натрупват в най-подвижните зони : корема, гърдите, бедрата.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Много жени след раждането, за да се подобри процеса на кърмене се стремят да се яде всичко, което има на масата. Това е погрешно действие, което не носи в себе си здрав разум. В края на краищата, тези дейности няма да увеличи процеса на производство на кърма, а само ще доведат до по-нататъшно натрупване на мастни слоеве под кожата.

Отърви се от тях в бъдеще ще бъде много по-трудно. Затова в тази статия ще научите, че за загуба на тегло по време на GV важно е да не се яде много, а правилно — това правя. И отслабване при това не е никакъв труд, но за това по-подробно нататък.

Диета за кърмещи майки след раждането

След раждането наскоро-на мама не е само да отслабнете, но и трябва. За това най-ефективният начин за отслабване, тъй като във всички случаи се счита за диета и спорт. Именно за тези начини за отслабване, за кърмещи майки ще бъдат обсъдени в тази статия.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Единственото нещо, което, първо, е важно да се знае, преди да се прибегне до изтощителна диета, това е нещо, което по време на кърмене майка трябва да се хранят правилно и полезна храна, която ще ви помогне да произвежда майчиното мляко. По време на кърмене тегло постепенно ще намалява от себе си, но за това е важно да не се перееданиями и пасивен начин на живот.

При кърменето жена отслабнете, ще ви помогне специална диета, особеност на която е да се отървете от високо-калорични храни. Характеристики на такава диета обуславливаются следните препоръки :

 1. Да се хранят напълно некалорийной храна е невъзможно, тъй като на дете трябва да е лесно майчиното мляко, а питателна смес, която влияе положително на неговия растеж и развитие. В такъв случай е важно да се знае, че дневната норма от калории не трябва да надвишава 1800 ккал. В диетата трябва да бъдат включени такива компоненти като протеини, въглехидрати и дори и мазнини, а също така не забравяйте за витамините и минералните добавки.
 2. Яденето на въглехидрати, не означава, че може да се яде, сладкарски изделия, бонбони. Сладкиши и особено сахаросодержащие изделия са забранени за консумация от раждането на майка ми, която се стреми да отслабнете. Захарта не е в полза не само за майките, но и за малко карапуза.
 3. Не може раждането на майка ми да ям и такива видове храни, които са приготвени чрез кисели краставички, пържене или пушене. Такава храна освен натрупвания на мазнини, оказват влияние и на СЧ жената и я ребеночка. Ако се консумират пушено в периода на кърмене, то с течение на времето детето могат да се появят проблеми с развитието и здравето.
 4. Ако се стремите да се върне на предишните си форми, които са били преди бременността, а след това е важно да се обърне внимание консумация пречистена вода. И не е лесно да се пие вода, но яжте го правилно и в определени количества. Дневната норма от кърмещи майки е около 2-2,5 литра пречистена вода без газове. Яжте го, трябва периодично през целия ден, по 1-2 чаши на повече от един път.
 5. Брой присестов за деня трябва да бъде не по-малко от 5-6 пъти, на практика през всеки 4 часа. Това не преяждаме, тъй като това се отрази неблагоприятно на здравето на детето.
 6. Не може по време на кърмене хранене на майка ми да гладуват. В края на краищата, недохранване и храна е нискокалорична храна, бързо води до развитието на различни видове заболявания при бебето.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

По време на кърменето да отслабвам наистина, но при това е важно да се придържат към правилното хранене и да следи за това, че детето наедался мляко.

В последно време все по-често се практикува сред младите майки диета, в които има гладно дни. Същността на тази диета се крие именно в тези товаро-разтоварни дни, които трябва да бъдат на не повече от 2 пъти на седмица. Защо точно гладно дни, защото е установено, че е нискокалорично хранене и един ден не оказва отрицателно влияние на кърмене.

Освен това, е доказано, че е гладно дни позволяват да се ускори процеса на отслабване, което всъщност е важното. От какво може да се състои постене ден? В този ден се дава предпочитание на следните продукти :

 • зеленчуци, и ги ядат както в суров, така и варени;
 • млечни продукти, по-специално, нискомаслено кисело мляко;
 • плодове (ябълки, диня);
 • месото, при това тя трябва да бъде малко;
 • рибни продукти (да се предпочитат трябва да нискомаслено видове риба, това означава, морски);
 • извара.

Това всъщност е основен списък на помощните храни, които ще помогнат да решите проблема с наднорменото тегло във всеки случай, дори да е на кърменето.

Меню

От правилно изготвено меню зависи не само насищане на организма, но и правилното развитие на детето. Ето защо, ако намерението ви е да преминете на диета по време на кърмене, след това, преди всичко, трябва да съобщите за това на вашия лекар. Лекарят ще даде препоръки за това, дали трябва да го направя или не. Защото при някои майки процес на кърмене е толкова слаб, че нито един диета и реч не може да отиде.

Ако лекарят реши да премине към диетично хранене, тогава той непременно трябва да ви предупредя, че е забранено на жената гладува и да яде само салати.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

В диетата на кърмещи майки задължително трябва да бъдат включени такива продукти :

 1. Млечни продукти, особено кисело мляко, извара, сирене, кисело мляко. Дневната норма не трябва да бъде по-малко от 0,5 кг на всеки от тези компоненти.
 2. Месо продукти, размерът на която трябва да бъдат не по-малко от 200 грама на ден.
 3. Зеленчуци — 600 грама.
 4. Растителни масла — от 20 грама.
 5. Хляб.

Всички тези компоненти трябва да влизат в дневния рацион кърмещи майки. Меню раждането майката може да се състои от следните продукти :

 1. На закуска може да се приготви готвене от извара или пие кисело мляко.
 2. Закуска може да се състои от чай с парче сирене или пък с пресни плодове.
 3. За обяд се препоръчва да се подготви зеленчукова супа с варени месо от пуйка или пиле и салата от зеленчуци. Хляб при това не е задължително да яде.
 4. За следобедна закуска може да се пие чаша кисело мляко.
 5. Един ден може да се попълни с помощта на вечеря, на който да готвя картофи в униформи със салата от зеленчуци. Вечерята не трябва да е след 19.00 часа. Ако си много късно и до това време бебето вече покушал няколко пъти, то със сигурност през цялата нощ ще се измъчват от чувство за глад. Така че преди лягане може да утешите себе си чаша нискомаслено кисело мляко. Той ще осигури мляко за бебето по цяла нощ.

Бъдете внимателни по време на употребата на зеленчуци и плодове, тъй като когато кърмата е кърменето не всички от тях могат да кърмещи майки. Трябва да се изключи от цитрусови плодове плодове и зеленчуци не е препоръчително да се хранят с домати.

Важни елементи

Още по време на бременността жената трябва да е изключително рядко да посещават супермаркетите и се хранят полуфабрикатами и други химически храна. По време на кърмене също трябва да продължат да се хранят само натурални продукти. Например, кисломолочную продукти по-добре да купуват от доказани на земеделските производители, а още по-добре от роднини. Тези продукти не само не са вредни за организма на мама и бебе, но все още носят огромна полза, което не е вярно на фабрика за производство.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Освен основните хранителни продукти, жената по време на кърмене трябва да мисля и за витамини и минерални вещества, които ще отидат в полза на детето. Неразделна част от основния дневен диетата е на калций, норма на което трябва да се направи до 1600 мг. Както е известно, в състава на калций е богата на млечни продукти. Така че не ще бъде излишно, ако на ден ще се яде само кисело мляко и извара, но още и сирене "тофу".

Калций се съдържа също в зелето, броколите, бадемите и дори сардине. Ако не сте сигурни, че калцият влиза в необходимите количества, то за това има специални лекарства, които без затруднение могат да бъдат закупени в аптеките. Освен това лекарства съдържа не само калций, но и на много други полезни вещества, като желязо, магнезий, цинк.

Пиенето на минерални вещества е полезно не само за бебето, но също така — това положително се отразява на здравето на жената и, освен това, в процеса на намаляване на телесното тегло. В края на краищата, употребата на витамини и минерали допринасят за подобряване на работата на много системи и органи на човека, по-специално, обмен на вещества. Това означава, ускорява процеса на отделяне от организма на шлаки и токсини, както и натрупаните в продължение на 9 месеца е в света на детето.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Не трябва да забравяме и за такъв важен елемент като витамин D. Този витамин е много важен за детето, особено ако бебето е роден през зимата. Липсата на витамин Д води до развитие на рахит, че е сложно заболяване. Така че да се изключи вероятността от развитие на негативни последици от дете, майка ми трябва да се хранят с растително масло, риба, яйца и мляко.

В тези продукти витамин Д се съдържа в излишни количества. В краен случай, се допуска употребата на специален препарат, който съдържа в себе си витамин Д и той се нарича Аквадетрим.

Но трябва да се има предвид, че излишъкът на витамин Д също не е положителна черта и може да доведе до друг характер негативни последици.

Тренировка за кърмещи майки

Освен правилното хранене, отслабване и кърмещи майки трябва да се обърне внимание и на физическите упражнения. Веднага трябва да се отбележи, че да се прибегне до физически спорт може да бъде не по-рано от един месец след раждането. Жените, които са имали усложнения след раждането, може да се спортува само след разрешение на д-р.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Започнете да спортувате с цел намаляване на теглото трябва да бъдат с прости упражнения, като например туризъм или велосипедна езда. С течение на времето натоварването може да се увеличава постепенно. Ако сте се отбележи, че по време на упражнения влошаване на здравето, то трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Най-честите упражнения за отслабване по време на кърмене е гимнастика в домашни условия. Неговото предимство е, че може да я изпълни по всяко време, когато тя ще се появи. Да разгледаме няколко основни видове гимнастика упражнения, с помощта на които можете да отслабнете след раждането.

 1. Упражнения за стягане на бедрата и свещеници . За да изпълните първата задача трябва да се подмазвам на носочки и се оправям с това на гърба си. Краката трябва да бъдат разположени на ширината на раменете. Се изпълняват клекове в количества, 20 пъти.Второто упражнение предполага приемането на шкафовете — в легнало положение на своята страна. При това долната ръка подпирает главата, а горната част на крака, извършени от стойките до възможно най-голям ъгъл. Броят на изпълнение на тези упражнения в една страна е 20 пъти.
 2. Упражнения за гърдите . Най-лесният начин да стегнете гърдите и гръдните мускули — това да правят класически вид лицеви опори от пода в размер 10-15 пъти.Още едно просто упражнение, при което трябва да се обърне към стената и упереться в нея дланите. Извършва изпълнението надавливаний на стената, в продължение на 10-15 секунди. Броят на повторенията е 5-10 пъти.
 3. Упражнения за корема . Най-простото упражнение за стягане на обвисшего на корема — това е класическата преса. Изпълнява се той следва, необходимо е да легнете на пода и се наведе на коленете си. Ръцете сложете зад главата си и се опита да се вдигне на торса до момента, докато не дотронетесь лакти на коленете си. Брой повторения — 10 пъти.

Коментари

Диана, 23 г. : "Моята майка ми разказвала за това, че по време на бременността тя е спечелила близо 20 кг, но не съм мислил, че всичко това може да се случи с мен. За дълъг от 9 месеца съм вкарал близо 17 кг и стана тежи 89 кг., След раждането на детето везни са показали цифра с 5 кг по-малко, но все пак това не ме утешало. Аз гледах към вашите снимки и просто плачеше от несигурност.

Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Лекарят препоръчал да ми седне на специална диета за кърмещи майки. Освен диети, непременно трябва по 20 минути, за да правят физически упражнения. По-добре, ако се занимава с гимнастика два пъти на ден. Което в крайна сметка получих? Вече един месец отслабнах с 5 кг и стана още по-активно спортуване. За себе си съм направил заключение, което е по-важно за отслабване, по-скоро не диета, а спорт. Колкото повече си в живота, толкова по-щастлив човек. Благодаря"

Марина, 26 години : "Склонност към пълнота в нашето семейство — това е един вид традиция. Почти през цялото време аз поддържаше форма, занимавала с гимнастика, внимавате много за своите дажби и ето веднъж съм бременна, а трябваше временно да спре всички тези процедури. Разбира се, стана аз ям вече с третия месец на бременността, както се казва — за двама, и нищо не можех да помогна. Аз знаех за последствията, но не знаех, че е толкова сериозно. По време на бременността съм вкарал 19 кг, което е нарушена ме до безумия.Как да отслабнете бързо след раждането при кърменето

Аз се страхувах, че да си върне предишните си форми не успее да ми никога. Месец след раждането, взех я в ръка и започна: вычеркнула от хранителния режим на всички пържени, пушени и солени. Захар изобщо престанали да купуват, за да не се изкушава себе си. Стана да яде само естествено приготвена храна и в ограничени количества. Освен това, в един ден започнах да се пие по 2 литра вода, което се дава много трудно. Разбира се, два месеца след раждането се върна към своите гимнастикам. След три месеца аз вече отслабнах с 10 кг. Мисля още няколко такива месеца и отново ще мога да се запиша в стройняшки.В крайна сметка, ако наистина се страхуват да излязат на улицата заради това, че са имали смелостта да наддават наднормено тегло, тогава е време да себе си."