Грижа за тялото » Целулит » Как да премахнем целулита в попе и краката, антицелулитни техники за задните си части в домашни условия

Как да премахнем целулита в попе и краката, антицелулитни техники за задните си части в домашни условия

Как да премахнем целулита в попе и краката, антицелулитни техники за задните си части в домашни условия

Съществува мнение, че наднорменото тегло има много проявления, едно от които – на целулита в попе и краката. Целулитът се като последица от затлъстяването. Доста дълго време бяха изразходвани за това, да се определи характера на това нарушение. Целулитът е патология, основана на прекомерно зелено мазнини в гиподермических клетки на бедрата. Основната причина, поради която се появява целулита в попе, не е с наднормено тегло и дори не затлъстяването и нарушаване в обмяната на веществата. Дори строен, спретнат едно момиче може да бъде един нюанс на седалището, който тя се опитва да скрие.

Целулитът не идва изведнъж, както в ранна, така и в зряла възраст, и покрива на свещеника и ханша, жените са доста непривлекателни "портокалова кора". Кожата става по-малко свобода, това е особено ясно видно при напрежение на мускулите на бедрата. Тепетата с течение на времето стават все по-отчетливо се забелязва, че вдъхва много момичета чувство на комплекса и невъзможността да се перчи с по плажа в луксозна открито бански костюм. За съжаление огромен брой момичета, любимо място, където се формира целулитът е плячка, вторият чести място на локализация на патология стоманени крака.

Всяко момиче, столкнувшаяся с такъв проблем, много силно озадачена въпрос как да се премахне целулита в попе и краката в домашни условия и изобщо възможно ли е това? За себе си една къща да се бори с толкова болезнено новообразованием в попе, как целулитът е важно да знаете някои правила за това как може да се отървете от "портокаловата кора". Много от горните съвети могат да бъдат използвани и като средство за предотвратяване появата на целулит по попке. И естествено, че нито едно нарушение в структурата на тялото на човека не могат да бъдат отстранени, без физически натоварвания.Специално за борба с целулита са разработени упражнения, които могат да се изпълняват и в домашни условия.

Козметични средства

На рафтовете на аптеките и магазините можете да се срещнете огромно количество средства за борба с целулита. Има ли някой от тях има полза? Чудо кремове и гелове в повечето случаи имат доста висока стойност, така че има опасност просто да хвърлят пари на вятъра. Въпреки това проведените изследвания са доказали, че тези средства имат действието на мастно натрупване в клетките гиподермиса и помагат за премахване на целулита в попе и краката. Факт е, че в състава на козметичните средства влизат компоненти, които оказват пряко въздействие върху разрушаването и разграждането на мастните масите.

Моля, обърнете внимание, Че нито едно чудо средство не е в състояние напълно премахване на целулит, дори и при ежедневно провеждане на процедури. Необходима е цялостна терапия, при задължително изпълнение на физически упражнения!

Също така трябва да се избират качествени кремове, гелове и ексфолианти. Евтини лекарства със съмнително състав едва ли ще има мощно действие върху мастните натрупвания.

Лечебни водни процедури

Редовен прием с душ или вана, може да се използва и като лечебни процедури срещу целулита попе. Тази методика не изисква абсолютно никакви финансови инвестиции, но при редовно приложение става много добър помощник в обретении еластична свещеници. Отдавна е известно, че контрастен душ прилага се за укрепване на защитните функции на организма, за повишаване на имунитета и за общото втвърдяване. Но далеч не всеки знае, че контрастен душ помага и при целулит по задните части и краката.Факт е, че честата смяна на температурата на водата допринася за разделяне на мастните клетки, помага за подобряване на застой процеси в организма, влияещи върху формирането на целулита на бедрата.

Препоръчваме видео: Целулит. Как да се отървем?

Но в борбата с целулита един измиване на студен душ не е достатъчно. За благодетел на въздействието върху застойный процес в областта на задните части, трябва да използвате специална масажното четка. Техника доволен е проста: застанал под студен душ, активно направите масаж нанесете върху проблемните зони (бедрата, попе и краката). Кожата леко се оцвети в червено, но не се тревожете за това – такава реакция е съвсем естествена, след провеждане на масаж. Освен изгаряне на мазнини, контрастен душ ще ви помогне за затягане на кожата и да я направи по-еластична.

Важно! Тази методика не може да се използва при наличието на остри респираторни вирусни инфекции и заболявания на горните и долните дихателни пътища!

Също и като ефективно антицеллюлитного средства за свещеници може да се прилага такъв метод: в гореща вана kapnut няколко капчици етерично масло, когато водата се охлажда леко, да легне в нея поне половин час, при това на изпълнение на масаж с помощта на специална четка в зона, податливи на образуване на патология. Тази процедура ще помогне на активното разделяне на мастните клетки и в крайна сметка напълно премахване на целулита попе.

Масажни процедури

Масажни процедури могат да се извършват не само по време на душ или вана. В продажба има широк спектър необходими принадлежности: масажни ролки, ръкавици, четки. Освен това, масаж на проблемна област може да се изпълнява с ръце. Масажът се извършва с леки щипаниями и по-активни похлопываниями. Тази техника ще спира жировым отложениям расщепляться и бързо премахване на целулит на бедрата. При извършване на масаж се препоръчва използването на антицелулитни гелове и кремове.По този начин ще стане по-агресивно въздействие върху мастните натрупвания и премахване на целулита в попе може в по-кратки срокове.

Обвивка

Обвивка е един от най-търсените съвременни методи за борба с целулита в попе. Освен това всеки представител на нежния пол може да избере най-атрактивен вариант за себе си – топла обвивка, студени и термичните.

  • Горещо. Горещо обвивка представлява аналог на сауна ефект, който се постига чрез използване на обикновена храна филм и антицелулитни гелове.
  • Студена. Студена обвивка е пълна противоположност на горещия обертыванию. Разрушаването на мастните натрупвания в попе идва чрез студена излагане, упражняван при използване на средства, съдържащи ментол, мента и глина, както и кърпа, потопена в специален бульон.
  • Термичните. Термичните обвивка не оказва агресивни действия чрез рязка промяна в температурата, при това действа много ефективно. За термичен маски се използват специални бинтове и естествени лечители, като морски водорасли и морска тиня.

Приключи свещеници и краката могат да се провеждат както в козметични салони, така и самостоятелно у дома, с помощта на всички необходими материали.

Домашни упражнения

Ако преди едно момиче остро стои проблемът как да се отървете от целулита по попе в домашни условия, то най-добрият вариант за неговото решаване ще се превърне в изпълнение на прости упражнения.

Препоръчваме видео: Топ 5 упражнения срещу целулит

Като например:

  • Клякам . Точно коремни преси са най-лесният начин да се отървете от мастните натрупвания по попе. Изпълняват упражнения, трябва ежедневно, като се започне с 10, подходи и постепенно увеличаване на техния брой.
  • Гири . За упражнения ще се нуждаят от малки фитнес гири. Гира се държи на продълговати напред ръцете, краката се поставят на ширината на раменете. Редуват да правят забележки на краката, първо лявата, после дясната. Направете 30 повторения, след това няколко минути, за да си почине и поеме дъх, след което се повтаря.
  • Под наем . За това упражнение трябва да легнете по гръб, краката да се вдигне и да направи симулиране на каране на колело. Упражнение "Велосипед" е предназначено точно за стягане на задните части и премахване на целулит по попе и крака чрез изгаряне на мастната маса.

За по-голям комплекс от упражнения за премахване на мастни натрупвания може да се обърнете за съвет към вашия персонален треньор, той ще вземе оптимално уроци индивидуално, в зависимост от особеностите на структурата на тялото на момичето и наличието на съществуващите проблеми с фигурата.

Кой метод да се отървете от целулита, за да изберете?

Да се запознаят с най-популярните техники за отстраняване на "портокаловата кора" по попе, кой начин да избера? Факт е, че всеки от тях е с висока ефективност, така че спокойно може да се довери на всеки от тях. Избор преди всичко трябва да се прави въз основа на индивидуалните особености на организма, възможни хронични заболявания, общото здраве, както и на лично предпочитание на един или друг метод. Важното е, че дълбоко не тече проблема, започнете да го отстранят възможно най-скоро.И по-късно съвсем малко време, ще бъде възможно отново да парадират в морски курорти в луксозен бански и без колебание даде своята попе да се насладите на лъчите на южното слънце!