Грижа за тялото » Форми за корекция » Как да премахнете мазнините от корема в домашни условия и изгаряне на подкожна жирок от двете страни

Как да премахнете мазнините от корема в домашни условия и изгаряне на подкожна жирок от двете страни

Как да премахнете мазнините от корема в домашни условия и изгаряне на подкожна жирок от двете страни

Наднорменото тегло е болест на 21 век. Повечето хора са недоволни от външния си вид, това потвърди международно изследване на един американски компании. Излишните мазнини в организма пречи не само физически, но и психически. Много хора страдат от това, защото просто не знаят как да премахнете мазнините от корема в домашни условия. Мазнините на корема — това е проблем не само женски, но и мъжки. Ние всички знаем, че повечето мъже се увеличава с възрастта на корема. Това се случва за сметка на натрупването на вътрешни мазнини.

Момичетата, всичко е малко по-различна, но за това-нататък ще ви разкажа в тази статия. Ще научите основните причини за появата на мазнини на корема, в края на краищата, въоръжени с точна и проверена информация, можете да решите проблема, при това не е важно колко излишни килограма и за какъв вид имате възраст. Повечето худеющих жени си мислят, че може да отслабнете само в тази зона, но това съвсем не е така. Изгаряне на мазнини само по корема е невъзможно, тъй като в процеса на отслабване ще сжигаться мазнини в организма.За да стартирате процеса на изгаряне на мазнини на корема, трябва да се обърне внимание на своето хранене, режим ден и на физическите упражнения. Но преди да започне борбата с мазнини на корема, е необходимо да се разбере по каква причина мазнини там се натрупва.

Основните причини за появата на мазнини на корема

Мастните слой има както при мъжете, така и при жените, но нейната структура разни. Поради това жените са по-трудно да отслабнете, отколкото на мъжете. При мъжете на съединителната тъкан, която се образува мазнини, е по-проста структура, така че клетките, които по-лесно расщепляться. При женски пол на съединителната тъкан се състои от преплетени влакна. В процеса на бременността и раждането жената не трябва да се натрупват мазнини в областта на корема и отстрани, като по този начин детето по-защитен. Освен това, преплетени влакна имат по-голяма сила на опън, което е особено важно в период на бременност.Още една причина за появата на мазнини именно в областта на корема е прекомерна консумация на мазни и сладки храни.

Това е важно! Тази храна се състои предимно ги прости въглехидратни съединения и мазнини. При поглъщане тя доста бързо се преработва и усвоява. Освен това, сладка и мазна храна не се дава продължително чувство за ситост. Така че това често води до преяждане.

Небалансирано хранене — това е пряк път до появата на мазнини корема. Така че корекцията на менюто трябва да бъде задължително. Согнать мазнини и не се получава да имат тези хора, които често са подложени на стресови ситуации. В период на стрес тялото ви произвежда два хормона: кортизол и адреналин. Целият този процес се контролира от надбъбречните жлези, орган продуцирующий производството на определени хормони. Система за генериране на хормони е изградена по такъв начин, че след стрес тялото започва да провокира размножаването на мазнини. Често в такива случаи хората просто започват да заедать стрес сладки и нездравословна храна.Така че неправилна работа на надбъбречните жлези или да ги изтощение води до появата на мазнини. Освен това, ще забележите, че човек не е наред с работата на този орган е достатъчно просто. За това е да погледнете лицето му, шията и да попитам за работата на сърцето. Такива хора човек се превръща в кръгла форма, на шията започва да расте на мастната гуша, а сърцето често ускорява сърдечния ритъм, което води до хипертония.

Препоръчваме видео: ЗАЩО РАСТЕ КОРЕМА?

За да се опрости функционирането на надбъбречните жлези и да се отървете от мазнините, трябва да добавите в менюто си бяло месо, риба, ядки, млечни продукти, зеленчуци. Всички тези групи храни, богати на витамин В. Подкожно жирок често се появява и в резултат на липсата на натоварването върху мускулите на корема. Нежеланието да се отдадете на тялото си, отказвайки се от отдих и развлечения, тренировки и утреней зареждане — всичко това води до появата на мазнини корема. Изгаряне на мазнините в тази област се прекратява по причина на отпускане на мускулите.

Какво трябва да има, за да отслабнете в областта на корема?

Набор от излишните мазнини в тази зона се дължи на претоварване консумирани калории. Не напразно казват, ние сме това, което ядем. Ако диетата се състои от мазни, сладки и солени храни, а след това тялото нищо не остава като съхранява жирком. Още повече, ако човек не прави нищо, за да получените калории за изгаряне. Изгаряне на мазнини се случва само тогава, когато получаване на калории по-малко, отколкото техните отпадъци.

Правилно да се хранят здравословно и да отслабнете, трябва да бъде диетата си от:

 • бяло месо,
 • морска риба,
 • морски дарове,
 • зеленчуци,
 • плодове,
 • зеленина,
 • мляко и млечни продукти,
 • ядки,
 • сушени плодове,
 • gruels,
 • зехтин,
 • цельнозернового хляб,
 • остри подправки.

Препоръчваме видео: Диета — Като се махне корема и ханша бързо.

Всички тези продукти трябва да използвате за вашия здравословен хранителен режим. Както виждате, в този списък не са включени сладкарски изделия, колбаси, тестени изделия, царевичен хляб, консервирани храни, заведения за бързо хранене, газирани напитки и полуфабрикати.

Практически съвет! Трябва стриктно да следите броя на консумираните мазнини и въглехидрати. Мазнини в дневния хранителен режим не трябва да бъде повече от 30 г, а на въглехидрати — не повече от 400 г. За ден на жената, която иска да отслабнете, трябва да се консумират храни на 1300-1800 ккал. Крайният резултат зависи от броя на излишните мазнини, възраст и ниво на активност.

Добавяте в храната мазнини е необходимо, тъй като без тях организмът не може да започне обменните процеси. От мазнини своя избор трябва да се спре на зехтина, лененото масло, ядките, семената, но в умерени количества. Не само подобряване на здравето, но и да се ускори обмяната на веществата ще помогне на рибено масло. Той има в скумрия, селедке, сардинах.

Да обърне внимание на физическите упражнения

Каквато и да е тренировка, но тя ще се зареди различни мускулни групи. Без редовно натоварване на мускулите и тренировки на изгаряне на мазнини, ще бъде много бавен. Това е златното правило, което знаят хората, занимаващи се с бодибилдинг. Тези спортисти знаят точно как бързо премахване на мазнините на корема и от двете страни, тъй като в състезанията на тялото им изглежда много добре и релефни.

Препоръчваме видео: Вижте! Как да премахнете ханша и корема

Често на тренировки, те се използва такъв термин като "изсушаване" на тялото. С прости думи, те са максимално отстранени от мускулните влакна на мазнини. Но не винаги този подход благоприятно влияние върху здравето им, но най — важното е правилно да се върне от такъв режим на хранене.

Това е важно! За обикновените хора е достатъчно само редовно провеждане на тренировка за мускулите на корема и отстрани. Каквото не е тренировка, но тя винаги трябва да започва със загрявка. За да направите това, първо месят на шиен отдел на прешлените, а после плавно преминават към рамото ставите и лумбалните отдел. Всяка тренировка трябва да се започне от загряване на врата, а завършването на разминкой стоп и краката.

След тренировка трябва да продължи по-силно натоварване на мускулите на корема. За това могат да се възползват от следните упражнения.

 • Упражнение №1. "Класически" Трябва да лежи на пода, свивате краката в коленете, а ръцете да завържат за шията. Провеждане на стойките на торса до колене, без вдигане на долната част на гърба от пода. Извършват повдигане на изхода. Брой повторения с всяка тренировка е желателно да се увеличи на 5.
 • Упражнение №2. "Страничен планк" да Легне на една страна, с вдигнат капак на лявата ръка. Дясната ръка се откъсна през рамо, а краката да са заедно. Първо, ще бъде трудно да запази равновесие, но с течение на времето всичко ще става. Гърба при него да вървят гладко, и на корема постоянно напрежение.
 • Упражнение №3. "Накланя с гири" Това упражнение ще ви помогне да се отървете от мазнините, не само за стомаха, но и от двете страни. За това трябва да закупите килограммовые гири, или да литрови бутилки и се изсипва в тях вода. Накланя извършва наляво и надясно, когато тази ръка държи над главата си.
 • Упражнение №4. "Обърна натиснете фитболе" За това упражнение трябва да заеме поза легнал по гръб, под краката му се сложи фитбол. На топката трябва да лежи само на хайвер. Извършват повдигане на корпуса нагоре. Натоварването се извършва на издишване. Ръце се простират към стъпките, корема най-силно щам.
 • Упражнение №5. "Хулахуп срещу мазнините" Това упражнение също се нуждае от допълнително спортно оборудване. Може да се прилага като хулахуп, така и обикновен обръч. Трябва да се върти хулахуп в различни страни, при това мускулите на корема държат обтегнати. Въртене в процеса на изпълнение на упражнение трябва да бъде равна, а ръцете да държи зад главата си.

Какви процедури ще помогнат за премахване на мазнините?

Изгаряне на мазнините — това е процесът е доста дълъг, така че да помогне на тялото ви да. За това е необходимо да се извършват различни козметични процедури, които ще засилят изтичане на течност от тъканите.

Списък на процедурите, които са предназначени за изгаряне на мазнини, изпълват:

 • антицелулитен масаж,
 • обвивам,
 • скрабирование,
 • антицелулитна маска,
 • контрастен душ.

Антицелулитен масаж е ефективен не само за борба с мазнините в задните части. Я най-добре се извършат от квалифициран масажист, който знае всички тънкости на извършване на тази процедура. За масаж може да се прилагат различни ароматни масла, те ще засили притока на кръв, което ще ускори процеса на изгаряне на мазнините. Извършва приключи възможно и в домашни условия. Това е достатъчно, за да подчертае себе си за около 30-40 минути на ден. Това е достатъчно ефективна процедура, ако се прави редовно и правилно.За началото на кожата трябва да се почиства по-нататък може да се премине към раскрыванию още, съставът е по-добре впитался на кожни воалите. За това кожата трябва да се пара под топъл душ. Когато тялото е подготвено, може да се премине към несению състав. Това могат да бъдат козметична глина, водорасли, шоколад, мед, черен пипер, кисело мляко и т.н. Всяка жена избира своя метод.

Практически съвет! Да се готви маска е по-добре в малки количества, за да съставки са пресни. За по-голяма ефективност в районните маски за тайна може да се добавят няколко вида етерични масла. Най-добре се проявяват масла от портокал, бадеми, розмарин, лавандула.

Нанесенное средство ще е в участъка в проблемната зона. Състав трябва да се прилага с леки масажни движения. След корема и ханша трябва да замотать с фолио, за да под нея се формира парниковия ефект. За по-голяма ефективност на корема покривка е по-плътна хавлиена кърпа или одеало.

Препоръчваме видео: Любимите Ми РЕЦЕПТИ ТАЙНА срещу Целулит!

Примери за маски за тайна

 • Глина. Трябва да се смесват 2 супени лъжици от зелена глина с 1 супена лъжица кисело мляко и 8 капки етерично масло от портокал. Всичко се разбърква до хомогенност и се прилага върху кожата.
 • Шоколад. За тази маска трябва да се стопи на 1 парче черен горчив шоколад, добавете топъл шоколад 5-7 капки екстракт от червен пипер. Нанесете на кожата с леки масажни движения.
 • Мед. 3 супени лъжици мед смесете с половин чаена лъжичка смлян червен пипер. За да се сгъсти се добавят 1-2 супени лъжици овесено брашно. Разпространение на проблемната зона. Яде, ще бъде силно горят, а след това съставът е необходимо веднага да се измие. Ако има алергия към мед, а след това да правите тази процедура е противопоказана.

Скрабирование може да се нарече самостоятелна процедура, но по-добре да направите преди обертыванием или гмуркане с шнорхел. Като скрабирующего средства може да се използват смлени зърна кафе, черен грах, морска сол и т.н., Търкане ще ви помогне да отнемат ороговевшие люспи върху кожата, което да подобри усвояването на овлажняващ крем или маска, насочени към борбата с мазнини.

Това е важно! Антицелулитни маски, гелове и лосиони произвеждат за изгаряне на мазнини, но те не винаги се оправдават. Ако се прави само едни маски, а след това резултата се наложи да чака дълго. Маски трябва да служи едновременно средство в борбата с мазнините. Да се готви маски могат да бъдат и самостоятелно от сок от цитрусови плодове, глина, овесени ядки и т.н.

Контрастен душ — това е средство, което добре се бори не само с мазнина, но и с обвислой кожата. Най — важното е правилно да го прилагат. За началото на кожата трябва да се затопли груба почистите с добавянето на душ гел. Тя може малко да се изчервявам, след това трябва да насочи струята на душа в корема. Тя трябва да бъде умерена, но не твърде силна. Струя насочи по посока на часовниковата стрелка, като периодично се променя температурата на водата. За начало е достатъчно 5 минутна процедура. Сега вие знаете как една жена изгаряне на мазнини в стомаха, без много парични разходи.Най — важното е да следите своите дажби и нивото на активност. Всеки ден започва с утреней гимнастика и здравословна закуска. Също така е необходимо да се извърши пълна кардиотренировки, насочени към борбата с мазнини. Само на комплекса може да се преодолее този проблем.