Грижа за тялото » Форми за корекция » Като се стягат кожата на корема в домашни условия, да корем годни и еластична след отслабване

Като се стягат кожата на корема в домашни условия, да корем годни и еластична след отслабване

Като се стягат кожата на корема в домашни условия, да корем годни и еластична след отслабване

Проблемът слабост на кожата на корема по-общо значение за жените. Поради рязкото наддаване на тегло и последващо не по-малко рязко нулиране, кожата е опъната и droops некрасивыми гънки на корема. Причини за това може да послужи като: бременност, отслабване в редки случаи физиологична расположенность. Свойството на човешката кожа е такова, че веднъж растянувшись, тя не се възстановява, без определен намеса.

Много жени искат да се научат как се стягат кожата на корема в домашни условия, без хирургическа намеса. Методи за борба с отпуснатост на кожата има малко. Това е правилното хранене и физически упражнения. Допълнение могат да служат козметични средства, които повишават тонуса и еластичността на кожата на корема. Но в особено тежки случаи без операция няма да мине. Често проблемът загуба на еластичността на кожата на корема при жените се появява, или с възрастово период, или по естествени причини, като например раждане или загуба на тегло. За наскоро родили жени стягане на корема се случва по-лесно.Тъй като организмът през този период е настроен на активен отменя отслабване при кърмене и намаляване на растянувшихся на вътрешните мускули, в този случай на него следва само да помагат. Всички действия по стягане на обвившей на кожата на корема трябва да се предприемат след сорокадневного период след раждането. Този период е необходим за самолечение на организма.

Упражнения за стягане на кожата на корема

В случаи на отслабване, или възрастова слабост на кожата активно да се правят такива начини за премахване на този проблем, като:

 • физически упражнения, подтягивающие корем
 • козметични средства
 • процедурное лечение с помощта на специални апарати
 • правилното хранене при намаляване на теглото

Всички тези мерки трябва да се извърши в комплекс, най-добре е по препоръка на лекуващия лекар или диетолог.

Практически съвет: Започнете активни спортни занимания трябва да са още на фаза на отслабване, за да намали риска от обвивания на кожата. По време на активното изгаряне на тегло физически натоварвания създават баланс, който да замени жаровую слой на чиста мускулна маса, в резултат, можете да получите стоманена преса и красива, здрава кожа.

Но този идеален вариант, в който да се постигне, могат далеч не е всичко. Ако се е случило така, че сте похудели, а кожата на корема остава отпусната. Има няколко упражнения могат бързо и лесно да се справят с този проблем.

Упражнение №1 "нахлуване на вдишване"

Най-често срещано име на това упражнение за стягане на "вакуум". Техника на изпълнение е абсурдно лесен. След дълбоко издишване, преди най-вдишване, втяните корема с цялата сила и продержитесь така няколко секунди. Упражнение добре факта, че не изисква никакви допълнителни условия, можете да го изпълняват във всяко положение и място. Във всеки подход втягивайте корем по 10 пъти.

Препоръчваме видео: Упражнението планк: как е правилно да правим? Видове планки

Упражнение №2 "летва"

Не един училищен урок физическа култура за момичетата, не е стойност, без това упражнение. Той също така е чудесно място за отслабване и стягане на корема. Техника на изпълнение: приема поза, като при отжимании без флексия на ръце от лактите, краката леко встрани. Позата се определя в рамките на 15 в. най-Важното тук при фиксировании пози, за да запазите гърба си точно, като се позовава на всяка плоска хоризонтална повърхност (пол, пейка, стол и т.н.).

Упражнение №3 "вдигане на преките краката"

Най-ефективният от всички видове, ще се превърне в упражнение за стягане на корема с вдигане на преките краката. Тук са включени всички основни мускулни групи областта на корема, прави, наклонени, мускулите на горна и долна преса.

Има няколко вариации на това упражнение:

 • с помощта на шведкой на стената – повисаем на тези ръце, в горната лента и повдигнете краката достигане на ъгъл от 90°С;
 • "бреза" — първоначалното си положение, лежейки по гръб, повдигнете тялото с изпънати крака вертикално нагоре, и се заключва в това положение най-малко 5 минути;
 • вдигане на преките на краката в легнало положение по гръб – в легнало положение, корпус остава на място се издигат само прави крака, под прав ъгъл и се фиксират на 15 в., после също така плавно се спускат;

Засилване на ефекта от изпълнението на упражнения в домашни условия, може с помощта на масаж, в съчетание със специални косметологическими средства от стрии.

Препоръчваме видео: Упражнения за Преса за Момичета. Елена Силка

Козметични средства

Лека отпуснатост на корема може да се премахне, без да се прибягва до специални товари. Ще ви помогнат в тази обвивка, скрабирование и масаж. Няма значителни проблеми възникват по възрастови причини, разбира се обившую кожата, те не водят в девствен вид, но възстановяването на твърдост и еластичност.

Моля, обърнете внимание: С възрастта, клетките на епитела да престане да функционира правилно, което води до влошаване на регенерация на кожата и загубата на еластичност. Задача естетични процедури за възстановяване на тези функции.

Скрабирование.

Процедурата се извършва, за почистване на най-горния слой на епитела на корема, от ороговевших клетки. При него започва активен процес на регенерация чрез притока на кръв. Скрабирующие средства могат да бъдат:

 • механични – се използват в състава си естествени или синтетични частици за пилинг;
 • химически – активните вещество химически abra;
 • смесени – да имат в състава си, както и химически абразиви;

Независимо от състава на отшелушивающего вещества, всички ексфолианти имат общ принцип на действие – омекотяване и пилинг. Скрабирование подготвя кожата на корема до последващо процедури, като разгънатата и масаж, за улесняване на достъп до полезни вещества и отваряне на порите за почистване.

Препоръчваме видео: Как да си направим скраб за тяло у дома?

Обвивка

Да еластичността и гъвкавостта на кожата след скрабирования ще приключи. Процедурата е предназначена за подхранване на дълбоките слоеве на епитела и напълване на клетките с всички необходими витамини, минерали и микроелементи.

Най-ефективни са такива видове тайна, като:

 • медовое
 • шоколад
 • морски водорасли
 • масленое
 • глинена

Масаж

Още едно ефективно средство в борбата за красива кожа на корема. Масажна терапия е предназначена за пряко въздействие на външните и вътрешните слоеве на кожата, а също стягане. Вид на този начин адаптира индивидуално, това може да бъде разогревающий, антицелулитен приложимо за отпусната кожа на корема и т.н.

Важно: Всички козметични процедури за отслабване и стягане може да се извършва в домашни условия.

Хардуер възстановяване на еластичността на кожата

Лечение на отпусната кожа с помощта на специални апарати, трябва да се извършва грамотно козметик. В салон или клиника, предлага такива услуги, като мезотерапия, миостимуляция, вакуум масаж или липолизата. Всички те са в състояние да даде бърз резултат при намаляването на теглото, както и подтяжке на корема.

Но в някои случаи помага само оперативни техники:

 • при прехвърляне на голям процент на тегло и образование в корема на тежки обвивших гънки "чанта"
 • след многоплодна бременност
 • при скъсване на мускулите на корема

в тези случаи се провежда abdominoplasty. Ако отпуснатост на кожата на корема не е толкова критична, най-добре се обърнете към традиционните техники и народни средства.

Мезотерапия

Козметична процедура е в състояние да спра обвисшую кожата на корема след раждане, както и ще помогне за премахване на стрии. Народни средства за този ефект няма да се постигне. В основата на това стои храненето на кожата чрез пряко въвеждане в средните слоеве на епитела на лекарството от смес от различни вещества. Най-ефективна кислородна смес. Фина иголочкой специалист инжектира в кожата си витамини, минерали и микроелементи, обогатени с кислород. Директен ефект на лекарството ви позволява да видите резултат веднага след процедурата.

Миостимуляция

Широко рекламирани днес домашни миостимуляторы предизвикват смесени отзиви от страна на потребителите. Салонная същата процедура почти в 100% от случаите дава осезаем ефект за стягане. Още по времето на съветския съюз миостимуляция е използван, като средство за възстановяване след травми или операции. Принципът на действие се състои в подаването на кожата с висока честота на електрическите импулси. Импулси за действие на нервните окончания, предизвикват свиване на мускулите с различна честота. Те също така активно се повишават здравината и еластичността на кожата.

Препоръчваме видео: Масаж на корема вакуумни банки

Вакуум масаж

Една от малкото хардуерни процедури по подтяжке, която може да се повтори в домашни условия. С помощта на купа капацитет в която се създава вакуум, кожата се прибира, за да се създава ефект на масажа дълбок слой на епитела и микромассаж на горния слой на кожата. У Дома може да използвате прости медицински банки.

Липолизата

Ефектът от този метод е равносилно на мезотерапия. Вместо течност на препарата в кожата се вкарва игла, по които се предава електрически, или ултразвуков импулс. Цел на процедурата, тече активно изгаряне на мазнините и подобряване на кръвообращението в областта на използването на уреда. Тя също решава въпросът как да направим стомаха годни и еластична след отслабване или раждане на дете.

Правилното хранене

Спаси, приумножив, резултатите от всички методи на въздействие на кожата може да помогне воденето на здравословен начин на живот на редица с правилно хранене. При наличието на такива фактори, като тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол, заседнал начин на живот — да постигне красотата и еластичността на кожата изключително трудно. Здравословен начин на живот включва здравословна храна. Какво означава това?

Балансиран прием на храна, се състои от:

 • въведение в дневното меню на големи количества плодове и зеленчуци
 • употребата на полезни протеини, мазнини и въглехидрати в достатъчни количества
 • спазването на режима на хранене
 • нормированное приема на течности
 • ограничена консумация на сол

Всички тези качества притежава ниско калорична диета. Придържайки се към която може да се запази еластичността на кожата, нейната еластичност, не трупане на излишно тегло.

Препоръчваме видео: Диета — Като се махне корема и ханша бързо.

Голяма роля в правилното хранене играе отказ от вредни мазнини и "бързи" въглехидрати. Те, както нищо друго не наруши всички обменни процеси на организма, спомагат за накапливанию на мастните натрупвания. Но заедно с това те са в основата за получаване на енергия. Диета включва замяна на вредни, полезни мазнини и въглехидрати. Вторият важен фактор за здравословното хранене става яденето на зеленчуци и плодове. Фибрите, съдържащи се в тях, подобрява цялостния метаболизъм на организма. А витамини и минерали придават блясък и здравословен вид на кожата.

Преяждането дори полезни продукти не подобрява състоянието на кожата, затова е необходимо да се спазват 6-ти еднократен прием на храна през целия ден, на малки порции:

 • закуска
 • втора закуска
 • обяд
 • следобедна закуска
 • вечеря
 • вечерна закуска

Отдавна е доказано, че пиенето на много течности през деня помага за правилното функциониране на вътрешните органи на организма, а също и поддържа водния баланс и предпазва от пересушивание на кожата.

Моля, обърнете внимание: всеки ден трябва да се пият не по-малко от 1,5 л. чиста вода. Поддържа баланса на течности в организма ще помогне на отказ от употребата на сол в големи количества.

Само по себе си това вещество е много полезно и не обходимо за поддържане на здравето и красотата на кожата, косата и ноктите. Злоупотреба с една и съща затормаживает обменните процеси, води до подпухналостта и влошаване на работата на вътрешните органи. Както се вижда напълно възможно да се справи с отпуснатост на кожата и да възвърне предишната си еластичност възможно е у дома. Важното е да обичаш себе си и своевременно да се обърне внимание на тялото си. В края на краищата, както се казва тялото на човека, това е "храм" за което трябва да се грижим, засъхнала и запазване на красотата, дадена ни от самата природа.