Грижа за тялото » Целулит » Ваксини от целулита: как те действат?

Ваксини от целулита: как те действат?

В основата на всички дребни козметични недостатъци могат лесно да се премахне с помощта на масаж, кремове или мазила, но въпреки това има неща, с които е много трудно да се справят с тези методи. Един такъв проблем е целулитът.

Проблемът на този въпрос е, че самата причина за целулита е не само отвън, но и отвътре на кожата, и затова прости средства с него, за нея не се справят. Лечението на този проблем ще бъде най-ефикасен, само в случай, когато средство ще бъде да проникнат под кожата и да повлияе на цялата подкожную мастна фибри.

Ваксини от целулита: как те действат?

Портокалова кора на бедрата

Първият и основен ефективно решение в борбата срещу целулита са станали така наречените "инжекции на красотата", които в медицината се наричат мезотерапией. Този комплекс от процедури имам добри отзиви, е напълно безболезнено събитие и освен това има минимално ниво на вероятността от появата на някакви непредвидени усложнения. Мезотерапия е отлично помага дори и в случаи с изоставен целулита. За неговото използване няма възрастови и други ограничения.

 

Мезотерапия

Мезотерапия представлява специална техника поставянето под кожна покривка специален медицински препарат, който се нарича антицелулитен коктейл. В състава му влизат различни медицински средства, а набор от компоненти от антицелулитни инжекция зависи от тежестта на проблемите на пациента. Данните от ваксини се правят повърхностни с микроскопични доза с къси иглички, които влизат в тялото на дълбочина 1,5-6 mm. Такава дълбочина се дължи на факта, че в тази зона са безсилни всички кремове и мазила.

Ваксини от целулита: как те действат?

Ефективен метод — мезотерапия

Терапевтични инжекции, които са насочени към премахване на целулита, вече получиха своите положителни отзиви от страна на пациентите, а успеха на приложението им е доказано на практика. Внутрикожное поддържане на специални средства е най-радикален начин да направите кожата си гладка и равна в най-проблемните точки.

Мезотерапия бързо се получава добри отзиви и привлича хората не само бърз резултат от проведения лечебен комплекс, но и голям списък от заболявания, които могат да се премахнат с помощта на него. Лекарствени подкожни инжекции се отнемат:

 • целулитът,
 • послеродовые белези,
 • стрии.

В този момент този вариант на козметичната процедура, се счита за алтернативно решение на съвременната пластична хирургия, и отзиви за него говори само един добър резултат. Ефект на мезотерапия, насочена към премахване на неравностите, хълмове на кожата и възстановяване на структурата на епитела на необходимата еластичност и тонус.

Козметика твърдят, че при провеждане на лечение, в процеса на която се използват лекарства, настъпва постепенно намаляване на общото телесно тегло. Също така могат да се наблюдават такива ефекти:

 • намалението на обема на бедрата,
 • подобряване на благосъстоянието,
 • нормализиране функциите на стомашно-чревния тракт.

 

Състава на лечебно инжектиране

Инжекция против целулит се предлагат в няколко вида:

 • хомеопатичните;
 • алопатични.

Хомеопатичните инжекции представляват officinalis комплекс от компоненти с растителен произход. Това може да бъде и качулки, и настойки. Данни смес от естествен материал в неговата цялост допринасят за насищане на кожната покривка на витамини и други полезни и хранителни частици.

Алопатични инжекции са цели комплекси от витамини, съдоразширяващ смеси, липотиков за разграждането на мазнините и други составами. За премахване на целулита специалист взима елементи, които помагат за напълно премахване на застой на лимфата, ще премахне подпухналостта и поспособствуют нормализация на микроциркулацията на кръвта. Също така лекарят може да предложи на пациента си против стареене с коктейли, в чийто състав влизат основните компоненти:

 • колаген;
 • хиалуроновата киселина.

Проведени изследвания сочат, че инжекции срещу целулита са най-добрият избор от всички съществуващи козметични процедури. Освен това въведените лекарства помагат за прочистване на организма от токсини и изпълняват ефект на оздравяване. Терапия с помощта на внутрикожных ваксини се използва във всички медицински области и близо 15% от европейските учени използват мезотерапию в естетична медицина.

Противопоказания

Някакви специални противопоказания и предупреждения за прилагане на мезотерапия срещу целулит не. Лекарите предписват провеждане на такива сложни дейности, дори и тези хора, които страдат от повишено ниво на захар в кръвта или имат ярко изразена алергия. Въпреки това, някои съединения, които се използват за ваксини, могат да бъдат забранени при наличието на специфични заболявания.

Ваксини от целулита: как те действат?

Мезотерапия за премахване на целулита

Ако мезотерапия е насочена към бързото отстраняване на целулит и намаляване на нивата на телесна маса, лечебна смес може да съдържа cholagogue компоненти, чието използване е забранено в присъствието на пациента болест на жлъчния мехур. В случай, когато трябва да се проведе курс по мезотерапия, трябва да лечащему на вашия лекар за всички налични хронични заболявания, и само лекар ще вземе решение за възможността за провеждане на антицелулитни дейности.

Специалисти в областта на козметологията са съставили списък на заболявания, при наличието на които трябва да се внимава с антицеллюлитными уколами. Изглежда този списък така:

 • патологична фобия от игли;
 • болест на жлъчния мехур;
 • патология на съдовата система (хронична);
 • хемофилия;
 • на третия триместър е в света на детето;
 • редовният прием на дезагрегантов и антикоагуланти;
 • хронична бъбречна недостатъчност;
 • нефропатия.

Преди да се пристъпи към провеждане на мезотерапия, лекарят е длъжен да проведе подготвителна разговаря със своя пациент. В процеса той ще разкажа за най-мезотерапия, ще направи всички необходими изпитвания на лекарства и ще тества алергична реакция към компонентите на форми срещу целулита.

Ваксини от целулита: как те действат?

Ваксини срещу портокалова кора

Цялостно провеждане на мезотерапия, включва в себе си форми на лечебни смеси, които се инжектират под кожата в продължение на 10-15 процедури по една на седмица. В особено напреднали случаи лекарят ще ви посъветва, направи две процедури за 7 дни. Понякога на пациентите се препоръчва да преминат контролен сесия срещу целулита, който може да се проведе не по-рано от шест месеца след първото лечение.

Странични ефекти

Въпреки положителните отзиви, след провеждане на курса антицелулитни ваксини могат да се проявят следните неприятни ефекти:

 • малки зачервяване (изчезват за около час след мезотерапия);
 • следи от вколов (могат да бъдат видими 2-3 дни);
 • синини по корема и бедрата;
 • слаба болка на мястото на инжекциите;
 • втрисане;
 • леко замайване.

В деня на посещение на сесия на мезотерапия на пациента е забранено да провеждат някакви други козметични и медицински процедури. И след курса антицелулитни ваксини не могат да посещават сауна, парна баня и вземете гореща вана или душ. Освен това, лекарите не препоръчват да ходи на масаж и спорт в рамките на 2-3 дни след сеанса мезотерапия.

 

Помощници и противници на мезотерапия

Антицелулитни дейности чудесно се допълват с лимфодренажем, и има отлични отзиви, както от страна на пациентите, така и от лекари. Специалистите смятат, че преди мезотерапией трябва да посети не по-малко от 10 процедури лимфодренажного масаж. Този всеобхватен подход към проблема с неравна кожа ще даде възможност да изпитате цялата ефективността на този метод.

Въпреки това, все пак ще трябва с повишено внимание да комбинирате инжекции, масаж и хардуерни техники. Защото в противен случай на неспазване на препоръките ще доведе до намаляване на ефект на мезотерапия и някои неприятни последици. В този момент можете без затруднения да намерите мнения за мезотерапия и да вземе решение за използването му.