Грижа за тялото » Правилната храна » Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Възможно ли е да намалите теглото, консумирането на обилни месни продукти? Възможно ли е по време на "диета" да ядат до насита и да не умрат от глад? А какво ще кажете за деликатеси в областта на храненето, прием на алкохол и колбаси? На всички тези въпроси е " да " отговаря на известния кремъл начин за отслабване. Той отхвърля познати канони за намаляване на теглото и кара тялото бързо се губи тегло.

Характеристики на "кремлевки"

Невероятни резултати и оригиналното заглавие привличат вниманието към тази система за отслабване. "Кремлевка", диета кремлевских "обитатели", "диета на астронавти от" популярна вече няколко десетилетия.

За това, как по-обилен има и да отслабнете, издадени книги и практически ръководства. За нея разказват тези, които, придържайки се към такава система на хранене, простились с наднорменото тегло. Не се говори за нея един — кой дойде с този начин на отслабване? И какво отношение има той към Кремъл или астронавтам?

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

История и фантастика

Диета се отнася до системи за хранене (без автор. Въпреки популярността му, висок интерес от страна на населението, нито един лекар не е поставил под нея своя "подпис". Съмнително изглежда и името "кремлевская". Очевидно е, че пряко отношение към партийному ръководството на СССР тя не е имала, няма никакви данни, че лекари на Съветския Съюз богати на протеини и мазнини храна определени на някой от партийната елит.

Вероятно името на "кремлевка" се е появил в отговор на интерес на населението на страната към всичко, което се отнася до живота на партията върховете. Вероятно е бил някой "хитър маркетингов ход", за да привлече внимание към вашата диета, трансформира от принципите на системата за отслабване Аткинсона с оглед на съветските, а след това и руските реалности.

Има и друго мнение. Меню за една седмица кремъл диета е съставена от вкусни храни, често деликатеси, включително месо, морски дарове, сирена. На разположение на такова хранене в минали времена е имало само една партия-отгоре, така че и някакви асоциации с Кремъл, дажби "вождове" и "астронавтите", за храненето на които винаги е балансиран, здравословен и високо протеиновым.

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Принципи на хранене

Както и да е, кремлевское отслабване е в страни на ОНД широко разпространение. Вниманието към нея са привлечени от следните фактори.

 • Не е необходимо да обеднять диета. "Лекарите винаги ни казват, че за отслабване трябва да има колкото се може по-малко яйца, масло, месо, — коментира фен на диета, автор на книги за "Кремлевке", журналист Евгений Черни. — Но парадоксално тази система на хранене не те кара да се откажат от тях. Месото трябва да има много, особено на първо време, не да се ограничи и други протеинови храни. А ето и количеството на въглехидратите трябва да се намалят. Резултати има, и те са доказани от резултатите на моите читатели. Тегло активно си отива вече в първите дни на диета".
 • Мазнини изгаря. Тайната на интензивно отслабване авторът смята, че процесът на преобразуване на вътрешната мастна тъкан в енергия. Организмът се лишава от основен източник за получаване на енергия — въглехидрати, и в тяхната липса принудени да търсят собствени резерви. А те са под формата на мазнини имате в излишък.
 • Можете алкохол. Спиртни напитки, които са забранени във всички диети, тук се допускат. Може да се консумира и сухо вино, и водка, и с ракия. Но Евгений Черни пояснява, че при консумация на алкохол се увеличава апетита и да се бори с желанието да се яде нещо "вкусно" от забранените храни, става много трудно.
 • Има неконтролируемо не може да бъде. Въпреки факта, че използваната горивна система насърчава употребата на месо, риба, други протеинови продукти, да ги ядат без ограничения, не е позволено. "Гледай си длан, — коментира Евгений Черни. — Ето такава трябва да бъде вашата порция месо".
 • Важни са физическите натоварвания. "Кремлевка" не призовава да прекарват часове във фитнеса, но увеличаване на физическата активност е необходимо. Худеющим се препоръчва да ходят повече, изпълнява комплекс упражнения вкъщи, да плувам, да карам колело. Колкото по вашите ежедневни натоварване, например при заседналия работата, толкова по-интензивно трябва да бъде допълнителна.

Първите резултати се отбелязват вече пети ден спазването на диета. Теглото започва да си отиде заедно с обеми. В рамките на първата седмица може да отслабнете до четири килограма. Темповете на отслабване се съхраняват до втората седмица, след това намаляват. При продължително спазване на диета, ще продължите да отслабнете, но по-бавно, отколкото в началото.

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Точки

Същността на кремъл диета се състои в разпределянето на всеки продукт на стойност в условни единици или очила (точки). Те се определят не са калорични, а нивото на съдържание на въглехидрати. На системата.д. конвенционални и тя не уточнява действителната енергийната стойност на даден продукт, а само от положението му на "стълбата на допустимите продукти" в тази диета.

Да се запознаят с таблицата на кремъл диета, пълна версия за печат която е представена по-долу, ще видите, че минималната стойност в точки притежават всички видове месо и карантия (от ноля до две.д.), ниска стойност на колбаси, сирена, млечни продукти. Максимална оценка в точки сушени плодове, мармалад, сладкиши.

Меню на месец трябва да бъде, въз основа на следните принципи:

 • преди четиридесет точки на ден — върви активна загуба на тегло;
 • до шейсет точки на ден — теглото остава стабилно;
 • над шейсет точки на ден — теглото се увеличава.

По този начин, може да се включи в дневния хранителен режим на всички продукти, идващи от тяхната "стойност", но с това условие, за да формалности в рамките на деня не "перебирали" необходимият брой точки.

При формирането на индивидуален хранителен прием, за да разгледа следните точки.

 • Съдържанието на точки в сто грама продукт. Таблицата показва какво количество точки се съдържат не в порции, а в сто грама продукт. Тоест, чрез пиене на чаша пастьоризирано мляко, масленост на 2,5%, 250 мл, вие ще получите не 4,8 точки, а 12 точки.
 • Активност през деня. Хората, заети на активна работа или привикнали към интензивни спортни натоварвания, може да увеличи "стойността" на диетата до осемдесет и дори сто точки, и при това не ще се възстановяват. При заседналия на работата се придържаме към максимални препоръчителни показатели трябва да е строго.
 • Спазването на трехразового диета. Глад на диета не може, важно е да не ядете по-малко от три пъти през деня. Ако искате да хапнете късно вечер или през известно време след закуска, направете го.

"Когато достигнете желаното тегло, яжте всичко, което искате, но в общата "стойност" шейсет точки на ден, — продължи Евгений Черни. — Следете теглото си, ако са останали стабилни, да по време на почивката си позволяват сладки. Но ако теглото започне да се увеличава, намалете брой точки на ден до четиридесет".

Продукти за кремъл диета

Пълна таблица на готови храни и кремъл диета включва месо, риба, птици, плодове, сирена, млечни продукти.

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Се увеличи, за да изтеглите таблица (печат)

 • Първите ястия. Максимална стойност в точки горохового супа, минималната — на говеждо месо и пилешки бульони. Предпочитаните първите ястия — солянка месо и гъби, супа от киселец, прясно и кисело зеле, зеленчукова супа, пиле месо и кефире или квасе, млечни супи с кисело зеле, ориз, макаронени изделия, тиква. Цената на тези ястия е до седем точки. Максимална "цената" на супи от петнадесет до двадесет точки от супа, гъби, доматен, горохового.
 • Месни ястия. Месо печено, варено, задушено има нулева "стойност". Тези ястия са антрекоты, пържоли, говеждо, свинско, агнешко, пилешко месо, приготвени по всякакъв начин. Добавяне на зърнени храни значително повишава точки за всяко ястие, тъй като "стойност" биточков с ориз вече 18.д., както и пилаф. Най-високата "цена" на ястия с добавянето на брашно: расстегаи с месо и лук, пайове с месо възлиза на тридесет и шест точки.
 • Овесена каша. Всички видове gruels имат висока хранителна "стойност" в тази диета. Така минималната "цена" течен "Херкулес", е на десет точки на сто грама, а просо, ориз и ечемик овесена каша са вече двадесет и три — двадесет и шест точки. Тъй като теглото на средна порция е около двеста грама, една порция каши осигурява дневната "цена" на диета. По тази причина на зърнени храни от менюто кремъл диети изключват напълно.
 • Зеленчукови ястия. С зеленчукови ястия също не всичко е еднозначно. На пръв поглед, те низкокалорийны, обаче зеленчуци са богати на въглехидрати, така че във всички варианти меню на кремъл диета по дни на седмица зеленчукови ястия се използват в ограничени количества. "На първо време ще трябва да забрави за зеленчуци, особено сладки, — казва теоретик "Кремлевки" Евгений Черни. — Но по-късно към него да може да се върне".
 • Хляб, тестени ястия. Диета изключва възможността за употреба на всички ястия, в състава на които влиза брашно. Те имат най-високата "цена от" таблицата за точки. Така минималната цена на соево брашно мазнина безплатно е 22 точки, докато изделия от обикновена брашно се увеличава повече от два пъти. Минимален "стойност" в тридесет и четири точки се характеризира с ръжен хляб, максимална — пшеничен, петдесет точки.
 • Зърнени храни. На зърнени култури се съдържа максимално количество въглехидрати. Диетолозите приписват ги на въглехидрати "дълъг", което ги отличава от прости въглехидрати или "къси", съдържащи се в сладка печене и продуктите от бяло брашно. В организма тези въглехидратите не водят до рязък скок на инсулин, като същевременно осигуряват продължително чувство за ситост. Но в кремъл метод за отслабване зърнени храни строго табу, тъй като всички те притежават висока "цена".
 • Консерви. В сравнение със зърнени храни консервирани храни имат по-малко "стойност", така че се допуска употребата им в диетата. Това се отнася до консервирана риба, месо, а също и зеленчуци.
 • Месни, рибни меса. Може да се използва като основните продукти за тази диета, тъй като са включени в списъка на протеинови храни. Допуска ги ядат пържени, варени формата, подсоленными, изсушава.
 • Сирена. Рецепти за кремъл диета често включват сирена. Яжте можете да ги смело, с абсолютно различни видове, тъй като според подредба на точки, повечето от тях има нулева "стойност". Отчетите сирена Бийский, Холандски, Костромска, Латвийски, Пошехонский, Прибалтийский, Рокфор, Руски, Угличский, Чедър, Ярославл, Швейцария. Максимална "стойност" сирена не надвишава четири точки.
 • Млечни продукти. Таблица кремъл диета, пълна версия за печат отделя голямо внимание на мляко продукти. От повече от тридесет заглавия само в рамките на "цената" в точки може да надвишава тридесет условни единици. Отчетите сметана, enrobed сирене и всички видове кондензирано мляко. Нормално мляко възлиза на 4,9 точки, масло — 0,8 точки, мляко, сирене бяло саламурено сирене — 0,5 точки, заквасена сметана — 3,9 точки.
 • Колбаси. "Кремлевка" — едва ли не е единствената диета, която не изключва, а напротив, препоръчва употребата на колбаси. Допускат се всички популярни сортове колбаси, включително и варени, варено-пушени, заготовки, малотрайни, трайни, колбаси, колбаси. Максимална "цената" на колбаси в диетата си — само 2,5 точки.
 • Сладко. Диета изключва от диетата на храни, съдържащи захар, така че всички видове сладко оценени в нея е твърде висока — от шестдесет и пет и седемдесет и пет точки. Изключение е ябълково пюре, без добавяне на захар, неговата "цена" — деветнадесет точки.
 • Зеленчуци. "Кремлевка" не изключва яденето на зеленчуци, но въпреки това се отбелязва, че пъпеши, бобови растения и други видове зеленчуци съдържат голямо количество въглехидрати, така че те трябва да се консумират умерено и не редовно. Минимален брой точки са надарени с всички сортове зеле, зелена салата, зелен боб, всички видове зеленина. Максимално — картофите, приготвени по всякакъв начин.
 • Сладки. Не съществува диета, която да даде възможност да има сладко. Кремлевская — не е изключение. Табу на употребата на сладкиши се дължи на високото съдържание в тях на бързи въглехидрати, които предизвикват рязко количеството на инсулин в кръвта, стимулират апетита, насърчаване на запасанию на мастната тъкан. "Най-скъп" продукт в диетата си — захар, той възлиза на 99 точки. Най - "евтиният" — сладолед, стойността му е в рамките на тридесет точки.
 • Сушени плодове. Още един продукт, "цената", която не се вписва в диетата худеющего. Сушените плодове са богати на естествени захари, съответно, и на въглехидрати. Те са с цени от петдесет и три точки за урюка до шестдесет и шест точки за стафиди.

В менюто трябва да се включват разрешени продукти. Да се запознаят с това, че позволява на кремлевская диета, но от това, което трябва да се откажете, можете да в таблицата.

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Предимства и противопоказания

Мнения за кремъл диета демонстрира своята ефективност. Придържайки се към тази система за отслабване, много хора са успели да се справят с наднорменото тегло. Това се посочва авторът на книгата за "Кремлевке" Евгений Черни, който сам се отървах от излишните килограми с помощта на него.

Има и други предимства на тази система за отслабване.

 • Много храни в диетата. За разлика от повечето диети, ограничаващи гама от продукти, кремлевская разрешава има огромно количество ястия. Сред тях месни, рибни, млечни, първите, зеленчуци, консерви, колбаси. Вие можете да съставяте разнообразно меню за 10 дни, месец и по-дълъг срок.
 • Не е гладен. Диета елиминира необходимостта от глад, освен това, посочено върху необходимостта да се яде на апетита.
 • Обичайните и познати продукти. В диетата липсва непознати или скъпи продукти. Менюто се съставя от обикновени ястия с изключение на печене на хляб, сладкиши, някои видове зеленчуци.

Обръщайки се към тази диета, трябва да се вземат предвид и я противопоказания. Не се допуска неговото спазване по време на бременността, кърменето. Не се препоръчва да се придържат към ниско въглехидратната диета при бъбречни заболявания, склонност към запек, други нарушения на работата на стомашно-чревния тракт.

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Препоръки на диетолозите

"В днешно време за кремъл диета не сме просто мързеливи, — коментира на въпрос лекар-диетолог Людмила Денисенко. — Но сред тези хора няма нито един лекар, който препоръчал на тази система на хранене за намаляване на наднорменото тегло".

Разбира се, такава диета има предимства.

 • Реалното намаляване на теглото. Повечето хора успяват да отслабнете, без да ограничава себе си в консумацията на месни продукти.
 • Внимание към собствената си диета. Спазването на тази диета кара да се обърне внимание на това, което ядете, и да се оцени въздействието на храната върху здравето. Ползата в този случай се състои в пълно изключване от диетата на сладки храни, газирани напитки, чипс, сладкиши и други плътни храни. Диета формира навици на хранене, към който нашият организъм се приспособява в продължение на двадесет и един ден. Сме се използват не ядат сладки и тестени храни, а това вече е голям плюс.

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

"Но вредата, която нанася на организма кремлевская диета, къде повече", казва Людмила Денисенко.

 • Броене на точки. На пръв поглед, няма нищо сложно в тяхното отчитане, защото можете да се възползвате от масата на готови ястия. Но е важно да се отчете, че в тази таблица са дадени резултати в сто грама теглото на продукта, т.е. преди хранене е необходимо да се оценят продукти, изчисли точки, да се разбере, колко може да яде тази или онази храна, а колко не може. "Много хора, хартата от постоянна мороки с взвешиванием и подсчетами, просто се движат и месни продукти, — казва Людмила Денисенко. — И спират да има не само хляб и зърнени храни, но богати на въглехидрати, плодове, зеленчуци".
 • Дефицитът на хранителни влакна. Липсата в храната на достатъчно количество фибри, източник на която може да служи само на зеленчуци, води до нарушаване работата на червата. Променя състава на микрофлора, се появяват запек, притеснява подуване на корема и метеоризъм.
 • Недостиг на витамини. Активно продвигала кремлевскую диета в Русия вестник "Комсомолская правда". В поредица от статии с описание на принципите на хранене има необходимост да се включват в храната на витамини и минерали, тъй като в ежедневното меню да ги критично, не е достатъчно.
 • Интоксикация на организма. Всички ниско съдържание на въглехидрати или протеинови диети са насочени към интензивно изгаряне на мастните масите на организма. Го провокира липсата на приходи въглехидрати с храната, необходими за умствена и физическа работа на тялото. Мастните масите започват да се разграждат, но поради нарушения обмен на вещества в процеса на горене се образуват нови съединения — кетоновые на тялото. Тези вещества са агресивни към нашите клетки са в състояние да причинят увреждане на черния дроб и мозъка, но особено агресивно действа върху бъбреците.Знак за образуването на кетонни тела в организма служи за общо неразположение на човека на протеинова диета. Възникнат главоболие, гадене, слабост.
 • Липсата на хранителни вещества за мозъка. Въглехидрати — основен източник на енергия за нашето тяло и мозък. Чрез изключване от диетата на храни, съдържащи въглехидрати, вие се лишавате от енергия за работа, както физическа, така и умствена. Точно затова такава диета не може да се препоръча на хората, заети умственото труд и активна физическа работа.

Освен това, че "Кремлевка" препоръчва на богати на протеини храни, той не се ограничават мазнините в храната. Най-мастни храни като сланина, говежда мазнина, масло, притежават, съгласно таблицата за точки, нулева "стойност". Неограничен употреба на мазнини е опасно за сърдечно-съдовата система, тъй като води до повишаване на нивото на холестерола, формирането на атеросклеротични плаки.

"Има една универсална истина, — продължава анализ на тема лекар ендокринолог-диетолог Клавдия Хайбулина. — При намаляване на теглото на тялото трябва да губим само мазнини. В рамките на седмицата на масата на мазнините може да бъде намалена с 500-700 грама. Ако в резултат на диетата да изхвърлите повече, това означава, губят не само мазнини".

Кремлевская диета: таблица пълна (печат), отзиви и резултати

Какво още може да загуби тялото ни по-интензивно намаляване на теглото?

 • Течността. Ниско съдържание на въглехидрати диети ни лишава от запасите на гликоген в мускулите. Това вещество служи не само източник на бърза енергия, но и запасает в мускулите вода. Само един грам гликоген е в състояние да задържи в организма почти три грама вода. Губи гликоген, тялото всъщност е обезводнена, "усыхает", с което и е свързан ефект за бързо отслабване на ниско въглехидратната диета. Ефект на "свиване", между другото, се използват културисти преди състезание, за да подчертае по-ясно фигура на мускулите.Но те предизвикват краткосрочно обезводняване на тялото, буквално за два дни, докато са на диета, вие провоцируете межклеточное и клетъчно обезводняване в продължение на няколко седмици и месеци.
 • На мускулна маса. "Тялото жестоко отмъщение за експерименти над себе си, — продължи Клавдия Хайбулина. — Загуба на мускулна маса протича значително по-бързо, отколкото мастната". На пръв поглед теглото си отива, но в действителност вие губите плат, който е на първо място се интересува от потребление на енергия в тялото си. Мускулите — най - "лаком" по отношение на въглехидрати, те съдържащите седем пъти повече енергия, отколкото мазнини. Но с тях нашето тяло се разделя къде по-склонни, отколкото с мазнина, така че при внезапна промяна на диетата, намаляване на консумацията на въглехидрати, количеството на мускулната тъкан намалява значително по-бързо, отколкото мазнини.

"Още един важен момент, — казва лекар ендокринолог-диетолог Клавдия Хайбулина. — Въглехидратите са необходими за работата на задстомашната жлеза, вырабатывающей инсулин. Липсата на въглехидрати изключва възможността за нормалното производство на инсулин, а без този хормон на храната в нашето тяло не може усвоени правилно. Голяма е вероятността разлада на ендокринната система, а това вече е много сериозно нарушение".

Резултатите от кремъл диета краткосрочны и дългосрочни. На първия етап вие наистина ще забележите спад в теглото, който ще си отиде, не толкова с мастни тъкани, колко вода и мускулна маса. Колкото по-дълго ще остане на низкоуглеводном храненето, толкова по-голяма вреда нанесете на своя организъм под формата на стомашно разстройство, дефицит на минерали и витамини, нарушение на работата на ендокринната система.

Преди да премине към диета, в която изключително високо съдържание на протеини и мазнини, както и наличието на въглехидрати е ограничена, консултирайте се с лекар-диетолог. Едва ли специалист да одобри такова решение, но ще ви препоръча съвсем различно меню, включващи балансирано съдържание на въглехидрати и протеини, правилни мазнини.