Грижа за тялото » Препарати » Л-карнитин за отслабване, прегледи и резултатите: как е правилно да се пие Левокарнитин в капсули и таблетки

Л-карнитин за отслабване, прегледи и резултатите: как е правилно да се пие Левокарнитин в капсули и таблетки

Л-карнитин за отслабване, прегледи и резултатите: как е правилно да се пие Левокарнитин в капсули и таблетки

Л-карнитин (левокарнитин) – витаминное връзка от група В, което участва в метаболитните процеси, синтезирующееся в черния дроб и бъбреците в човешкия организъм. Това вещество спомага за ускоряване на обменните процеси и преработка на мазнините в енергия. За Л-карнитин за организма вырабатывалось в достатъчни количества, човек трябва правилно хранене. В противен случай възниква дефицитът, и като резултат – затлъстяване. За покриване на недостиг на левокарнитина, фармацевтични компании предлагат много хранителни добавки, съдържащи този компонент.

За това как да приемате л-карнитин за отслабване, е посочено в инструкцията към медикамента, но важното условие за ефективността му е занимание със спорт. Л-карнитина помага на атлетите да се възстанови на мускулни влакна, повишава физическата издръжливост и намалява напрежението. Онези, които са решили да го вземат в капсули, е нужно да знаете как правилно да се изчисли дозата на лекарството, с които много го съгласуват, и най-важното, дали всички интересите е средство за отслабване.

Защо човек има намаляване на теглото

Левокарнитин оказва влияние върху разграждането на мастната тъкан чрез пренасяне на мастни киселини вътре в клетките за по-нататъшното им разцепване. Вътре в клетката се случва разграждане и синтез на такива биологични съставки като протеини, мазнини и въглехидрати. Ако элькарнитина в организма не е достатъчна, този процес ще се забави и ще дойде храната, предназначена за рафиниране в енергия, да се превърне мастна слой.

При липса на левокарнитина човек чувства постоянна умора, раздразнителност, нежелание да спортува. Възниква сериозно натоварване на сърдечно-съдовата система, повишава холестерола и като резултат – развитието на инфаркт или инсулт. Л-карнитин има способността да окисляват мазнините и предава на организма енергия, която се съдържа във формите. Благодарение на този процес се случва и намаляване на теглото, подобряват се физическите и умствените способности на човека.

Свойства левокарнитина:

 • при физически натоварвания и допринася за разделяне на мастните клетки;
 • намалява нивото на лошия холестерол в кръвта;
 • повишава ефективността за сметка на ускоряване на механизъм за преработка на мазнините в енергия;
 • има благоприятен ефект върху сърдечния мускул;
 • помага на атлетите да се възстановят след изнуряющих тренировки;
 • повишава имунитета чрез подобряване на обменните процеси;
 • укрепва костната и мускулната тъкан;
 • подобрява устойчивост на стрес;
 • спортистите и хората, които седят на протеинова диета, помага за попълване на запасите от гликоген в мускулите.

Таблетка или капсула, попадащи в организма, започва да работи веднага, расщепляя до 10 % телесни мазнини. Отслабване при това се наблюдава в продължение на целия курс на прием на препарата, при условие, че редовните тренировки. След края на хапчета, тегло не се връща.

Показания и противопоказания за приложение на

Левокарнитин предписват не само на здрави хора, с цел стимулиране изгарянето на мазнини по време на тренировка.

Препоръчваме видео: L-карнитин (L-carnitine) за отслабване

Тази добавка също е показано:

 • в комплексната терапия на хора със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове;
 • при заболявания на черния дроб и панкреаса;
 • при нарушения в работата на ендокринната система;
 • деца с лош апетит;
 • изтощени хора;
 • пациенти, чийто стрес;
 • болни с наднормено тегло за отслабване;
 • спортисти за натрупване на мускулна маса.

Много фитнес-треньори съветват да вземат левокрнитин за сушене на мускулите. Често го приемат себе си хора, които желаят да отслабнат.

Обратие внимание: Ефективността на лекарството за отслабване зависи от това, какъв начин на живот води човек, спазва ли хранителен режим и посещава ли тренировка.

Хората не занимаващи се със спорт, също може да се прилага элькарнитин за отслабване, но дозировката на лекарството и начин на приложение ще бъде по-различен. Той се произвежда под формата на таблетки, капсули, ампули, под формата на прах, течност и сироп. За прием с цел отслабване, може да изберете всяка форма на наркотици.

Л-карнитин е противопоказан за хора:

 • с повишена возбудимостью;
 • страдащи от безсъние;
 • с непоносимост към това вещество.

Бременните жени лекар може да предпише прием левокарнитина само в специални случаи, в зависимост от клиничната картина.

Препоръчваме видео: Л карнитин -МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ

При неправилен прием на элькарнитина за отслабване може да единственият страничен ефект – повишаване на апетита. Предвид това, че хапчета ускоряват обмяната на веществата, дори и в състояние на покой, човек се изразходват енергийните запаси. В резултат на това се появява необходимостта да се компенсира от тях. Много от производителите, за да не се допусне възникване на този страничен ефект, добавят в състава на своите лекарства, диетични фибри, допринасящи за намаляване на чувството на глад.

Как да приемате

Левокарнитин пуска в различни форми и това дава възможност да изберете най-удобна в конкретния случай. Например, на капсули или таблетки могат да се приемат като у дома си и на работното място, а на прах кларитина спортисти предпочитат да се размножават в течност, за да се консумират този коктейл по време на тренировка.

Тя може да се прилага едновременно:

 • с всички витаминни препарати;
 • с напитки и чай;
 • заедно с ВСАА;
 • с термождениками.

Струва си да се отбележи, че таблетките увеличават психомоторную активност, поради което трябва да се пази ги едновременен прием с кафе, особено през нощта.

Моля, обърнете внимание: Важно е да знаете как правилно да пие l-carnitine в капсули за отслабване, в противен случай желания ефект може да не се получи.

Момичетата се препоръчва да се започне прием на лекарството с малка доза – 1.5 грама, с постепенно увеличаване до 2 грама. На мъжете може да се започне с 2 г элькарнитина, водят по-нататък дозата до 3 г.

За сушене по време на тренировка повечето момичета използва л-карнитин по следната схема:

 • 1,5 – 2 грама под формата на таблетки или капсули преди тренировка;
 • 2 г в сироп или прах, разредена с вода, по време на тренировка.

При избора на таблетки или капсули, трябва да се обърне внимание на количеството в тях левокарнитина, тъй като всеки производител тя е различна. Хапчета не може да гризе, а от празни капсули на прах. Поемат добавка трябва изцяло с вода. Течен продукт (сироп, концентрат) приемат по друга схема. Факт е, че той започва да работи много по-рано, отколкото хапчета, веднага да се появи в кръвта. Течен продукт може да се разтваря във вода или да се приема в чист вид. За подобряване на смилаемостта се препоръчва да се размножават на всеки 1,5 г на 0,5 л вода.

Препарат в ампули спортистите приемат по схемата:

 • сутрин на гладно, в продължение на 20 минути преди закуска – 200 мг;
 • преди следващият прием на храна – 200 мг;
 • преди тренировка – 600 мг.

Левокарнитин на прах се усвоява по-бавно, отколкото го течна форма, но дава възможност да се изчисли по-точна дозировка. Дозировка элькарнитина под формата на таблетки за отслабване на хора, не се занимават със спорт, е 250 мг 2-3 пъти на ден. Курс на приема на продукта трябва да назначи лекар или фитнес консултант. Не трябва да се превишава дозата и да пие BAD повече от 6 месеца.

Препоръчваме видео: Л - карнитин за отслабване. Колко? Какъв? Защо?

Популярни биологични добавки

Левокарнитин може да присъства в различни биологично активни добавки за отслабване, сушене на мускулите, като чисто вещество или под формата на различни съединения, сред които:

 • карнитин тартрат;
 • ацетил карнитин;
 • карнитин пропионил;
 • карнитин фумарат.

Левокарнитин в чист вид – популярно средство за стабилизиране на тегло в продължение на 50 години, тя е в търсенето и днешните спортисти, тъй като е с висока степен на бионаличността.

Левокарнитина тартрат

Най-активна форма на хранителни добавки на базата на тази връзка се препоръчва на хора, желаещи да отслабнат. По-бионаличността на чист продукт. Първи в човешкото тяло, вече в храносмилателния тракт се разделя на винена киселина и карнитин.

Ацетил карнитин

Най-новото лекарство, в който производителите на присоединили до нетната карнитину ацетильную група. Благодарение на това средство може да проникне в мозъка с цел оказване на нейростимулирующего въздействие. Средство не само влияе върху процеса на отслабване, а също така и за мозъка.

Моля, обърнете внимание: Според резултатите от научно изследване, е било потвърдено, че acetyl carnitine оказва положителен ефект върху умствената дейност на човека.

Ако приемате продукта по 2г на ден в продължение на половин година, умствените възможности се подобряват, човек лесно се справя с интелектуална натоварване и при него се повишава стресът.

Препоръчваме видео: Как да приемате l-карнитин за отслабване

Карнитин Пропионил

В състава на този продукт връзка естер карнитин с глицерин. Средство за стимулиране метаболизма на мазнините, а също така се отразява на синтез оксид, като вазодилататор действие. Благодарение на това той е подходящ за хора със сърдечни заболявания. BAD има атиоксидантными действия, ускорява синтеза на тестостерон, намалява образуването на млечна киселина в организма по време на тренировка. Лекарите често предписват на този продукт за борба с хроничната умора.

Карнитин фумарат

Представлява средство, се присъединяват от в себе си карнитин и фумаровую киселина. Подходящ за отслабване на хора, не истязающих себе си спортни натоварвания. Неговата заслуга е оказване на положителен ефект върху сърцето и кръвоносната система.

Моля, обърнете внимание: За отслабване, експертите препоръчват да се определи точната доза на продукта, като се има предвид на колко много го попадне в организма с храната. Например, в говеждото съдържа най-голямото количество на това вещество – 95 мг в 100 г.

Оптимално съчетават прием элькарнитина с протеинова диета и спортни тренировки. Най-ефективни кардио натоварвания и тренировка с тежести. Трябва да се отчете и противопоказания за прием на лекарството, за да не нанесете вреда на здравето си.