Грижа за тялото » Диети » Лиепайская диета: да живеят с вкус, но знае кога да

Лиепайская диета: да живеят с вкус, но знае кога да

Текст: Олга Ким

Снимка: TS/Fotobank.ru

Лиепайская диета е заобиколен от ореол на мистерии и парадокси: авторът избягва публичност, а разрешаемый диета включва сандвичи, консерви, майонеза и дори безалкохолна бира. В това меню е от края на осемдесетте години има намаляване на теглото европейски политически елит, както и информация относно метода се предава от уста на уста, подтверждаясь красноречивыми промените външния вид на худеющих: рекордсмену лиепайской диета успя да губят над 120 кг, като продължава да има обичайната храна.

 • Лиепайская диета: да живеят с вкус, но знае кога да

  Основната тайна на лиепайской диета се състои в подбрана по специален начин и комбинации от продукти, за да може да не страдат от глад и няма да се примири с "невкусной" диетична храна. Спортно натоварване по време на спазване на диета са забранени в това число, за да не се стимулира нуждата на организма от калории. Основната задача на худеющего — да свикна с факта, че трябва да има по-малко, но е възможно да се поддържа по обичайното семеен и социален живот, споделянето на храната с любимите си хора. Вярно, въоръжени мерным кръгове стъкло и линия, за да определи правилната доза.

Лиепайская диета

Продължителност : 3-4 месеца, меню за втората половина на диета, в идеалния случай се подбират в авторски клиника;

Функции : използват конвенционалните продукти в строго отмеренных малки порции, измерени по отношение на обема, а не от теглото, за всеки ден от седмицата менюто си;

Цена : ниска, не изисква допълнителни отделни разходи, диета могат да се интегрират в конвенционални семейно хранене;

Резултат : зависи от началното тегло;

Препоръчителна честота : 1 път в живота, в края — поддържащ фитнес и постоянен контрол на размера на порциите;

Допълнително действие : промяна на хранителните навици, корекция на обмяната на веществата;

Не е подходящ При всякакви хронични заболявания, бременни и кърмещи. По-специфични противопоказания няма предвид спецификата на менюто, се нуждаят от индивидуална консултация с лекуващия лекар!

Лиепайская диета: ""баща" и "синовете"

Лъв Я. Хазан, който прославила "лиепайская диета", така че не обича вниманието на пресата, че известно време дори е смятан за приема герой. Той рядко и неохотно комуникира с журналисти и не действа в популярни предавания, но не само съществува в действителност, но и живее и води прием като практикуващ диетолог. Днес за консултация към Льву Хазану могат да се запишат в Москва и Нижневартовске. Според някои данни за препоръки за борба с наднорменото тегло при него идват влиятелни хора в страната, — но не от тези, които ние виждаме в развлекателни предавания.Включително и затова е "бащата" на лиепайской диета често е наричана "най-затворена диетолог Европа".

Д-р Хазан получава образованието си в Университета в Тарту на отделение по спортна медицина. След дипломирането петнадесет години работи эндокринологом в латвийском града-порте Liepaja. Явно вкусът на живота на живописния бряг на Балтийско море и вдъхновени Лъв Хазана на развитието на диета, при спазването на които може да има всичко.

Отваряне през 1986 г. в Рига първи в Латвия частен лекарски кабинет, д-р Хазан предложи на своите пациенти нов план на хранене, наречен в чест на морския град. "Лиепайская диета" стана известна благодарение на "сарафанному радио": първите са "възпитаници" Хазана, сбросившие десетки кило, са се превърнали в ходячую реклама на неговата методология.

Организатор на диетичен подход Лъв Хазана се превърна в руския журналист Алекс Богомолка. През 2008 г. той претегля 218 кг и след като изпробвах много диети, които вече са отчаяни, за да отслабнете. Но един ден в редакцията, където е работил като Богомолка, един от читателите на е изпратил писмо, където е описан "лиепайская диета". Заинтригувани от необичайните трикове, журналист "закачен" към метод Хазана и в резултат на това за три години се отървах от 70 килограма! Лиепайская диета, както и мистиката на нейния създател е толкова запленена от Алексей Богомолова, което той е написал за оказавшемся за него, което спестява отношение на храненето цяла книга.И в хода на нейната подготовка, подгоняемый професионален страст, все пак потърси Лъв Хазана и убеден в неговото съществуване и в това, че препоръките наистина са на автора и подкрепени си лекарски опит.

В една от малкото интервюта Лъв Хазан представи рекорден недостатъците на везни, които е дала лиепайская диета. Победител при мъжете е загубил 123 кг, в женската категория най-добре от всички се е анонимна москвичка, която успя да се отърве от 113 кг.

Между другото, за информация за лиепайской диета, често можете да срещнете името на "лиепайская диета Аудрюса Йозеноса". Въпреки това, латвийски психиатър не е създател на тази процедура, тя също трябваше първо пациента (загуби 50 кг при изначальном тегло 140), а после предан ученик Лъв Хазана. Сега Йозенос практикува като диетолог в Казахстан при пълно одобрение на "баща-основател" лиепайской диета, помага да се отървете от излишните килограми азиатски елит.

"Макдоналдс" сред диети

Подход Лъв Хазана към менюто на диетата може първоначално пъзел своята парадоксальностью. Той е сигурен, че разделно хранене, забрана за прием на храна след шест часа вечерта и като цяло всички ограничения, които водят до страдание и глад, остарели, опасни и са лишени от смисъл. Спортно натоварване, докато трае лиепайская диета, д-р по принцип строго се забранява. Според философията на лиепайской диета наднорменото тегло е болест, болест на обмяната на веществата, както на пациента, на спортни добро няма да донесе. Да се обучават трябва да се започне, вече похудев, за да се улесни задачата на костно-мышечным системи, а също така сърцето си с плавателни съдове.

Заедно с това, автор на плана за хранене подчертава, че лекува не болестта, а нейните последици. Д-р Хазан се опитва да се избегнат определения "правилното хранене", се изясни, че правилно се хранят от медицинска гледна точка е възможно, само докато лежи в болницата, а за съвременния човек това не е достъпно, а и не трябва. Затова в диетата лиепайской диета конвенционалните продукти от масата на всеки работещ с обвиненията: салати, сокове, консервирани храни, сандвичи.Лиепайская диета е на разположение, се изчислява на маса (по думите на самия Хазана, "как " Макдоналдс") и да се поддържа всеки може, без да харчите пари за редки особено полезни съставки и не страдащи от вкуса на необичайни и необичани ястия.

Своя подход към храненето, който ви помага да отслабнете, Лъв Хазан определя цинично, но по същество е вярно: "за да отслабнете, трябва по-малко да пия". Той сравнява навик на съвременния човек е без мярка и без да погледне назад със състоянието на бременната жена, която трябва да се хранят още едно същество вътре в себе си. И в тялото на страдащи от наднормено тегло като седи "допълнителен човек", който се нуждае от храна. Така губят тегло, е за Хазану, необходимо е бързо и решително, за да "друг" разбрах, че яденето вече не ще, и спрях да я изискват.

Основни правила лиепайской диета

Лиепайская диета е известна с това, че в нея отслабнете бързо, без да изпитват чувство на глад. Основни условия:

 • ясно да се спазва менюто, расписанное по дни от седмицата;
 • следи за обема на порции;
 • има по три пъти на ден през интервали не по-5,5 часа;
 • спи не по-малко от 8 часа, да ставам и да идеш в едно и също време;
 • не се допуска никакви лека закуска между отделните хранения;
 • да не се консумират никакъв алкохол;
 • пийте минимум 1,75 литра чиста вода на ден през зимата и есента и 2 литра — през лятото и пролетта (освен, предвидени диета на кафе и сок);
 • следете за кожата, предотвратяване на обвисания, правят козметични процедури;
 • от втория месец на лиепайской диета да приемате мултивитамини;
 • ежедневно се измерва пулса и налягането, веднъж седмично — на нивото на захарта в кръвта.

Пълна лиепайская диета е предназначена за 3-4 месеца, като първите два месеца менюто се формира на базата на конкретни ястия в определено количество, всеки ден от седмицата съответства на своето постоянно меню (виж по-долу). След 8 седмици базов диета малко се променя с оглед на похудательных постижения — това се приема, че Лъвът Хазан разработва продължение на диета и индивидуално за всеки от своите пациенти.Самият той не е против това, да желаят да отслабнете, да следваме неговите техника задочно, но съм сигурен, че на статии и книги за лиепайской диета в състояние само да зададем правилната посока, но само в директен контакт с лекар ще се избегнат грешки и да се справят с трудности.

Лиепайская диета: базов седмичен план за хранене

Обърнете внимание — зеленчукова гарнитура, салата и месо, салата всеки ден се подготвят за основните рецепти, посочени в меню първия ден на употреба, парче хляб винаги е с размер 60х90х15мм , а всяка допустимият план добавка към него - 60х90х12 mm.

Понеделник
 • Закуска: 200 мл чай или кафе, без добавки, сандвич с масло и сирене (хляб — 60х90х15 мм, парче сирене 3 мм по-тънък).

 • Обяд: горещо от всякакъв вид месо с някакъв сос, с общ обем — 160 мл, 120 мл зеленчукова гарнитура от три или повече вида мелконарезанных зеленчуци (рецепта за всички дни - цвекло и карфиол могат да се вари, зелен грах могат да бъдат консервирани. Пълнеж — само сок от лимон). Закуска — 1 чаша на всеки фреша.

 • Вечеря: 120 мл салата (рецепта за всички дни: варени картофи, цвекло, моркови + кисело зеле, кисели краставички и лук, зарежда 1 на чл л всяко растително масло), 1 на чл л някоя риба, хайвер или малко риба, 1 филия хляб (с размер виж Закуска), 1 чаена чаша всяка течност (кисело мляко, сок, минералка, безалкохолна бира, чай или кафе с мляко).
Вторник
 • Закуска: 200 мл чай или кафе, без добавки, сандвич с масло и месо (или наденица, без включвания на мазнини). Размер хляб и месо — виж Понеделник.

 • Обяд: горещо от риба или морски дарове с всеки сос, общ обем — 160 мл; зеленчукова гарнитура (виж Понеделник), 1 чаена чаша фреша от всякакви плодове.

 • Вечеря: 120 мл говеждо месо салата (рецепта всеки ден — варени картофи, в униформа, варено месо или колбаси, грах, яйце, кисела краставичка, приготвени порции — 1 на чл л майонеза или заквасена сметана), 1 чаена чаша всяка течност (виж Понеделник).
Сряда
 • Закуска: 200 мл чай или кафе, без добавки, на 2,5 яйца.

 • Обяд: 160 гр топла от месо със сос, 120 мл зеленчукова гарнитура, 1 чаена чаша фреша.

 • Вечеря: 120 мл салата, 1 супена лъжица. л, хайвер или малко риба, 1 филийка хляб, 1 чаша всяка течност (виж по-горе).
Четвъртък
 • Закуска: 200 мл чай или кафе, без добавки, сандвич с масло и месо.

 • Обяд: горещо от риба със сос, 160 мл зеленчукова гарнитура, 120 мл, 1 чаена чаша фреша.

 • Вечеря: 120 мл говеждо месо зелена салата, 1 чаша всяка течност.
Петък
 • Закуска: 200 мл чай или кафе, без добавки, сандвич с масло и сирене.

 • Обяд: 160 мл гореща от месо със сос, 120 мл зеленчукова гарнитура, 1 чаена чаша фреша.

 • Вечеря: 120 мл салата, 1 супена лъжица. л риба, хайвер или малко риба, 1 чаша всяка течност.
Събота
 • Закуска: 200 мл чай или кафе, без добавки, сандвич с масло и месо.

 • Обяд: 160 мл гореща от риба със сос 120 мл зеленчукова гарнитура, 1 чаена чаша фреша.

 • Вечеря: 120 мл говеждо месо зелена салата, 1 филия хляб, 1 чаша всяка позволена вечер течност.
Неделя
 • Пита сирене ден: 300 гр извара, 2,4 ст л мед, орехи, 10, 2 ябълки, 0,5 литра мляко, разделени на 5-6 хранения през равни интервали. Пие се, както обикновено, 1,75 литра обикновена вода все още.

Няма страшно автомобил за нарушаване на диетата се включва изчисляване само на отговорност и ангажираност худеющего: всяка облекчаване пречи да губят килограми толкова бързо, колкото можеше да бъде. Ако сте нарушили дневен план за хранене, лиепайская диета великодушно позволява да си простя, да се направят изводи и да се върнете към предписанному меню на следващия ден.