Грижа за тялото » Продукти » Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

И така, днес ние с вас знаем, какъв списък на нискокалорични продукти за отслабване. Честно казано, този въпрос вълнува много жени и дори млади момичета. Защото правилното хранене действително може да помогне да се отървете от излишните килограми. Нека се опитаме с вас да разберете какво можете да ядете при намаляване на теглото, но от това, което ще трябва да се откаже.

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

Обичайните ястия

Да започнем с това, че ще се изготвя списък на нискокалорични продукти за отслабване чрез изследване на хранителния режим на съвременния човек. Първоначално ние ядем всичко подред и в различни количества. Без значение, ние имаме проблем с теглото, или не. Понякога пристрастяване се оказват по-силни желания изглежда стройна и красива жена.

Но понякога се откажат от обичайните ястия трябва. Защото, ако се направи списък на нискокалорични храни, това може да се отбележи, че съвременният човек почти не ги използва за храна. Така че трябва да си готов за онова, което вашият хранителен режим може драстично да се промени. Нека да изработим списък на нискокалорични храни, които допринасят за загуба на тегло.

Броколи

Разбира се, всичко започва от самото нелюбимого на продукта. По-точно, го мрази повечето хора, защото става въпрос за броколи. Именно този зеленчук е включен в списъка на нискокалорични продукти за отслабване. В състава му се съдържат протеини, калций, магнезий и други полезни вещества, което прави броколи е много полезна, но не винаги е вкусна. Също така този продукт, според твърдения на лекари, е в състояние да предотврати ракови заболявания.

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

Броколи може да се консумират във всякакъв вид. Тук и суров вариант има, и варена. Също така може да готви броколи на пара. Важното при това - не за храносмилане зеленчук, иначе той ще загуби своите полезни свойства.

Моркови

Ние с вас започнахме изучаването на такова нещо като ниско калорични храни за отслабване. Списък на такава може да продължи дълго време. Но сред тях има и такива продукти, които са харесвани от много хора. И това не е броколи. Става въпрос за морков.

Именно този зеленчук е толкова обичан от много хора. Морковите са полезни за зрението, а също така и за организма като цяло, например, тя укрепва имунната система. Плюс към всичко противопоказания при прилагане на този зеленчук не. Знаете, че само личната непоносимост или алергия към моркови.

Как точно се консумират този зеленчук, вие решавате. Може да се вари го (внимателно, не храносмилане), да се готви на пара (като броколи), или яде в суров вид. Между другото, най-много вкусен вариант е суров морков. Понякога в нея може да добавите малко захар.

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

А ние продължаваме да се проучи нискокалорични продукти за отслабване. Списъкът все още е много голям. Но ние с вас да насочим вниманието си само върху най-добрите и повече или по-малко вкусни варианти.

Чили

Например, такава е чили. Разбира се, просто така, не му се яде – само като подправка или допълнения към някакво ястие. Въпреки това, тази растителност е включено в списъка на най-нискокалорични продукти за отслабване.

Какво полезно има в него? Например, употребата на чили допринася за развитието в стомаха на специални вещества – мукуса. То е необходимо за профилактика на язви. Освен това, чили и ни предпазва от стареене, а също така не дава да се появи на сърдечно-съдови заболявания и рак.

Употребата на тази подправка всеки си представя по различен начин. Ако имате достатъчно сили и кураж да дъвчете чушки чили в суров вид. Но по-добре да правим с него салати, а също и да го използвате като подправка. Внимавайте, за да не се ядат чушки твърде много, за да печелят проблеми с храносмилателни тракт.

Артишок

Малокалорийные храни за отслабване, списък на които ние бавно създаваме, има още един далеч не е най-вкусно (за много хора) елемент. Това не е нищо, като артишок.

Служи тази растителност за нормализиране на нивото на захарта в кръвта. Артишокът е богат на магнезий, калций и желязо. Което означава, че той е полезен за организма. Но по употребата му, също трябва да се спазва мярка. Плюс към всичко артишок спомага за нормализиране на храносмилането. Точно това и се опитват жени, опитвайки се да отслабнат.

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

Внимание, растението има и противопоказания! Артишокът не трябва да се използва при гастрит, както и при хипотония. И, разбира се, ако имате алергия или лична непоносимост към даден продукт, а след това от него да се откаже.

Чай

В списъка на най-нискокалорични продукти за отслабване и включва чай, както и всяка една. Тук и черно, и зелено, и бяло. Първоначално в нея няма никакви калории, но се намират полезни вещества.

Честно казано, това е най-добрият за отслабване чай – зелен. Той спомага за нормализиране на храносмилането, а също така изчиства организма най-добре. Важното е да не се добавят в едно питие много захар. При желание на една чаша струва изсипете 2 супени лъжици или можете да използвате подсладител.

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване

Противопоказания за консумация на чай не е. Освен, че може да се отбележи лична непоносимост. Бъдете внимателни при злоупотреба с приемането на зелен чай, можете да получите "подарък" на диария, защото такава напитка действа като слабително.

Растителният свят

Разбира се, не може да мине и без общия за обобщаване на резултатите. Списък на нискокалорични храни за отслабване, както вече беше казано, може да се продължи почти до безкрай. Но все пак, ако не ви харесват особено предложените варианти, може да се опита да разчитам на храни за диета себе си.

Като ниско калорични съставки за консумация от човека може да се изолира общо зеленчуци, плодове и горски плодове, особено ако всичко това е остро единствено и само на няколко. Например, пържени картофи – това далеч не е най-добрият за отслабване храна. А ето варени картофи или картофено пюре – съвсем подходящи възможности.

И до низкокалорийным продукти може да се дължи на ниско съдържание на мазнини "молочку": сирене, извара, мляко, кисело мляко. По принцип, дори и някои млечни шейкове може да се нарече низкокалорийными. Както можете да видите, ако се опитате, тогава всеки човек ще има възможност да изхвърлиш излишните килограми, но все още не е особено силно да промените обичайния хранителен режим.

Списък на нискокалорични продукти за отслабване: таблицата. Списък на най-нискокалорични храни за отслабване Като цяло, при намаляване на теглото може да има всичко, но само с оглед на това, че разходът на калории трябва да бъдат повече, отколкото на "идването" на тези. И в този случай помагат разнообразие от таблицата на калории. Те са известни, може би, на всички жени. Има дори различни книги, които дават рецепти и съдържание на калории на всички продукти, които в момента само може да се открие.

Таблица за калоричност на

Сега и с вас, ние се опитваме да създадем "обобщен отчет". Ние вече сме съставили някакъв списък на нискокалорични продукти за отслабване. Таблицата също ще ни помогне да се изчисли колко е ял за деня. Така че нека да видим, че у нас може да стане така.

Продукт, 0,1 кгКалории, КалорииПродукт, 0,1 кгКалории, Калории
Броколи33Моркови35
Чили20Артишок40
Елда329Фигура323
Овесена каша345Картофи83
Краставица15Лук43
Домати19Салата34
Боб32Ананас48
Банан91Праскови44
Грейпфрут35Грозде69
Боровинки40Ягоди36

Както виждате, по-голямата част от данните продукти наистина постоянно присъства в хранителния режим на съвременния човек. Честно казано, след това можете да лесно да намерите книга с пълен списък на калории цялата храна, за да се нормализира своето хранене. Най – важното- поставете си цел и върви към нея.