Грижа за тялото » Продукти » Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Д оброе време на деня, скъпи читатели! Най-накрая пролетта дойде, а това означава, "похудительные" теми стават все по-популярни. Милиони мъже и жени в момента са в търсене на начини за привеждане на своята фигура в добър вид за следващите 2-3 месеца. След като прочетете съвети на диетолози за намаляване на калории диета и увеличаване на физическата активност , едно всекимъж се стреми да изпълни главната препоръка е да се намали количеството на консумираните калории. И тук идват на помощ на ниско калорична храна, за която ще говорим днес.

(Скрий)

Различни калории

Вбивая в търсачката "ниско калорични храни за отслабване списък", ние често се сблъскваме със зеленчуци или плодове, които трябва да се нахранят много трудно. И всичко това, защото калории от различни източници се различават един от друг. Някои нискокалорични храни могат да ни служат само като гарнитура, макар да не е при това, пълно ястие.

Днес сме малко по-преминем от установена традиция се приема на калории е твърде буквално, и разбийте-калорични храни на няколко групи.

Източници на енергия

Става въпрос за храна, съдържаща в себе си много дълги въглехидрати. Тези продукти по-често притежават високо съдържание на калории, като в тази връзка в списъци нискокалорична храна те не попадат. Но има и изключение. Това изключение е — зърнени храни.

Зърнени храни — източници на дълги въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Това е достатъчно ниско калорична храна и, заедно с това, храната, която ви позволява да задоволи глада си.

Разграничаване на основните нискокалорични овесени:

 1. Ечемик овесена каша (грис) — 76 калории на 100 грама готов продукт.
 2. Оризово зърно — 78 калории на 100 грама.
 3. Зърнени култури сметана на пшеница — 80 калории на 100 грама.
 4. Овесена каша — 88 ккал на 100 грама.
 5. Елда — 90 ккал на 100 грама.
 6. Просо грис — 90 ккал на 100 грама.
 7. Ечемик овесена каша — 109 ккал на 100 грама.

Имайте предвид, че става дума за енергийната стойност на готовото ястие. Това са обременени порция, высчитывая калории, ние след готвене, а не преди нея.

Не забравяйте това, а след това да не схлопотать излишни килограми-за толкова често срещаната грешка с калории. Може, разбира се, за провеждане на изчисления, и преди готвене, но в такъв случай това ще отиде за други числа. Съветвам ви също да прочетете статия за полезни и вредни храни .

Що се отнася до останалите източници на енергия, които ще ви изкара от апатичного състоянието по време на диета, трябва да признаем, че всички те высококалорийны. Така зърнени храни — това е единственото нещо от познатите в ежедневието ястия, което може да се използва и за диета.

По-долу е представена една малка таблица за сравнение на нискокалорични продукти и плътни.

Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Протеинови продукти

Качествени протеинови храни от животински произход — е в основата на всяка диета. Сред белтъчни храни наистина могат да се намерят продукти, с помощта на които можете да премахнете чувството на глад, така и не наддават излишно на килограм.

Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Акцент върху консумацията на висококачествена протеинова храна струва да се направи на мъжете, които планират не само да отслабнете, но и да запази наличната мускулна маса. И така, най-високо калорични протеинови продукти:

 1. Ниско съдържание на мазнини извара — 86 ккал/100 гр. Абсолютен лидер за худеющих мъже и жени. В основата на всяка протеинова диета. Освен това, извара — това е най-евтината качествена белтъчната храна, което е важно в нашите кризисни времена.
 2. Риба сребриста сайда — 70 kcal/100 гр. По-скъп, но не по-качествен източник на протеини, с ниско съдържание на калории.
 3. Калмар — 75 kcal/100 гр.
 4. Треска — 75 kcal/гр.
 5. Костур — 82 ккал/100 гр.
 6. Пилешки гърди — 113 kcal/100 гр.

Пред вас е списък на качествени висок протеин и почти ниско съдържание на мазнини продукти. Всички продукти така, както и зърнени храни, са обременени след готвене. С калории в този случай може да стане объркване, защото след уварки тегло на продукта често намалява.

От себе си съветвам да яде птици и риби, това са най-добрите протеинови продукти, кръщеването които могат лесно да задушени, а след това и няколко десетки излишни килограм.

Зеленчуци и плодове

Да преминем към главният елемент, заради което човек търси в мрежата "ниско калорични храни за отслабване списък".

Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Зеленчуци и плодове — това също въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Ето, само на първо място, за да получите достатъчно, единствено с помощта на тези от вас едва ли ще успее, и второ, се яде само зеленчуци и плодове — това е доста скъпо удоволствие, по-добре да пазим гладно дни . Но, разбира се, ако искате да отслабнете и не прекалено се занимавам с калории, които са на диета задължително подлежат на брои, половината от получената енергия по време на отслабване е по-добре да получават именно от зеленчуци и плодове. И така, ето и нашия списък:

 1. Ламинария — 5 единици.
 2. Салата — 12 мер.
 3. Магданоз, копър — 12 мер.
 4. Краставици — 15 мер.
 5. Зелен лук — 19 мер.
 6. Репички — 19 мер.
 7. Аспержи — 20 мер.
 8. Целина — 21 мер.
 9. Спанак — 22 мер.
 10. Тиквички — 23 мер.
 11. Домати — 23.
 12. Патладжан — 24.
 13. Боб — 24.
 14. Зеле — 27.
 15. Червен пипер — 27.
 16. Тиква — 28.
 17. Грейпфрут — 29.
 18. Карфиол — 30.
 19. Гъби — 30.
 20. Малина — 42 мер.
 21. Ябълки — 45 мер.
 22. Череша — 52 мер.

Този списък може да продължи безкрайно. Основното е, че зеленчуците и плодовете имат по-нисък гликемичен индекс, което е тясно свързано с калорични, благодарение на което наддават на тегло, хранене на зеленчуци и плодове, на практика е невъзможно. Както се отървем от излишните килограми могат да бъдат.

Как да направите диета?

За съставяне на диета въз основа на консумацията на калории с ниска енергийна стойност, трябва трезво оценява своите възможности. Освен това става дума за морални, така и материални възможности.

Ако не знаете как да направите диета и искате да се получи всичко на готово, тогава този курс е за вас!

Нискокалорични храни за отслабване списък с калории

Известно е, че консумирането на зеленчуци и плодове — това е скъпо удоволствие, което отиде ви доста пари, дори и при ниска калоричност. Освен това, намаляване на гликемичния индекс на храната — това е понижаване на глюкозата в кръвта, в резултат от ядене на килограми целина и зеле, вие все още ще се чувствате отпадналост и постоянно желание да се отпуснете.

Разбира се, в спешни случаи, когато ви за 2-5 дни трябва да загубят няколко килограма, тази диета може да се обърне, но в този случай, ако планирате да отслабнете от една седмица.

Идеалният вариант ще се превърне в подобна ситуация, в рамките на която вие ще получите 25% от калориите от gruels, 25% енергия от ниско калорични протеинови продукти, и още 50% от енергията от зеленчуци и плодове. Прибавете към тази схема 2-3 литра вода и вашата тактика на възможно най-бързото намаляване на теглото може да се счита за идеална.

Ами, това е всичко. Абонирайте се за актуализации, оставете вашите коментари и да споделите информация с приятелите си. До нови срещи!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
Рейтинг: 4.4 от 5 (5 гласа)

С уважение, Владимир Манеров

Абонирайте се и научете първи за нови статии в сайта, директно в пощата си: