Грижа за тялото » Диети » Диета пъпеш

Диета пъпеш

Сред огромното разнообразие от диети е много важно да се избере ефективна, достъпна и такава, която няма да навреди на здравето. Всички по-горе са ползите от пъпеш диета.

 1. Първо, тя се отнася до един от най-ефективните.
 2. Второ, тя ви позволява да променяте тегло за доста кратък срок.
 3. На трето място, освен ползите от отслабване, тя е напълно хармоничен и влияе положително на жизнено важни функции на организма.

За да се оправи във всички нюанси, заслужава по-подробно научите за основните свойства на пъпеш култура – пъпеш.

Съдържанието На Свиване

Диета пъпеш

Основните предимства на пъпеш в диетата

 1. Това е продукт с доказана ниско калорични: в 100 грама се съдържа 33 ккал.
 2. Съдържанието на вода в него е достатъчно висока, което я прави чудесно средство, утоляющим жаждата си.
 3. Още едно уникално свойство: повишена експозиция вземат антибиотици и отслабването на тяхната токсичното въздействие върху организма.
 4. Изкушения витаминен състав плът: В1, В2, В3, В6, В9 – нормализират работата на нервната система, премахва безсъние; витамин А е полезен за кожата и точка; витамин С – укрепва имунната система; витамин е е прекрасен антиоксидант, нивелирующий въздействие на свободните радикали; витамин РР – задължителен представител за протичането на окислително – възстановителни реакции в организма.
 5. В плодовете пъпеши са истинските залежи от ненаситени мастни киселини – съединения, които директно участват в метаболитните процеси, на холестерола, дават младостта и красотата на кожата и косата.
 6. Набор от микро - и макроелементи също е достоен за внимание: калий, калций, магнезий, натрий, сяра, фосфор, кобалт, манган. Както и съдържанието на желязо – на 17 пъти по-висока, отколкото в коровьем мляко!

По отношение на отслабване южна gostya преди всичко интересна своята способност бързо да се разграждат мазнините – това се дължи на уникалното съчетание в нея на органични киселини, растителни влакна и пропорционално състав на протеини, мазнини и въглехидрати.

Но не бива да забравяме, че ползата се проявява в пълна степен само в случай, че индивидуалната консумация, тъй като тя съдържа голямо количество хранителни ензими, а основният компонент – фибри, като движите по тънък и мазнини червата лесно, произвежда мека четка. При съвместната употреба на южна гостенка с други продукти е възможно известно усложнение на храносмилателните процеси, усещане за тежест в стомаха, метеоризъм. По тази причина пъпеш трябва да има отделно, отделен прием на храна.

Комбинацията от всички тези факти обяснява, защо този продукт е толкова желаещи да се използват в хода на експресни диети, при намаляване на теглото. До всички я достоинствам можете да добавите достъпност и ниска цена в магазините и пазарите.

Как да изберем качествени плодове

От качеството на базов продукт пряко зависи крайният резултат нулиране на излишните килограми, така че да се обръща на това специално внимание.

Прилагането не е достатъчно зрели продукти трябва да бъдат премахнати, тъй като това може да стане причина за нарушения в храносмилането.

Първо, степента на зрялост може да се определи според наличието на дынного аромат: от спелее плод, толкова по-изразени и се почувства специфичен меден аромат. На второ място, звук при почукване трябва да бъде убита, шум – това е знак, че плодовете са били събрани преди време и тяхната хранителна стойност поради това е много по-ниска. На трето място, по повърхността не трябва да се вдлъбнатини и пукнатини: това не само влияе на вкусовите свойства, но може да се окаже признак на гнилостните процеси вътре.В място, където се заселват цвете, напротив точка на закрепване на стъблото, кората може да бъде по-мек и леко скача с натиск, в това време, като твърдост на този парцел е признак на незрялост. Ако кожата е много на вените – това е сигурен свидетел на сладостта на плода.

По време на диетата се препоръчва да се избират различни сортове пъпеши, тъй като това ще осигури мощността на по-пълен и разнообразен набор от хранителни вещества и витамини при доста скудном диета, тъй като сортове се различават по съдържание на витамини, пектин вещества, биофлавоноиди и при тях може да бъде различен минерален състав.

Ползи пъпеш диета

За по-рационално само да планирате си в края на август – началото на септември, тъй като през този период тази бахчевая култура в изобилие се продава на пазарите и в магазините. Сезонност отслабване е оправдано най-малко съдържание на нитрати в плодовете, които в други периоди могат да бъдат в количества, надвишаващи нормата няколко пъти. Освен това, поради регулиране на производство на определени хормони, под влияние на употребата на продукта намалява тежестта на есенната депресия, а се насища с витамини ще помогне да се подготвят за зимния сезон, с вирусни и настинки.

По време на диета може да се използва не само обичайните сурова плът, но и сушени. Тя съдържа все едни и същи хранителни вещества, и в прясно, и, въпреки по-дълъг срок на съхранение, не губи своите полезни свойства по отношение на почистване и тонизиране на организма. Освен сушени, може да има и замразени пъпеш. В хладилника може да се съхранява на сравнително дълго – до 3 месеца. След правилното размразяване, можете да използвате продукт, не само за моноупотребления, но и по време на приготвяне на храна, коктейли и напитки.

Тъй като пъпеш има диуретичен ефект, той не само почиства бъбреците, но и спомага за бързото отстраняване на излишните запаси от течности от организма, че е желан процес по време на диета: това позволява в най-кратки срокове да отслабнете и да доведе обеми на тялото в норма. Благодарение на послабляющему действие регулира работата на стомашно – чревния тракт, се случва отделянето на токсични вещества, активизират кръвотворните процеси, повишава нивото на хемоглобина на кръвта, укрепва сърдечно съдовата система.Вследствие на постъпване в организма всички необходими компоненти, се случва активиране на защитните механизми на имунната система, както на емоционалното състояние е балансиран. Известно е така също, че пъпеш компонент на диетата проявява свойства на силен афродизиак.

Пъпеш монодиета се отнася към трудно, защото набор от продукти е изключително ограничен. Но за любителите на сладкиши тя служи на чудесна алтернатива и позволява да издържи на курс без отказ от удоволствие. Друга важна характеристика е универсален бахчевого зеленчук: употреба осигурява дълготрайно засищане и поради усещане за ситост не трябва да се измъчват от глад.

При спазване на дынного диетата е естествено разграждането на мазнините, почистване мочевыводящая система, се случва премахване на токсините, осигурява надеждна профилактика на атеросклероза.

Следва да се има предвид диуретичен ефект пъпеш и не се ядат вечер, преди лягане, защото чести позиви за уриниране не дават пълноценно сън през нощта. По тази причина организиране на вечеря по-добре до 18-19 часа.

Меню

Има монодиета и комбинирани видове. Пъпеш перфектно се допълва от близки по рода зеленчуци: тиква, краставица. Тъй като пъпеш плодовото месо е чудесен източник на енергия, а след това при този вид диети няма чувство на умора и изможденности, че подобрява настроението и ви позволява по-лесно да отслабнете и да стигнете до завършване на курса на диетичното хранене.

Процеса на изгаряне на мастните натрупвания започва активно да се случи още от първите дни, а по – късно- се допълва и засилва. Като правило, колкото по-първоначално с наднормено тегло, толкова по-бързо ще се осъществи разграждането на мазнини и отвесы могат да бъдат още по-впечатляващи.

Монодиета за 3 дни

Този вариант е идеален за тези, които се нуждаят от бърз и визуално осезаем резултат. В основата на ежедневната консумация на 1-1,5 кг сочни дини, пъпеши. Преди закуска трябва да се раздели на броя на 4 или 5 хранения (закуска, обяд, следобедна закуска, ранна вечеря, може би – втора вечеря), които си струва да организира през равни интервали. Да се пие на ден 1,5 -2 литра вода, чай, отвара от шипки. Загуба е до един килограм на ден.

Тази диета понякога се използват за прилагането на седем дни, но специалисти твърдят, че в такъв случай трябва да е много чувствително долавя сигнали на организма, тъй като той получава осезаем стрес, поради рязкото съкращаване на диетата. Ако все пак се вземе решение за семидневном запознат, че е по-добре да го комбинирате с прием на универсалната поливитаминного на комплекса.

Комбинирана тридневна

Този вариант допринася не само за намаляване на теглото, но и значително детоксикационному процес. Той е по-приемлив в сравнение с предходната, така че се понася по-лесно и не е пред тялото възможни претоварването. Тук диетата на по-малко строги, в нея се намират протеини и мазнини.

Ден 1. За закуска се яде 450 г на основния продукт. Обяд се състои от средна порция дынно – ябълков салата и неподсладен чай (за предпочитане зелен). Обяд — 350 г зрял пъпеш и парче сирене. Като закуска можете да си позволите 1 киви и чаша чай. Вечеря: 100 г обезмаслено сирене и 450 грама пъпеш. За няколко часа преди сън може да изядете още едно парче, на дините.

Ден 2. За закуска – порция зрял плът на основния продукт с тегло 450 грама, втора закуска – киви — динен салата (250 г). Обядът се състои от парче черен хляб, парче нискомаслено сирене сортове и целулоза пъпеш (около 400 г). На следобедната закуска се повтаря прием на пъпеш, а за вечеря да ям салата от пресни зеленчуци със зехтин и ябълков оцет, без сол (200 г).

Ден 3. Повтарящ се закуска от 450 грама каша от пъпеш. Обяд — салата от пъпеш и киви с парче хляб от пълнозърнесто брашно. На обяд – варено не е солено елда без масло с чаша зелен чай или друг вариант за обяд: може да изядете една 100 г варено филе от пиле или пуйка с две филийки хляб. За следобедна закуска – отново 450 грама пъпеш плът, а за вечеря – няколко парчета пъпеш и салата от пресни зеленчуци.

Почистване на 3 дни

Тя дава не само стройность, но позволява да се позволи една интензивна чистка на СЧ и да се отървете от токсични отлагания, усложняющих процесите на храносмилането, усвояването на полезните вещества и транспортирането не переваренных остатъци от масите, носещи по тънък и мазнини червата.

Закуски и вечери посвети изключително на 300 – 400 г пъпеш плът. На обяд се поглезите средна порция зеленчукова супа, 100 г варено пилешко филе, няколко краставици и измива всичко некрепким чай без захар. Интервали между закуска, обяд и вечеря за разнообразяване на чай, отвара от шипки, билкови инфузии.

7 дни

Диетата на този диетичното хранене е доста балансиран и мързелив. В базата – прием на постни протеини, ограничено количество плодове и зеленчуци.

Като напитка се препоръчва настойка от плодове или плодове. Той се приготвя по следния начин: плодове, предварително измити, в случай на необходимост се обелват и се нарязва на малки парченца. Залейте с вряла вода и да настоятся 10 – 15 минути. В такъв напитката се запазват всички вещества, които се унищожават при дълбока термична обработка, което го прави чудесна алтернатива на чаша чай. Все още можете да приготвите отвара от сушени кайсии и стафиди, тъй като те са вкусни и ускоряват храносмилането.

Този тип захранване позволява да отслабнете с 3 кг за една седмица и с това да задържите получения резултат от дълго време. Ежесуточное консумацията на целулоза пъпеш е около 1,2 кг.

Прогнозната менюто изглежда така:

Понеделник

 • Закуска: кафяв ориз, подправена с соев сос, горски плодове инфузия.
 • Обяд: киви.
 • Обяд: помидорно-салата от краставици с българско черен пипер и лук, подправена с олио от маслини и лимонов сок, и чай.
 • Следобедна закуска и вечеря: 400 г пъпеш плът.

Вторник

 • Закуска: 2 супени лъжици елда, яйца (по-добре сурови, може да рохко), компот от сушени кайсии.
 • Обяд: пилешка супа със зеленчуци, варена риба – 100 грама, ягодоплодни инфузия.
 • Вечеря: 1 супена лъжица картофено пюре и парче пъпеш, чаша минерална вода.

Сряда

 • Закуска: варен ориз, яйца, сок от червена боровинка сок.
 • Обяд: салата от варено червено цвекло с чесън и растително масло, 200 г пъпеш, компот.
 • Вечеря: парче говеждо месо – 200 г, 200 г пъпеш.

Четвъртък

 • Закуска: овесени ядки със стафиди, чай.
 • Обяд: салата, пилешко филе, шейкове от пъпеш.
 • Вечеря: задушени зеленчуци, кисело мляко.

Петък

 • Закуска: ечемик, сурово яйце (може да се рохко), билков чай.
 • Обяд: зеленчукова супа с парче черен хляб, варено пиле – 200 г, плодов чай.
 • Вечеря: яблочно–дынное пюре, ниско съдържание на мазнини извара, плодов компот.

Събота

 • Закуска: зеленчукова пюре, чаша кисело мляко.
 • Вечеря: рагу от зеленчуци и парче филе от риба с лимонов сок.
 • Вечеря: 2 варени картофа, салата от прясно зеле, парче пъпеш.

Неделя

 • Закуска: няколко супени лъжици ориз, яйце, билков чай.
 • Обяд: зеленчукова салата, печени ябълки с мед, плодов чай.
 • Вечеря: печена тиква, шейкове от пъпеш.

На втора закуска и следобедна закуска всеки път яде по две парчета пъпеш с тегло 300 г

Възможности диета

Арбузно – пъпеш

Същността на тази диета се крие в това, че след всяко хранене трябва да се яде десерт под формата на диня или пъпеш. И двете те съдържат минимално количество калории, в състава им на първо място е водата и те са отлични за разтоварване дни, или като диета за тези, които искат да се отървете от мастните натрупвания и да губят тегло. Въпреки факта, че те са сладки на вкус, захар в тях е изключително малко и той изобщо не се отлага в стените и в областта на корема. Въпреки близостта на характеристики, смесвате ги в един прием на храна не трябва да бъде.Благодарение на свойствата на тези две горски плодове осигуряват по-интензивно прочистване на бъбреците, премахва подпухналостта, помагат за възстановяване на флората на червата, изграждат водно – електролитния обмен на организма.

Минус може да се счита, че при такъв тип хранене често възниква необходимост от ходене до тоалетната, че трябва да се вземат предвид при разходки или пътувания.

Между храненията са възможни перекусы от два основни компонента. А от солено, сладко, печене ще трябва временно да се откаже, млечни продукти са с повишено внимание, за да не се допусне разстройство на стомаха. Допуска перекусы трябва да бъде не по-често от три пъти на ден. Общото тегло на пъпеши не трябва да надвишава 1 кг на ден.

С изключение на основните компоненти в списъка на разрешените продукти попадат пилешко, пуешко, месо от пъдпъдък и гълъб, говеждо месо, гъби, риба нежирных видове треска, мерлуза, навага, сребриста сайда, меджид, костур, щука, вобла, пеленгас, сингиль), ниско съдържание на мазнини извара и сирена, кафяв ориз, кисело мляко, пъдпъдъци и яйца, зеленчуци (особено се препоръчва да се опре на различни сортове зеле), зелен фасул, листа магданоз, ръжен хляб, черен, зелен и билков чай.

Препоръчително е да се ядат малки порции на всеки 2 – 3 часа. На ден трябва да пиете поне по 4 чаши минерална вода, без газ.

Курсът продължава 10 дни. Резултатът ще бъде загуба на веся в 2 – 4 кг.

Първите пет дни се основават на консумацията на диня, а от 6-ти до 10-ти – на пъпеш.

Приблизителното меню от 1-ви до 5-ти ден

 • Закуска: диня, препечен хляб с парче нискомаслено сирене.
 • Обяд: диня – 200 г.
 • Обяд: 100 г варено говеждо месо, малка порция кафяв ориз със сос от домати и италиански билки. За Десерт – 100 грама диня плът.
 • Следобедна закуска: 200 грама диня.
 • Вечеря: нискомаслено сирене и диня.

Приблизителното меню от 6-ти до 10-ия ден

 • Закуска: овесени ядки в кисело мляко с бадеми и плодове.
 • Обяд: 300 г пъпеш.
 • Обяд: зеленчукова супа със 100—граммовым парче говеждо месо.
 • Следобедна закуска: шейкове от пъпеш плът и кисело мляко.
 • Вечеря: няколко парчета пъпеш.

Нарязани плодове, пъпеши трябва да се съхранява в хладилник, увит с фолио или в торбичка: така те няма да се влоши, не губи влагата и запазват полезните свойства.

Дынно – кефирная

Основните компоненти на тази диета ефективно да помогне губят тегло, засилват действието един на друг, те гарантират бързо да се отървем от излишните килограми дават стройность, борятся с ненужни сантиметрами в областта на бедрата и седалището. Освен това, оказват изразен ефект върху процесите на прочистване и подмладяване на организма. Идеален за хора, периодично, които имат проблеми със запек. Този подход се е доказал като балансиран, полезен, не с участието на строги ограничения.

 • Закуска: 400 гр. пъпеш.
 • 2-ра закуска: чаша айрян или кисело мляко с ниска масленост.
 • Обяд: чиния кафяв ориз без масло и сол, зелен чай. 400 г пъпеш плът.
 • Следобедна закуска: тост, тънко намазани с масло, некрепкий чай.
 • Вечеря: по избор – елда, ечемик, ориз или печени картофи, салата от зеленчуци и 200 грама диетично месо.

Да се спазва такъв режим на хранене, съветват до 7 дни. През това време успее да се оттеглят с 5 кг на тегло.

Почистване

Има две тълкувания.

Вариант 1. Всеки ден на закуска трябва да се яде само диня в количество 350 – 450 г На обяд и вечеря се яде, не се оттеглят от обичайното графика си, придържайки се към принципите на здравословното хранене. Тъй като тази диета не е труден, но запазва прием на всички необходими хранителни вещества, заедно с лек ефект на почистване, за да издържат на нея може да бъде в продължение на дълго време, понякога – до един месец.

Вариант 2. В този случай пъпеш компонент (400 гр.) пада на вечеря, закуска и обяд остават обичайни.

Много добре в хода на този диетата е да се консумират вместо напитки и чайове, прясно изцедени динен сок. В него се съдържа по-малко хранителни влакна и органични плодови киселини, които по-щадяще въздейства на храносмилателната система.

На пъпеш и злаках

Най-често този вид диета се използва в продължение на 5 дни. Се основава на преимущественном потреблението на фибри и въглехидрати.

 • Закуска: пъпеш плътта – 400 г.
 • Втора закуска: чаша кисело мляко.
 • Обяд: към диетата за закуска добавите малка порция кафяв ориз, след това да се пие чаша чай без захар.
 • Следобедна закуска: тост от черен хляб и 1 чаена лъжичка растително масло (най-добре да се редуват по скокове на различни видове растителни масла).
 • Вечеря: 200 г кафяв ориз (ечемик овесена каша, овесени ядки, елда), 150 грама месо и салата от пресни зеленчуци.

Противопоказания

Макар пъпеш диета и е щадящей и възстановяване, да го използвате може да не е всичко. Първо трябва да се уверите, че всички противопоказания не влияе на здравословното състояние на даден човек. Като цяло, случаите на непоносимост се срещат изключително рядко и най-често са свързани с отглеждането на култури, с прилагането на торове на базата на амониев нитрат, които причиняват нитратные отравяне. Така че, купувайки дыньку, трябва да се даде предпочитание на съзнателно прехвърлянето на продавача.

Използването на забранени при:

 • захарен диабет;
 • индивидуална непоносимост;
 • период на кърмене;
 • инфекциозни и агресивни заболявания на стомашно – чревния тракт;
 • дисфункция на черния дроб.

Във всеки случай, преди прилагането на диета е необходима консултация с лекар – спазването на този несложного правила ще ви помогне да се предпази от много проблеми със здравето.

Прегледи и резултатите похудевших

Ирина, на 47 години

Не мога да рискувам здравето, така че е намерил такава диета, която не би имал негативни последици. В крайна сметка се пълнеше за 12 дни, на 6 кг. Диня винаги е обичал, така че е изпитала удоволствие, убеждаясь, че е най – добрият вариант! Освен това, цветът на лицето се преобрази, обриви, от които страдам с младостта, да са си отишли. Мисля, че от всички възможности, които ми намери по-рано, този беше най-добрият.

Катрин, 24 г.

Аз не предполагах, че може да бъде толкова "вкусно" да отслабнете! Честно казано, чувството на глад ме преследва, но аз съм се опитвала да не обръщат внимание на него. С моя затлъстяване (102 кг) аз перепробовала маса различни подходи, но този е доволен повече от другите. На пъпеш и диня, и получих много добър резултат – минус 10 кг! Мисля, че още няколко повторения, и аз ще мога да виждам тялото си спокойна, защото това е най-големият ми проблем.

Тина, на 29 години

Опитах вариант със зърнени култури. Без gruels аз не мога, затова и обърна внимание на такава диета. Откъсна 4 кг за 5 дни. Първоначално дори не очакваше такъв феноменален резултат! Останах много доволен от своите похудением. Ви препоръчвам го на всичките си приятелки.