Грижа за тялото » Преса » Коремните си мускули у човека - анатомическое структурата на мускулите на корема, мястото и функциите

Коремните си мускули у човека - анатомическое структурата на мускулите на корема, мястото и функциите

Коремните си мускули у човека - анатомическое структурата на мускулите на корема, мястото и функциите

Преди да започне усърдно да се обучават, трябва да се запознаят с теорията. Ако говорим по-конкретно, за да се формулират конкретни области трябва да се знае структурата на каркаса. Така, например, за правилната тренировка коремна област е необходимо да знае коремните си мускули. Това ще ви помогне в резултат на правилно вземете индивидуален комплекс от упражнения за директни, косите, вътрешни и външни мускули на корема.

Задължително изследване на теорията на анатомични структури на мускулна рамка дава възможност да се види работата на конкретни мускулни групи, както и начини за влияние върху тях. Този подход определя какви движения ще се окаже, помпа посочените области. Също така ще научите и това е, когато в процеса на работа ще се случи основните процеси. По този начин се контролира от напрежение в определена част на корема и да се създаде контролиран от вас процеса на тренировка.За цялата работа над тялото не е минал напразно, а също и за да се сформира правилно си фигура, трябва да разберете кои си заслужава за това да се проучи внимателно и по какъв начин да го направя.

Функцията на мускулите на корема

Цялото тяло на човека е покрито с мускули, които условно могат да бъдат разделени в отдели: торса, главата и шията, краката, ръцете. Мускулатура на корема се отнася до тялото. Както жените, така и мъжете имат еднакъв набор от групи мускули, коремна област, но с всяка своя собствена конструкция сгради. Ето защо визуално съобщение за всеки е различно.

Всяка група коремна зона има своя собствена функция. Към това се отнасят:

 • огъване на гръбначния стълб назад-напред;
 • обрат на гръбначния стълб около надлъжната ос;
 • отделянето на изпражнения, урина;
 • дълбоко дишане;
 • раждането на дете при жените.

Функционално предназначение на коремните мускули, за всички еднакво. Те са необходими при оформянето на стойката на тялото и коремната стена, за защита, поддържане на вътрешните органи и планина. Затова корем и съобщения се отнасят до една от най-выносливых зони на тялото. Тяхното обучение трябва да се проведе по специална схема. Ако се правят на големи повторение на упражненията, тогава може достатъчно бързо да придобие красива прес.

Важно! Ако има по-голяма мастна слой на въздуха над преса, а след това паралелно трябва да диета, за да я намалите. В противен случай резултатите от упоритите тренировки на ниво анатомията на корема са скрити.

Структурата на коремна област

Мястото и функциите на мускулите на корема при човека са тясно свързани помежду си. Тази област се разделя условно на четири вида:

 • Прав мускул на корема. Те се прикрепят към хрящевым тъканите в продължение на 5-7 ребрата, срамната кост и мечевидному отростку на гърдите.
 • Наклонена външна привързана към лобковому симфизу, външната повърхност на 5-12 ребрата, подвздошному билото.
 • Автомобила е прикрепен към подвздошному билото и страничните трети на сухожилие в слабините.
 • Наклонена вътрешна мускулът се прикрепя към подвздошному билото и хрущялната тъкан на долните ребра.

Сега заслужава да се разгледа отделно на всяка група, както и това, за което те имат в организма.

Препоръчваме видео: МУСКУЛИТЕ. Всичко, което трябва да знаете за мускулите за тренировка.

Ректус

Това е дълъг мускул мускули се отнася до передне-коремна кухина на корема. Започва от лобкового гребен и протянута до най-горната част на корема, където и прикрепени към гръдната кост с ребрата.

Моля, обърнете внимание: Тя и се вижда при прокачивании преса. Така наречените "кубчета" на корема са се образували, защото тези тъкани, кръстосани през сухожильными мостове.

минути директни мускули освен естетически натоварване са отговорни за огъване на тялото напред и глад ребрата надолу. Те също извършват повдигане на таза, ако торакс записано. Данните на коремните мускули оформя коремната преса, се разрешават по най-често и участва в работата си при извършването на много упражнения не само за корема, но също и бедрата, гърба.

Косите коремни мускули

Косите мускули на перитонеума са разположени от двете страни на човешкия корпуса. Те са отговорни за обрати. Плодът е разделен на вътрешни и външни. Вътрешните са разположени дълбоко и участък от гръдната кост до таза. Външните са непосредствено под кожата над вътрешни. Благодарение на тях, се огъват и скручивается корпус (съответно упражнения за косите коремни наричат скручиваниями). При това ефектът им е симетрично. Това е, например, при извиване в ляво работят лявата външна и дясна вътрешна мускулите на корема. Изхождайки от заглавието, става ясно, че на мястото край тях минава диагонално.Заедно с прави мускули на корема косите помагат за стабилизиране на гръбначния стълб, увеличава внутрибрюшное налягане. Така че гръбначния стълб остава здрав и функционира нормално. Също страничната преса помага за поддържане и вътрешните органи в правилното положение.

Косите и се нарича стабилизатор (като и лумбалната). Укрепваме ги, за да запази или коригира стойката си, да се върне на гръбначния стълб е естествено положение. Всяко сложно движение започва с работа, странична преса, а след активност се измества към други отдели. Укрепване на наклонени мускули на корема трябва да бъдат извършени задължително, за да ги поддържа в добра форма. В противен случай възниква асимметричность в областта на талията, дисбаланс в развитието на тази мускулна група.

Моля, обърнете внимание: Когато е поставена цел да се получи красива преса, а след това трябва да се помни, че не само помпена е важно в този случай. Ако мастната обвивка, основана по-1,5 см, а резултатите се виждат не ще. И тъй, всяко натоварване, трябва да бъде не само за хипертрофия на кос и преките на мускулите, но и за редукция на мастна тъкан под кожата.

Косите на външните мускули са най-големи от видими в коремна област. Те отговарят не само за усукване и писти, но също така и за переноску, вдигане на тежки предмети. Те са едни и същи и са в непрерываемой активност, дори когато човек си струва, отговаряйки за поддържане на равновесието. Те са в подкрепа на кръста и позвоночному стълб по време на извършване на различни движения. Вътрешна косите мускули при двустранно намаляване на удвои гръбначния стълб. Ако намаляване едностранно, след което се осъществява завъртане на корпуса, или на отдръпването на ребрата.Прикрепяне на кос на мускулите се случва на междинна линия подвздошного на гребен, на зона по-гръдната фасция и на слабините връзка (на страничните части). Долните греди насочени както надолу, така и нагоре. те стават широко апоневрозом по пътека, проведено на костите монс пубис от хрущял на ръба. Долните греди на тази мускулите при мъжете са включени в семенната връв, отговаряйки за повдигане на тестиса.

Препоръчваме видео: НАТИСНЕТЕ. Физиология и Тренировка. 10 Факти

Напречната мускул

Автомобила е третият и най-дълбок слой на мускулатурата на перитонеума. Снопове от тази група са поставени хоризонтално, минавайки зад и напред, огибая на талията. При съкращаване тя помага за намаляване на размера кухина, перитонеума, изваждане на корема и се дърпа ребра към средната линия.

Характеристики на тренировка

Като се има предвид функционални характеристики, може да се каже, че в тренировъчния процес някои от групите не са класически упражнения.

Така че трябва да разберат основните принципи на тренировъчния процес:

 • Изгаряне на мастната слой в областта на корема е невъзможно. Тя или се консумира в организма, или не консумира изобщо. Затова между силови тренингами в свободни дни правете аеробика, кардиотренировками.
 • Силови упражнения за един подход не трябва да надвишава броя 15 повторения. В противен случай, тогава вече става дума не за хипертрофия на мускулните тъкани, а за изпитване на издръжливост.
 • За да задвижим вътрешните мускули трябва да правят упражнения "вакуум". Те помагат за намаляване на обема на талията, се стягат вътрешна структура мязи и да се получи красива форма на пресата.

Знаейки анатомическое структурата на мускулите на корема, функционални характеристики, ще бъде възможно по-компетентно и отговорно да се обърне към собствените си тренировки и изграждането на личен комплекс за красива преса. Освен това, той ще направи обучения са по-ефективни. Adnexal изследвана област на 100%, защото всеки човек е в състояние да разберете не само името, но и разположението на мускулите на анатомични инструкция на тялото.