Грижа за тялото » Препарати » Орсотен указания за употреба и препоръки худеющих

Орсотен указания за употреба и препоръки худеющих

Орсотен указания за употреба и препоръки худеющих

За хората, страдащи от затлъстяване, производителите са пуснали ново лекарство за отслабване – той се отнася до гиполипидемическим средства, затова се прилага с повишено внимание. Орсотен за отслабване в състава си съдържа орлистат, който, пропадая в храносмилателния тракт, свързва липаза. Това жировыводящие хапчета, способни да премахнете мазнини от организма, който постъпва с храната.

Средство за почти не прониква в кръвни съдове, не се натрупва в организма и напълно се отделя през червата. Във връзка с този факт, консумират се предоставя средство се оказва не толкова опасно, а резултатът ще зарадва жените с бързия си постижение. Потребителите твърдят, че с помощта на Орсотена са в състояние не само да отслабнете, но и прочистване на организма. По този начин, ги храносмилането нормализовалось, се усеща лекота, няма проблеми с високо газообразованием. Каква е ползата Орсотена? Как да го прилагат за отслабване?

Състав на препарата

Орсотен се произвежда под формата на капсули, в които се намират и бели гранули, опаковани са изгарянията на 21, 42 и 84 броя в опаковка.

Състав на лекарството Орсотен изглежда производители, както следва:

 • В една капсула съдържа 60 мг Орсотен слим или 120 mg активното вещество е орлистат.
 • Налице са също и помощни вещества: желатин, чиста вода, целулоза, гипромеллоза.

Orsoten се произвежда в Русия и Словения международната фармацевтична компания КРКА. Активната съставка орлистат – това е бял кристален прах, практически неразтворимо във вода, но разтворим в органични разтворители. Орлистат е в състояние да упражняват контрол на теглото дълго време. Пациентът може да се възстанови от затлъстяване, да вземе нов теглото на оптимално ниво и предотвратяване на повторно избиране. Освен това, орлистат, помага за премахване на много заболявания, придружаващи затлъстяването.

Механизъм на действие

Преди да приложите капсули Ортосена за отслабване, трябва да знаете описание на механизма на действие на лекарството. А той е в способността на орлистат попречат и дезактивиране на ензимите на панкреаса – липаза. Мазнини, които идват от храната, под влияние на лекарството не се абсорбират от организма и не се усвоява. Калории - от организма, намалява и телесното тегло намалява. Самото действие се случва в СЧ, в кръвното русло на лекарството попада в малко количество. Така че Ортосена-малко странични ефекти.Също така той има пролонгированным действие, способни да се поддържа тегло в рамките на оптимални. Ортосен е в състояние да подобрите състоянието на организма: намаляване на кръвното налягане, нормализира нивото на захар в кръвта при захарен диабет и за понижаване на количеството на холестерола.

Това е важно: В периода на отслабване трябва да се хранят правилно и да се пие витамин с-минерални комплекси. Не се препоръчва да се вземат за еднократна употреба на голямо количество мазна храна, тя трябва да се разделят равномерно за целия ден.

Отзиви на пациенти и лекари свидетелстват за това, че голямо съдържание на мазнини в храната може да доведе до негативни странични ефекти след прием на средства за отслабване.

Указания за употреба

Указания за употреба Орсотен препоръчва прием на препарата при всяко хранене, но не повече от три пъти на ден по една капсула. Може да се пие Ортосен и по-късно един час след хранене. Орлистат, действа в организма от 48 до 72 часа.

Препоръчваме видео: Здраве. Ръководство за избор на лекарства. Хапчета от затлъстяване.

Ако ястия, приготвени за хранене, не съдържат мазнини, а след това лекарство може да се пие. Повишена дозировка не ще ви помогне бързо да отслабнете и выведется от организма за 5 дни по естествен път. Продължителността на лечението обикновено е от 2-3 месеца до 2 години. Ако в първите 2-2,5 месеца, намаляване на телесното тегло е не повече от 5%, след което приемът на препарата трябва да се прекрати – той не е ефективен в индивидуален случай.

Показания

Лекарството Орсотен е назначена в следните случаи:

 • За продължително лечение на затлъстяване, с индекс на телесна маса над 30 кг/м2.
 • За премахване на излишно тегло, с индекс 28 кг/м2.
 • В случай, когато за намаляване на телесното тегло се назначава ниско калорична диета.
 • Ако има наднормено тегло при пациенти с диабет тип 2.

Не може да присвои за себе си лечение себе си – това ще лекуващият лекар, който ще вземе дозата и продължителността на приемане средства Орсотен.

Противопоказания

До противопоказаниям за приемане на Орсотена включват:

 • Индекс на телесна маса по-малко от 25 кг/м2.
 • Възраст под 18 години.
 • Време е в света бебе и кърменето му гърди.
 • Синдром на малабсорбция – за нарушаване на процеса на усвояване на хранителните вещества.
 • Хронична патология на жлъчните пътища: холестаза, холецистит, дискинезия на жлъчните пътища.
 • Повишена чувствителност към орлестату или други съставки на лекарството.

Не може да се лекуват от затлъстяване Орсотеном едновременно с употребата на спиртни напитки.

Странични ефекти

Орсотен може да предизвика странични ефекти – обикновено те се проявяват от страна на СЧ:

 • Мазни маса, които изтичат спонтанно от ректума.
 • Чести позиви за посещение на тоалетната.
 • Метеоризъм.
 • Подуване на корема.
 • Диспепсия.
 • Инконтиненция каловых масите.

Понякога се наблюдава обща слабост, главоболие, болезнени усещания в корема, нарушения в цикъла, месечни, алергии под формата на уртикария и сърбеж. Обикновено странични ефекти се развиват в началото на прием на средства Орсотен, а след това преминават без последствия.

Колеги Орсотен

Ако купуването на лекарството Орсотен не е по джоба, можете да го закупите по-евтин аналог.

Най-популярни от тях се считат за такива лекарства, като:

 • Xenical. Състои се от Орсотеном в една фармакологична група, в състава му орлистат.
 • Ксеналтен. Подобно на Орсотеном, в състава му едни и основното вещество. Инхибира липаза в стомаха и червата.
 • Орсотен слим. Това е един и същ Орсотен, но с по-ниско съдържание на основното вещество – в капсула общо 60 мг. Този факт дава възможност за придобиване на средства без рецепта от лекар.
 • Alli. Инхибира липаза. Нарушава процесът на разграждането на мазнините от храната и намалява усвояването на СЧ. Също така е закупен без рецепта от лекар, отколкото да се увеличава търсенето.

Препоръчваме видео: Хапчета за отслабване..моят опит

Орсотен е проектиран от швейцарската формула на препарата със съдържание на основното вещество – Ксеникала. При сравнивании ги клинико-фармакологични причини, открита разлика в технологията на производство, съдържание на помощните вещества и някои параграфи инструкции. Например, Xenical се получава синтетично, а неговият "брат" полуферментным начин. Xenical е разрешен за прилагане вече е с 12-годишна възраст и не ограничава по време на употреба. За разлика от Орсотена му е позволено да вземат само с пълнолетен и не повече от 2 години.

Моля, обърнете внимание: Ако се сравняват всички колеги Орсотена, ефективността и сигурността, които са сходни с характеристиките на Ксеникала. Има по-малки отклонения от оригинала, по-специално намаляване на ефективността на 2-5%, но това се дължи на различни производствени технологии.

Моля, обърнете внимание: Средства с по-ниско съдържание на основното вещество водят до по-трайно прилагане за постигане на по-ценните резултати. Намаляване на телесното тегло ще се проведе по-бавно, но ефектът все пак ще последва – тяхното предимство е в намален риск от развитие на странични ефекти.

Къде да се купуват и цена на лекарството

Аптека, където можете да си купите средство Ортосен, предлага на купувачите на лекарството руския и словенския производство на опаковки от 21, 48 и 84 капсули. Цената руския на лекарството достига 67 USD за 84 капсули, а на словенския малко по – скъпо, до 77 USD. Леки наркотици (60 мг) може да се купи на цена от 14 USD. В олекотената версия на лекарството, рецептата не се изисква, а ето купя Ортосен със съдържание орлистат 120 mg може само с рецепта от лекар. Цената на средство за отслабване може да варират в зависимост от мрежата на аптеки и региона.Лечение на затлъстяване, наркотици Орсотен трябва да се проведе под наблюдението на лекуващия лекар и с ясни спазване на всички препоръки. Не трябва да забравяме, че при прием на средства за отслабване, трябва да се ядат нискокалорични храни, с ограничение на мазнини, за да не предизвика отрицателни странични действия Орсотена.