Грижа за тялото » Диети » Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

При описанието на диетични свойства на ориза-долу е следващият аргумент. По данни на Световната здравна организация, в Япония, където националното меню е изградена върху оризови ястия, най-нисък процент на затлъстяване сред населението на развитите световни държави. При този именно японците заемат първо място в света като дълголетници. Както се разболяват, а напротив, по-рядко от останалите.

Фигура в цифри: видове, хранителна стойност, калории

Фигура се нарича "перлата на зърно". Го употребяват в храната си повече от четири хилядолетия. Известни са повече от 7 хиляди сортове. От продуктите се приготвя първи и втори ястия, десерти. Зърнени храни преработени в брашно тавичка. На базата На растения правят дори и алкохолни напитки.

Годишна нуждата на света в злаке е около 700 милиона тона. За да затворите този търсене, отглеждане и преработка на културата участва повече от един милион служители. Всъщност всеки шести жител на Земята.

Оризът е източник на здравословни сложни въглехидрати. Почти на 80% се състои от тях. Продуктът също така съдържа растителен протеин и минимално количество "тревисти" мазнини.

В сурово оризово зърно достатъчно калории. Например, в 100 грама от най-известния бял ориз съдържа около 345 kcal. Но характерното е, че при термична обработка калории "се изпарява". И калорични оризова каша, приготвена с вода, е вече 116 кКал.

Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

Фигура срещу пълнота: какъв сорт е по-добре

Диетолози съветват худеющим се консумират само някои сортове ориз. Например, на надраскване бял ориз, който най-често се среща в местната кухня, като път не се препоръчва. Факт е, че в процеса на технологична обработка на този вид се губи голяма част от своите полезни свойства. Обработка го прави неприхотливым в готвенето — се приготвя за 15 минути. Но отнема способността на "лечението", за почистване на тялото.

Има и информация, че прекомерната консумация на точно бели зърна може да стане една от причините за хронични нарушения на обмяната на веществата. Включително от развитие на диабет.

При намаляване на теглото е по-добре да се даде предимство на пропаренному ориза. Както и неочищенным кафяво или червено. Тези сортове са най-ценни. Те са по-скъпи бяло пречистен продукт, но при това много по питательнее. Благодарение на щадящей технологии за обработка на зърно се съхранява под черупка максимум витамини и други незаменими вещества. Срокът на годност при тези сортове малка, така че при закупуване на важно проверка на датата на производство.

Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

Уникалните свойства на вид зърнени култури

Каква е ползата ориз? Продуктът съдържа витамини от група В, никотинова киселина, токоферол и биотин. В състава му са калий, калций, магнезий, фосфор. Зърнени култури, притежава незаменими аминокиселини, а също така ценни за организма ненаситени мастни киселини. Това е цял комплект на здравето", който обуславя редица специфични възможности "перлата на зърно".

 • Красота . Продуктът помага за укрепване на ноктите и косата, подобрява състоянието на кожата покрива. Има дори и специална оризова козметика.
 • Ум . Фигура стимулира мозъчната дейност, подобрява устойчивост на стрес и укрепва нервите.
 • Имунитет . Влияе положително на защитните функции на организма. Повишава устойчивостта на имунната система. Според някои, се отнася до инструменти рак се грижат за превенция.
 • Сърцето и кръвоносните съдове . Зърнени култури, регулира нивото на захар и холестерол в кръвта.
 • Стомашно-чревния тракт . Спомага за зарастване на увредените места СЧ. Така че влиза в един препоръчва диета при язви и гастрит.

Как оризът помага да отслабнете? Това е природен сорбент. Той буквално обединява в себе си целия "боклук", натрупаните в червата. Това е и застоявшиеся частици, и подселившиеся опасни микроорганизми и токсини. Ето защо оризови ястия се препоръчват на пациенти, претърпели отравяне, инфекция. Също така оризът абсорбира вода, сол, което позволява премахване на отоци.

Трудно ли е да седи върху оризова диета — мнения

Форуми за намаляване на теглото често се срещат положителни отзиви за ориз диета. Особено момичетата отделят по-долу са плюсовете на тази диета.

 • Бърз "отвес" . Престъпниците твърдят, че здраво оризова диета може да се губят около 10 кг за една седмица.
 • Без чувство на глад . "Перлено зърно", богати на сложни въглехидрати, бързо засищат за дълго време утоляват апетита. Така че на оризова диета не е непреодолим повишаването на чувството за глад.
 • Вкусно и разнообразно . Фигура сама по себе си има добри вкусови качества. И отлично се съчетава с друга полезна нискокалорична храна — зеленчуци, плодове, месо и риба.

Оризова диета се използва за отслабване и прочистване на организма от шлаки, соли. Фигура включват в диетата на най-различни диетични програми. Например, модерна съвременна техника "Минус 60", признава фигура дори през нощта. А в системата Елена Малышевой са предвидени цели гладно дни на ориз.

Програми са различни — някои правила

Опит, препоръки и резултати похудевших показват: оризова диета е ефективна само при спазване на определени правила. Те основно се занимават с приготвяне на главния продукт на програмата, както и засягат въпроси пиене на режима и определят списък на забранената повече храна.

 • Правилните зърно . В хранителни цели се използва кафяв ориз.
 • Да се накисва . Зърно преди готвене се измива добре и се накисват не по-малко от час във вода, температурата на която е около 60°C. Не във вряща вода. Това е необходимо, за да навита и вымылся вреден за фигурата нишесте.
 • Начин на приготвяне . Приготвяне на ориз за отслабване и за общата маса, трябва по-различен начин. В режима на хранене да се нуждаят от леко сыроватый продукт. Има дори рецепти, при които худеющий трябва да има изобщо сухи зърна.
 • Напитки . Оризова диета е за прочистване на организма от соли предвижда обилно пиене на течности. Течността трябва да бъде дори повече, отколкото във всички подобни монопрограммах. Поне два-два и половина литра на ден. Това ускорява отделянето на "кал". И, наред с други неща, помага за решаване на основния проблем на оризов хранене — запек. Можете да пиете зелен и червен чай, вода, без газ. Но по-добре да не се измива храна, за да не се разрежда стомашния сок. Пийте половин час преди хранене и след час и половина след хранене.
 • Храни-табу . Към тях се отнасят мучное, сол, захар, сосове, масло — особено крем.

Отслабване на ориза задължително трябва да бъде последвано от прием на витамини. И по-добре да започне да пие лекарства предварително и да се изчисли курс, така че той продължава и след диета. Особено важно е, че в състава на комплекса влизаше калий.

Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

Популярните диети на ориз

Има много методики за отслабване на ориза. Някои от тях се изключват от менюто други продукти. Но има и по-обилни комбинации, когато към овесена каша, добавете зеленчуци, плодове и т.н. Ориз сварени или накиснати. А понякога дори се яде сурово или прекарват цели "ритуали" за настаиванию зърнени храни. Нататък ще опишем схеми, които повече от други на съдебното заседание.

Система от две ястия и отслабване "в чаша"

В оризова диета "от Две ястия" има място, риба и морски дарове. Тази система е предназначена за пет дни, за които си отиват от порядъка на пет излишни килограма. Същността е в това, че от менюто в период на отслабване, събрани на всички продукти, с изключение на "перлената" зърнени храни и морски дарове. Да се хранят възможно само два пъти в денонощието. Първият прием на храна — ориз. Втората — варени, задушени или печени морски дарове. Смесват продукти не може да бъде.

Оризова диета "Чаша ориз" е още по-твърда. От своя правилник, худеющий може на ден да се яде само 200 грама на празен "перлената" зърнени храни. Този дажба трябва да се раздели на порции. Можете да пиете ябълков фрешем. При приступах глад се разрешава двойка зелени ябълки. Тази оризова диета за отслабване е предназначена не повече от три дни, но, според коментарите, дори през това време позволява сбогува с три-четири надоевшими килограм.

Вярваме зърно по възраст и тегло

Следващият начин за отслабване измислен за отчаяни и мързеливи. Сутрин на гладно трябва да яде толкова сухи "перлено зърно", колко худеющему години. В друго тълкуване количество ориз е свързан с отворен тегло худеющего.

След такава "закуска" трябва да бъде три-четири часа да се въздържат от храна. А по-нататък — може да се яде както обикновено. Казват, че резултатите се виждат вече в продължение на три дни на тази диета.

Има още една вариация на тази техника. Точното количество на зърна препоръчват вымачивать от три до пет дни. И едва след това да се консумира.

Уреди за отслабване, според броя сухи зърна често и не без причина са изложени на критика. "Голи" фигура, попадащи в стомаха, тя набъбва и дълго, трудно се усвоява. В резултат на това притъпени апетит, и худеющий просто изяжда по-малко познати. Ето и тайната за отслабване. Но полезно ли преглъщат на сухо зърно? Не са по-безопасни ли просто да успокоят апетит?

4 стъпки диета "Пет количества"

Има и по-сложни начини за отслабване на ориза. Например, оризова диета "Пет количества". Продължи две седмици, изисква специална подготовка и някои изчисления.

 1. Подготовка . Фигура ще се подготвят четири (!) деня. Плюс е, че можете да се настроите психически за отслабване. Но скоростта на затвора, разбира се, трябва да има неслабую. И така, четири дни преди старта на програмата худеющий трябва в пет различни инкрустирани чаши сложете по две супени лъжици зърна. Нататък всяка чаша се напълно залято филтрирана вода, без газ.
 2. Смяна на водата . Всеки от четирите дни на вода в съдове с ориз трябва да се промени. За предпочитане по едно и също време.
 3. Началото . Пети ден бележи началото на преображение фигури худеющего. За да се отцеди водата от всяка чаша, и яде съдържанието — разбухшие зърно. Една чаша съдържа това количество ориз, което трябва да се консумира на ден.
 4. Нова сеч . Взривиха чаша отново трябва да се пропие вода-ориз, и оставете настрана настрана. Нататък, вече на палеца технологии, промените в него вода на всеки четири дни. И по-малко готовност отново да се консумират такава фигура до края на диетата. Така ще бъде с всеки един от пет чаши. Важното е да не се смесват, кога и кой от тях започна да се влеят.

Освен ориз, тази техника е худеющий може да има колкото искате зеленчуци и плодове. също така се разрешава протеинови продукти. По избор — сирене, месо, риба, яйца. Но не повече от 150 грама на ден. От напитките можете да неподсладени чай и кафе. На такава диета за 14 дни сменят до седем килограма.

Фигура гейша 5 дни

Диета с ориз и зелен чай се нарича тайната на японските соблазнительниц. Начин на гейша — женствена, елегантна, загадъчна. В крайна сметка, мечтата на мъжете. И всъщност, според легендата, идеални форми на тези ориенталски красавици са длъжни точно за специално хранене.

Начин на гейша е оценен на пет дни. През това време може да се измъкне от три излишни килограма. Всеки ден менюто е изградена по един и същ принцип. Освен чай и ориз, в диетата се включва също нискомаслено мляко.

 • Сутрин . Половин литър зелен напитка, скомбинированного с мляко.
 • Обяд . 250 г сварени "перлено зърно" и толкова мляко. Пиенето трябва да бъде топла.
 • Вечер . 250 г сварени "перлено зърно". Вашата стандартна чаша зелен чай. В напитката се добавя мляко в съотношение 1:1.

Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

Ивици с протеини и зеленчуци

Диета на ориз, пиле и зеленчуци трае девет дни. Това е набор от монодиет, които се редуват в определен ред. Програмата е разделена на три части. Продължителността на всяка фаза — три дни.

 • Три дни на ориз . В тази фаза на менюто се строи на прясна ориз, овесена каша. Готви се нуждаят с оглед на процедурата за предварително накисване. Чаша зърнени храни се излива вода за една нощ. Сутринта — продукт довежда до готовност чрез готвенето. Това са около килограм готова каша, която трябва да се яде на ден по пет-шест посещения. Отделно от ориз всеки ден може да се яде до три чаени лъжички мед.
 • Три дни на филета . В този период дневна диета худеющего се състои от един килограм варено пилешко филе, което също трябва да се консумира накъсана. "Бонус" под формата на три чаени лъжички мед на ден, се запазва.
 • Три дни на "зелените" . Сега е позволено да се хранят зеленчуци. Всеки ден — кг "на зелено". По-добре да се даде предпочитание на такива продукти като зеле, краставици, тиквички. В ограничени количества за маса могат да бъдат "цветни" зеленчуци от типа на домати и моркови, но в размер на не повече от 200 г. може да Има и сурови и готвени храни. "Подслаждане" диета отново може да се мед.

Тази схема дава интензивен "отвес". Може да започне по един килограм на ден. Специално внимание трябва да се обърне внимание на спазването на обилно пиене на режима, както и отказ от сол.

Оризова диета за отслабване в продължение на 7 дни: меню, коментари и резултати

Седмичната "перлена" програма, с акцент на зеленчуци и плодове

Има и седмичната "перлена" програма, която се основава на комбинация вид зърнени култури със зеленчуци, плодове, ядки и млечни продукти. Меню на тази техника разнообразно, но е строго фиксирано. Подробно описание в таблицата по-долу.

Таблица — Подробен седмична диета оризова диета

Диета денПриемът на хранаМеню
1Сутрин— Основният продукт, програма с лимонов сок — 50 грама варени;
— зелена ябълка;
— зелен чай
Обяд— Основният продукт на програмата — 50 г варени форма;
— салата от зеленчуци, подправена с постно масло — 100 г
Вечер— Основният продукт, програма — 100 грама варени;
— варени моркови — 50 гр
2Сутрин— Основният продукт, програма с постна сметана — 50 гр варени;
— портокал
Обяд— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— варен ориз с тиквички, 50 г
Вечер— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— варени моркови — 50 гр
3Сутрин— Основният продукт на програмата — 50 г варени форма;
— круша
Обяд— Основният продукт на програмата — 50 г варени форма;
— краставица — 50 грама;
— печени на постном масло гъби 50 г
Вечер— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— варено зеле — 50 г
4Сутрин— Основният продукт на програмата — 50 г варени форма;
— ябълка
— нискомаслено мляко — 150-200 грама
Обяд— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— пресни моркови — 50 грама;
— ряпа — 50 г
Вечер— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— варено зеле — 50 грама;
— орехи — 20-30 грама
5Сутрин— Основният продукт на програмата — 50 г варени форма;
— стафиди — 10-20 грама;
— нискомаслено кисело мляко — 150-200 грама
Обяд— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— варен ориз с тиквички със зеленчуци — 50 г
Вечер— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— маруля — няколко листа;
— орехи — 30-40 грама
6Сутрин— Основният продукт, програма с лимонов сок — 50 грама варени;
— круша;
— орехи — 30-40 грама
Обяд— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— варен ориз с тиквички — 50 грама;
— маруля — няколко листа
Вечер— Основният продукт, програма с постна сметана — 150 г варени форма;
— круша
7Сутрин— Основният продукт на програмата — 50 г варени форма;
— зелена ябълка
Обяд— Основният продукт на програмата — 150 грама варени;
— домати;
— маруля — няколко листа
Вечер— Основният продукт, програма — 100 грама варени;
— варен ориз с тиквички, 50 г

Издържат на такава диета не е лесно. Но някои худеющие се адаптират към скромен порциям, и удължават програмата за още седем дни. Прегледи и резултатите тук са, както следва: седмична диета на ориз позволява да променяте повече от 500 грама на ден.

На кого не е подходяща ориз диета: рискове и противопоказания

Ако се разглежда фигура като един от елементите на балансирано, разнообразно диетично меню, а след това да го оспори полза трудно. Обаче чисто оризови хранителни програми, описани по-горе, са полезни не всички и не винаги. Лекарите предупреждават за недостатъците и страничните ефекти от диета.

 • Недостиг на полезни вещества . Ориз не е запознат, къде лоши, къде добри елементи. Той привлича всички наоколо. В крайна сметка, "изяжда" не само "вредители", но и необходими за човека витамини, макро - и микроелементи. Че в условия на дефицит на такива вещества в периода на отслабване може да причини вреда. По-специално, има данни, че продуктът поглъща калий. Така че хората с сердечнососудистыми заболявания седне на оризови диети не се препоръчва.
 • Проблем стол . Ориз, като сорбент, има свойството да набъбне. Поради тази реакция се стартират канали-се образуват своеобразни "тапи". Така, продуктът се смята за отличен скрепляющим средство и се препоръчва при диария. Обаче худеющим, които страдат от системно запек, оризова диета не е подходяща.
 • Случайна помощ . Този продукт в диетични цели са подходящи само при наднормено тегло на тялото. Когато индекс на телесна маса надхвърли 30 и разкри затлъстяване — оризова диета няма да ви помогне. Това е в най-добрия случай. А в най-лошия — може да влоши проблема с обмена на вещества.

Райс монодиета поставя организма в състояние на стрес. Това е изключително небалансиран хранителен режим. И ако се придържаме към по-дълъг от три дни, уникални адсорбирующие имоти вид зърнени култури могат да играят срещу худеющего.

Диета на ориз е забранен худеющим със заболявания на органите на храносмилането. Не може да отслабнете с помощта на този вид зърнени култури при постоянни конната база на кръвната захар. Бременност и кърмене също има противопоказания. И дори и здрави хора, които са решили в стресово ориз, отслабване, се препоръчва предварителна медицинска консултация.