Грижа за тялото » Продукти » Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

25.05.2016 // Стройняшка


Какво е бавен въглехидрат? Списък на продукти, таблица за отслабване, източници. Ползи и вреди на бавни въглехидрати. Принципи на правилното хранене. Диета "Неделька".

Много хора вероятно са чували за това, че за отслабване трябва да премахнете от менюто си въглехидратите. Но не всички знаят, че напълно да се откажат от тяхната употреба не може да бъде. Какви въглехидрати са полезни и как да ги разпознаете, съветват специалисти.

Списък на продукти, таблица за отслабване, специализирани меню — важните съставки е не само диета, но и правилното хранене. Въпреки това, преди да бъде вашата диета, струва по-дълбоко проучване на въпросаБавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька, защо от известна храна, като некалорийной, хората поправляются, и обратното. Цялата работа е в това, че храната се състои от легкоусваиваемых компоненти, и тези, които бавно се "усвоява". Ето за най-новите ние ще говорим. За худеющих хора са изключително полезни бавни и сложни въглехидрати. Те са способни на дълго утолять глад, тъй като предизвикват в организма на човека, сложни процеси, заемащи много време. При това нивото на захар остава стабилно, енергия се изразходва равномерно.

Разпознават сложни въглехидрати ще ви помогне такова понятие, като гликемичен индекс (GI). Този показател позволява да се определи, като един или друг продукт се отразява на промяна на нивото на захар в кръвта. За хора с наднормено тегло е препоръчително в диетата включва продукти с КИ по-малко от 40 единици. Да се определи КИ продукти ще ви помогне таблица:

Каква е ползата бавни въглехидрати?


За начало си струва да се справят с въпроса, защо човек полнеет. Истината е, че излишъкът на захар организмът преработва в мазнини, които се отлагат върху проблемните места. В това са, както особености на обмяната на веществата в човешкото тяло. Ако човек изпитва глад, то често перекусывает лакомства. В резултат на това в организма постъпва маса калории, които тялото преработва и превръща в енергия. А от излишък на захар се произвежда много инсулин. Той участва в усвояването на храната, но от друга страна, излишната си след кратко време отново провокира глада.

Но захарта се превръща в мазнини, вече не може да се използва, той урежда в мазнини и да излезе от там, само в "авариен режим", който е трудно и опасно да се постигне. Затова си струва да се контролира качеството на храната, размер диета по-балансирани. Обжалване на бавни въглехидрати се състои в това, че за тяхното разделяне и усвояване изисква не по-малко от 2,5 часа. В резултат на това те не причиняват конни надбягвания захар и енергия веднага, изразходвани за ежедневната активност.

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

Видове и източници на бавни въглехидрати

Списък на продуктите в таблица за отслабване ние се дава не ще. Но помислете какви сложни въглехидрати се съдържат в тази добавка, която често се случва на нашата маса. Има много им разновидности. Това е:

 • Нишесте;
 • Гликоген;
 • Целулоза;
 • Хитин;
 • Декстрин.

Специалистите съветват бъдат на диета по такъв начин, че половината от дневния хранителен прием, представляват именно въглехидратите.
Източник на бавни въглехидрати са:

 1. Нишестето в големи количества се съдържа в зърнените храни (елда, ечемик, овес), бобови растения, макаронах. Той активно поддържа нивото на моносахарида в кръвта, бавно се превръща до глюкоза.
 2. Гликоген, тялото може да се получи от свинско или говеждо месо, черен дроб. Неговото количество е голям морски дарове, гъби.
 3. Инсулин се отнася до полисахаридам, той се съдържа в артишоке и цикории. Той е необходим за диабетици.
 4. Фибрите – важен компонент на храна, независимо от факта, че тя не се усвоява. Се съдържа в бобовите растения и ядките. Тя допринася за очистването на СЧ, извеждане на шлаки, токсини, отрови и на разпадните продукти от организма. Влакна, увеличава секрецията на жлъчка, което увеличава чувството за ситост.

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

Как се консумират въглехидрати при тренировки?

Треньори съветват да приемате бавни въглехидрати преди началото на силови физически упражнения. Бавни въглехидрати позволяват равномерно снабдяват организма с енергия по време на цялата натоварване, което увеличава издръжливостта и по-бързо се изгарят мазнините в тялото.

Съвет! Препоръчва се да се приема на сложни въглехидрати 1 час преди началото на занятията. Еднократна доза – 40 грама. А вече след нея може да се консумира на бързи въглехидрати.

Трябва да се вземат предвид също и размерите на порциите, които консумират. Естествено, че употребата на въглехидрати трябва да отговарят на изразходват енергия. Ако надвишава размера на поступаемых калории, след това се разбиват на стария ръкопис, и излишни захари отново ще отидат в мастни натрупвания. Смята се, че е напрегната умствена дейност може да се отъждествява с добро физическо натоварване.

Бавни въглехидрати за отслабване

Отслабнете може по различни начини. Например, да се състави списък на храни и да се придържаме към, или се намери специализирана таблица и следвайте нейните съвети. Има чисто протеинови диети, които силно ограничават употребата на въглехидрати. Но те не са твърде полезни, за да се откаже напълно от тях не може да бъде. Липсата на въглехидрати в диетата изпълнен с влошаване на настроението, появата на дискомфорт.

Важно е да не се откаже от въглехидрати храна и да се замени с "лоши" и "добри" бързи въглехидрати. За отслабване трябва да са само няколко намаляване на количеството на храната и внимателно да обмислят продукти, които се състоят диета. Някои от тях просто може да се замени с полезни за отслабване.

Перекусы също трябва да бъдат планирани правилно. Най-често за тях се използват бонбони, и сандвичи, но от тях ще трябва да се откаже, ако е планирано диета. Като лека закуска трябва да се използват пресни зеленчуци и плодове, ядки.

Ако човек обича побаловаться тестени изделия, това може да ги смените на овесена каша, елда и необработен ориз. Пюре от картофи може да се замени с рагу от зеленчуци и вместо хляб трябва да ядат пълнозърнест хляб.

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

Правилната закуска за тези, които искат да отслабнат

При организиране на храна, за худеющих трябва основно внимание да се обърне на правилната закуска. Първият прием на храна трябва да бъде най-гъста. В сутрешното меню по-добре включва овесена каша с мляко. Добър вариант – елда или ечемик.

Съвет! За приготвяне на gruels е да се избере зърнени храни с черупки, а не преработени зърна. Те имат по-малък гликемичен индекс.

Овесена каша може да сдобрить парче масло, тъй като пълното изключване на мазнините от менюто ще доведе до нарушаване на метаболизиращи на мастноразтворимите мазнини. А с мазнини, тялото получава полиненаситени киселини, които не се синтезират в организма и идват само отвън. За да не се нарушава обменните процеси, е необходимо да се добави масло в храната. Една лъжичка зехтин ще се избегне изсушаване на кожата.

Можете да приготвите любимите много омлет. Но като пълнител си струва да се използва не наденица или бекон и зеленчуци. А напитки сутринта и в течението на деня да се пие само чубрица.

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

Диета на кашах "Неделька", за да се отървете от мастните натрупвания

Голямо разпространение са получили бавни въглехидрати в хранителния режим. Широко известни са диети за кашах, в които може да се използват почти всички зърнени култури, с изключение на грис. В каша можете да добавите нискомаслено сирене, сушени плодове, пресни плодове и зеленчуци, мед.

Същността на диета "Неделька" се състои в това, че всеки ден има един вид зърнени култури. Например:

 • Понеделник – просо;
 • Вторник – овесени ядки;
 • Сряда – просо;
 • Четвъртък – ячка;
 • Петък – ечемик;
 • Събота – фиг.

В неделя може да се използва всяка каша на избор, или комбинация от зърнени култури. Зърнени храни се приготвят на следните правила:

 1. Овесена Каша сварена на вода.
 2. Сол не се добавя.
 3. Каша може да се яде в неограничени количества.
 4. От менюто си няколко дни преди началото на диетата се отстраняват всички вредни продукти (остри и пържени храни, заведения за бързо хранене, алкохолни напитки).

Подробно тук:

Как да гейнерът с бавни въглехидрати?

Какво е това? Това е коктейл от продукти на основата на сложни въглехидрати. Да не се бърка в избора на продукти, използвайте първо вече готови рецепти. Какви? Например, тук подробно ще жизнерадостен човек във видеото):

Таблица за отслабване

В тази табела повечето стойностите на гликемичен индекс на храните. Вземете си бележка! (Кликабельно)

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване, източници на протеини, зърнени храни, зеленчуци, плодове, диета Неделька,

Бавни въглехидрати – истинска находка за худеющих. Те дават на организма енергия, при този не се отлагат под формата на мазнини. Направете своя списък с любими продукти, начертайте таблица за отслабване, и вие никога няма да имате проблеми с теглото! Това дава възможност да бъде вкусно и разнообразно меню за всеки ден, при това не се страхува за своята фигура!