Грижа за тялото » Продукти » Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване

Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване

Следващият момент, който трябва да се разбере: усвояването на въглехидратите се извършва чрез епитела на стените на червата , като се разделят на въглехидрати.

Хидролиза на сложни въглехидрати започва още в устата с помощта на ензима на слюнката — амилаза. Преминавайки през хранопровода храната попада в стомаха. Компоненти, способни да разделят глюкоза, там не е, така че тя не се задържа без външни фактори. Какво може да повлияе на задържане на въглехидрати:

 • Колкото по-силно раздробяване на продукта, толкова по-бързо ще се появят освобождаване;
 • Присъствието на остатъци от предишни приеми увеличава по време на освобождаването;
 • Твърда храна спомага за увеличаване на времето на отделянето.
 • Възможни са и други причини.
 • От по-горе казаното следва да се заключи, че скоростта на изхода на въглехидрати храна зависи от няколко фактора, но не зависи от структурата на въглехидрати . Като процес на намаляване на телесното тегло влияят бавни въглехидрати, списък на продукти, таблица за отслабване — ще разгледаме по-подробно.

  Продължаващото хидролиза на въглехидратите се извършва в отдела на червата, под въздействие на ензима амилаза поджелудочного сок . Половин час по-късно, след като храната от стомаха се удари в отдел на тънкото черво, глюкозата се разгражда до най-простия вид. Нататък усвояването се извършва с помощта на ензими на епитела на червата . И трите моносахарида са разтворим във вода, благодарение на това те лесно проникват в кръвта.

  Като се има предвид всичко по-горе, да правят физически упражнения могат да бъдат по-късно половин час след хранене . Този период може да бъде повече, ако храната е много високо калорични.

  След проникване на глюкоза в кръвта се повишава нивото доведе до бъбречна недостатъчност. Това допринася за изработването на инсулин, чиято основна функция на който се състои в предоставянето на излишък на захар в областта на черния дроб и мускулната тъкан. Естествено, че на нивото доведе до бъбречна недостатъчност пада.

  Повишаване на количеството глюкоза в кръвта е основен показател за разграждане на въглехидрати. В резултат на което се произвежда инсулин, броят на които се определя, дали ще стартира процеса по подбор, или обратно загуба на тегло.

  Смята се, че углеводная храната с бавни въглехидрати се усвоява по-дълго и това допринася за намаляване на теглото. Анализ на процеса на разделяне, може да се стигне до заключението, че простите въглехидрати се абсорбират по-бързо, отколкото сложни или бавни въглехидрати . Списък на продукти, таблица за отслабване, преди да ги разглежда, трябва да се решат с понятието "гликемичен индекс".

  Какво е КИ, неговото влияние върху процеса на отслабване. Таблица продукти, които съдържат бавни въглехидрати

  Въглехидрати условно могат да бъдат разделени на прости и сложни. Това разпределение не е потвърдено от практиката. През 80-те години на миналия век започнаха да се появяват публикации на учени, в които се твърди, че разделянето на въглехидрати, въз основа на времето на постъпването му в кръвта е грешно. Било установено, че постъпването в кръвта въглехидрати, които са били изядени отделно и на празен стомах, се случва за тридесет минути, независимо от структурата на молекулата на въглехидрати. Т.е. преди време, разделяне на въглехидрати и постъпване в кръвта погрешно представяли към времето на изпразване на стомаха.

  Гликемичен индекс (GI) показва количеството на глюкозата, която се абсорбира в кръвта в резултат на разграждането на въглехидрати. Процент КИ – това е нещо, което ще постъпи в кръвта след смилането на храната. Ако, например, ГИ ечемик зърно е равно на 55, което означава, че тази сума е в процент от глюкозата отива в кръвта. Т.е. при еднакво количество калории различни въглехидрати ще има различен гликемичен индекс или различни размера, които влизат в кръвта глюкоза.

  По този начин, съществува условно разделение на бързи и бавни въглехидрати (списък на продукти, таблица за отслабване или наддаване на тегло по-долу). По отношение на броя КИ можете сами да определите продукти, които са ви нужни.

  Име на продукта

  Съдържанието на въглехидрати g/100g

  КИ

  Магданоз

  8,1

  5

  Листо маруля

  2,3

  10

  Зеле

  5,4

  10

  Броколи

  4,2

  10

  Спанак

  2,1

  15

  Праз

  6,5

  15

  Копър

  4,1

  15

  Аспержи

  3,2

  15

  Зеле

  5,4

  10

  Броколи

  4,2

  10

  Грах зелен, свеж

  12,8

  40

  Гъба за бяла

  2,1

  10

  Гъби гъби

  3,7

  10

  Орехи

  13,7

  15

  Фъстъци

  16,1

  20

  Черно френско грозде

  7,3

  15

  Кашу

  10,8

  15

  Домати, пресни

  3,8

  15

  Репички

  3,4

  15

  Черен пипер на български червен

  5,9

  15

  Пресни краставици

  1,8

  20

  Източване

  9,6

  22

  Ябълки зелени

  11,5

  30

  Ягоди

  6,3

  32

  Круша

  9,5

  34

  Макаронени изделия от пълнозърнесто брашно

  23,2

  38

  Крупа елда

  29

  40

  Хляб "Бородинский"

  40,7

  45

  Кафяв ориз

  76,2

  63

  По какъв начин гликемичен индекс позволява на практика да се регулира процеса на увеличаване или намаляване на мастната слой? Колкото повече е количеството на инсулина, толкова по-висока е вероятността за появата на наднормено тегло и намаляване на възможността за започване на жиросжигающего процес. Но това твърдение не е аксиома. Така, както и това, че консумацията само на бавни въглехидрати няма да доведе до намаляване на теглото . Списък на наличните продукти, техните КИ може да се види в таблица и да се използва за отслабване.

  Дори един и същ продукт може да има различен гликемичен индекс. Това зависи от няколко причини. Например, за зърнени храни – това е сорт, област на отглеждане. За плодовете има значение степента на узряване. На стойност КИ може да се повлияе също и начина на обработка и преработка (степента, тип на рязане). Компоненти на продукта може да се увеличи или намали времето за усвояване на глюкоза в кръвта.

  От голямо значение е комбинация от продукти, гликемическая натоварване, когато значение има и количеството на използвани въглехидрати, а също и гликемичен резултат на прием на храна. Например, ако захарта се консумира в края на приема на храна – това ще помогне за намаляване на количеството на усвояване на глюкоза. Ако това се направи на гладно, това ще усвояването на 100%. Причината е, че в крахмалосодержащем продукта се намират фибри и протеини. Те намаляват действието на ензимите амилаза, която допринася за разделяне. Извод – хранителни влакна, протеини, възпрепятстват процеса на усвояване на глюкоза, като по този начин намаляване на КИ . А това помага за намаляване на теглото .

  По този начин, за намаляване на мастната междинния слой не трябва само да се намали количеството на консумираната храна, но и правилно да изберете и комбинирате продуктите . Се поставя под въпрос твърдението, че всички потребявани калории, усвоява напълно от организма.

  Направете списък на продукти, които съдържат бавни въглехидрати, и с помощта на таблица, изберете меню за отслабване.

  А да сега се научите как да придобие желаното тяло за 2 седмици, за да се запознаете с подходяща диета и коментари за него можете да от тази връзка.

  Зърнени храни ще ви помогнат да отслабнете

  Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване

  Видове въглехидрати

  За отслабване са разработени специални диети на кашах. Зърнени храни-съдържат въглехидрати със сложна структура и хранителни влакна. Те допринасят за забавяне на разграждането на въглехидрати и прочистване на стомаха. Разрешени като добавки се използват мед, ядки, плодове, горски плодове. Диета може да се спазва една седмица и десет дни.

  Първата седемдневна диета се състои в следното. В понеделник ядем каша от пшеница, зърнени култури , вторник – каша от овесени ядки , сряда – овесена каша просо , в четвъртък – овесена каша ечемик , петък – ечемик, събота – оризово . Готви овесена каша, без сол и вода . Диета предполага отказ от алкохол , да не се консумират тестени, пикантни, пържени ястия .

  Зърнени храни се отнасят до бавни въглехидрати и също така се намират в таблицата на списъка с продукти за отслабване.

  Втора диета се предполага, че е възможно да се готви каша от всички зърнени храни, вода, несоленую . Манка се изключва от диетата. Преди хранене се пие чаша вода.

  Още една рецепта за диета:

  • В първия ден от овесена каша . От добър овесена каша? Нейните влакна са по-полезни, отколкото в зеленчуците, те разтворим във вода и притежават способността да освобождава тялото от вредни съединения. Овесена каша има ниски нива на калории. От 100 грама овесени ядки може да се готви три чинии каша калорични 325 ккал. Да се пие в този ден може и чай всеки, без добавки и минерална вода .
  • Във втория ден – греча . В нея има много витамини и микроелементи. Калории само на 300 ккал на 100 грама зърнени храни. От нея се приготвя 3 чинии каша. Може да се пие, освен чай, млечни напитки с ниско съдържание на мазнини .
   • Оризова каша в третия ден. Зарежда с енергия и не допринася за отлагането на мазнини. Фигура принадлежи на бавни въглехидрати и това може да се намери в списък или таблица, продукти за отслабване. Можете да пиете чай, черен и зелен, вода и една чаша черно кафе .
   • Четвърти ден – каша от леща. Уникалността на тази зърнени култури е присъствието в структурата на хранителен протеин с високо качество. В него няма холестерол и мазнини, не е по-малък катерица месо. Това е екологично чист продукт, в него се натрупват вредни вещества. Пие мляко, чай, вода . В каша може да се добави сол.
   • Пети ден – зърнени култури сметана на пшеница. Тя отпуска мускулите на стомаха и утолява чувството за глад. В каша може да се добави сол или малко фруктоза. Пие всякакъв вид чай , е разрешено да изпиете една чаша сок .
   • Последният шести ден – просо каша . Тя съдържа голям брой витамини, микроелементи. Също така зърно съдържа захар, който предизвиква изгаряне на подкожни мазнини. В този ден може да се пие вода, мляко, млечни напитки с малко съдържание на мазнини. Чай, черен и зелен не е желателно.
   • Ако задачата ви е да отслабнете, тогава колко въглехидрати трябва да се употребява в денонощието за това? Смята се, че 50-60% от дневната енергия трябва да идват от въглехидрати. Но това зависи от физическите натоварвания, които човек получава в рамките на един ден.

    Така че за тези, които имат работа, не е свързана с физически натоварвания и при нормално телосложении, количеството на въглехидратите е:
    • 350-360 г. (за мъжете),
    • 290-300 г. (за жените).
    • При силно физическо натоварване количеството се увеличава до 500 г.

    По този начин, бавни въглехидрати имат сложна структура. Като се използва таблица, изберете от списък с храни, с най-нисък КИ. За отслабване, трябва също така да съчетае консумирани продукти.

    За здраве и красота на вас, дами!

    Бавни въглехидрати: списък с продукти, таблица за отслабване

    Какви въглехидрати и до колко време е разрешено да се консумира, за да отслабнете