Грижа за тялото » Диети » Шарени диета: вие през цялото време на тази бяла ивица!

Шарени диета: вие през цялото време на тази бяла ивица!

Шарени диета съчетава в себе си предимствата на кисело мляко диета и низкокалорийного диетата: благодарение на чередованию дни "намаляване на довольствия" понася лесно, а теглото намалява постоянно. Дълги години тя не губи популярност благодарение на наличието на основен компонент похудательного меню, обичана от ферментирал млечен напитка. Тази диета хармония тествани и одобрени от звездите, обаче, не се отпуснете, забавни "полосочек" има своите тайни и минуси.

  • /* onclick="openPopup('bigPhoto',1, ");return false;" */?>Шарени диета: вие през цялото време на тази бяла ивица!

    Шарени диета - по-малко строг вид на легендарната кисело мляко диета . Въпреки че в "белите" дни се препоръчва да се консумират само нискомаслено мляко напитка, при силен глад се разрешава "украсяват" меню чифт плодове и зеленчуци. Но не избирайте банани - в тях твърде много захари, и избягвайте домати - те влошават усвояването на калций.

Шарени диета: редуване на однокомпонентного и здравословно меню

Продължителност : от една до три седмици;
Характеристики : диета на редуване — кефирная монодиета + нискокалорични дни;
Цена : ниска;
Резултат : минус 3-8 кг;
Не е подходящ : за хора, страдащи от заболявания на храносмилателната и выводящей системи, при непоносимост към лактоза, както и за бременни и кърмещи. Преди да започнете диетата, трябва да се консултирате с лекуващия лекар, с разрешение на затлъстяване отслабнете само под очным надзора на специалист!

Шарени диета: тайната съставка — кисело мляко

Шарени диета привлича вниманието не само на своите забавно име, но и множество положителни коментари. Тя е подходяща за тези, които:

- искате да отслабнете;
- обича кисело мляко и добре го понасят;
- смята кефирные моно - и експресна диета е твърде строги и стрес.

Името на райета диета — оценяване и удостоверяване на илюстрация на основния принцип на избор на храни: в курса се редуват на "белите" дни, в които се яде само кисело мляко (не повече от 1,5 литра от сутрин до вечер), и "обикновени" дни, в които можете да ядете почти всичко — разбира се, фокусирайки се върху принципите на здравословното хранене, в противен случай забележимо отслабна едва ли ще успее.

Действие шарени диета е предвидено "раскачкой": тези, които имат тъжен опит със строги диети, е известен риска от възникване на "ефект на платото", при който, въпреки че е изключително оскъдна дажба, стрелката на везните в един момент спира. Това се случва благодарение на инстинкт за самосъхранение: тялото решава, че загуба на тегло е достигнала критична точка и не само запазва запасите от мазнини, но и прави всичко, за да може буквално всички постъпващи с храната вещества "остана на земята".

Шарени диетата не дава на организма възможност приноровиться към "неблагоприятна" система на хранене: дни-"ленти" се оказват твърде кратък период на дефицит на хранителни вещества, за да работи хормонални води и тялото преминават в авариен режим на задържане на теглото. Освен това, за кратко въздържане от твърда храна прехвърлят много по-лесно и психически, така че да губят тегло на райета диета оказва бързо и относително лесно.

Има много разновидности на райета диета, изследваните доброволци и различаващи подход към дневната калоражу и обема позволена храна, продължителност и, разбира се, очаквания резултат. Но всички "сортове" шарени диета роден едно: - важната тайна хармония в нея остава кисело мляко.

Кисело мляко отдавна и е вярно, обичаме руснаците. След като реши на шарени диета, е важно да изберете за нея качествен основен продукт: само произведени в съответствие с ГОСТ Р 52093-2003 и имащи ограничен срок на годност на киселото мляко притежава полезни за здравето качества.Млечни "кефирные" напитки (без ясно заглавие "кисело мляко" и указания на държавен стандарт за производство) с добавки и без, обикновено представляват заместител на легендарния "храна за столетници", основната ценност на която баланс на хранителни вещества и живи бактерии и гъбички, които подобряват чревната микрофлора и, съответно, на обмяната на веществата.

За шарени диета се препоръчва да се избере кисело мляко 1% масленост — това е компромис между "не е много диетичен" плътен кисело мляко (според ГОСТ, го маслеността може да достигне 8,9%!), и "празно" кисело мляко 0,5%. По този начин, шарени диета в "бял" ден ви донесе само 40 ккал на всеки 100 мл кисело мляко.

Ако гладът и чувството на "празния стомах" в първите дни на райета диети предизвикват силен дискомфорт, може да добавите към диетата на всеки две от по-малките зеленчуци или плодове — например ябълки или краставици. А ето чиста вода, без газ може (и трябва) в "бели" дни да се пие без ограничения, независимо от това, че кисело мляко течна, нуждата на организма от влага през периода на отслабване, той напълно покрива.

Шарени диета: какво има в "по-обикновени" дни?

Менюто не е кефирных дни на райета диета може да включва в себе си всичките си любими храни, без ограничения по отношение на съдържанието на основните хранителни вещества, но някаква ревизия все пак няма да навреди. За радующего очи и сърце похудательного резултат, откажете се от заведения за бързо хранене, полуфабрикати, сдобной сладкиши и хляб от бяло брашно и максимално ограничаване на количеството на сладките неща.

Правилният избор на "обикновен" ден на райета диета — пресни, минимално преработени храни. Месо, риба и птици, както и изискват термична обработка на зеленчуците е най-добре да се готви в двойно дъно или на скара, без мазнина. За да отслабнете по-бързо, ограничете дневно меню на лентата в 1500 ккал и яжте малки порции 5-6 пъти на ден.

От мазна, "тежка" храна е по-добре да се откаже, за да не се претовари гликогеновите депо. Алкохолът за целия срок на райета диета също са под забрана. Можете да пиете чай без захар и добавки (4-5 чаши на ден) и да се отдадете себе си на сутрешната чаша кафе без мляко и захар, както и не забравяйте да пиете проста негазированную вода — не по-малко от 1,5 литра на ден.

Продължителност на райета диета

В зависимост от сериозността на намеренията и сила на волята вие можете да изберете един от подходящите за продължителността на възможности шарени диета.

Шарени диета за 7 дни

Диетичен план започва с "бял" ден, от сутрин до вечер се пият половина литра мляко на малки порции. На следващия ден — здравословно хранене с ограничаване на калориите и преобладаващо белтъчни храни. При желание за "по-обикновени" дни може да се спортува, но като постоянна фитнес диета шарени диета не работи.

Шарени диета за 21 дни

В тази версия на райета диета са предвидени три "ленти" и, съответно, седем подходи към всеки от тях. Менюто е изградена, както следва:

1 ден — кисело мляко
2 ден — здравословно хранене (1500 ккал на ден)
3 ден — здравословно хранене (1200 ккал на ден)
4 ден — кисело мляко и т.н.

Тъй като тази раирана диета е различна сериозна продължителност, през целия препоръчва се да се приема витамин с-минерален комплекс. Спрете диета и се консултирайте с лекар, ако вашето здраве се е влошило, са се появили болки, проблеми със съня и храносмилането.

Шарени диета: разновидност за гладните

В кефирный ден на райета диета за гладните кисело мляко се превръща в основен, но далеч не е единственият продукт. В "бял" ден е разрешено да се яде порция овесена каша с вода (без захар), 2-3-плод (без банани и грозде не) и порция протеинов продукт за вечеря (не повече от 150 гр, най — пилешки гърди или филе от риба). Преди всяко хранене е този вид шарени диета трябва да се пие чаша кисело мляко; кисело мляко също предвидимо трябва да се консумира всичко останало, за очакването, че общият му обем възлиза на познатите вече 1,5 литра в "бял" ден.

За обикновения ден на райета диета за гладните препоръки стандарт - яде здравословна храна, като се уверите, че общият брой на калории да не надвишава 1500 калории.

Да спазват такава диета трябва да е 3 седмици, или 21 ден — ако се съди по коментарите, за това време успеете да отслабнете с 3-5 кг, но с минимален стрес и максимална (разбира се, от гледна точка на райета диета) комфорт.

Изход от шарени диета на всеки срок се предполага, че след меню "по съкратена програма" вие не побързайте да се опре на високо калорични, тежки ястия. Да трудно загубените тегло не се върна с "подкрепление", поне 14 дни след прекратяване на диетата се опитайте да задържите дневно меню в рамките на пресловутых 1500 ккал.

Шарени диета на Лариса Долина

В "лицето" на популярни разновидности на райета диета е станала известна естрадна дива Лариса Долина — кефирная "диета Долината" не губи популярност в продължение на няколко години. Тайната не е само в това, че този план на хранене трябва да е знаменитост, а в простотата на приложение и показательном ефект.

Самата певица с свойственной уроженке Одеса практичност коментира своята любов към райета диета: тя казва, че предпочита да отслабнете в кефире, защото това е евтин продукт. И много жени, с благодарност, с нея ще се съгласи!

Лариса Долина себе си подобрала за себе си комфортна план шарени диета, вземайки за основа диета, получен един от колегите си от професионален диетолог. Я програмата за отслабване се основава на следните правила:

  • кефирные дни (всички нечетни) — по цял ден само нискомаслено кисело мляко
  • обикновени дни — диета на принципа на разделно (протеини не може да се ядат заедно с въглехидрати или мазнини, растителни и животински протеини се консумират отделно, кисела храна, не се комбинира с въглехидрати)

  • бързо хранене, сладки, солени, пушени — под строга забрана

  • през всички дни — никаква храна след 17:00 часа.

В свободното си време Лариса Долина с помощта на шарени диета отслабнах с 20-тина килограма — това отне няколко години. Сега тя прибягва до помощта на надежден план за хранене само от време на време, при нужда от разтоварване, и любим продукт не пропуска певица! За да остане тънък, и е в активен период на "диетинга" и извън него в Долината се яде 5-6 пъти на ден на малки порции и задължително посещава фитнес — по нейните думи, всяко отслабване без физическо натоварване е лишено от смисъл, тъй като мускулите, ще остане слаб.

Как е правилно да се пие кисело мляко на райета диета?

Практически изследвания показват — човешкото тяло прави всичко, за да колкото се може по-бързо да се евакуират всяка%) в него студена течност, независимо от неговата плътност. За да се "отстраня" от кисело мляко, съдържащи се в него полезни вещества, яжте ферментирали напитки със стайна температура.

Ако сте на райета диета решили в "бял" ден поглезите себе си бонус под формата на зеленчук или плод, не избирайте домати — аминокиселинен състав е в конфликт с кисломолочными продукти, като блокира усвояването на калций. Обърнете внимание, че на максимална полза за всички продукти, произведени от мляко донесе през нощта: и така, в края на райета диета чаша кисело мляко за една нощ ще се превърне в полезен хранителен навик.

Недостатъците на райета диета

При цялата си простота, следвайки шарени диета, която с помощта на кисело мляко като основен продукт, има и редица странични действия. Тя категорично не се препоръчва на тези, които страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт и бъбреците. Здравите хора също така следва да се решават за засилено отслабване на кефире с някакъв хлад — например, известният д-р Алексей Виолета сигурен: "киселото мляко е полезно, кефирная диета — вредно".

Диетолозите предупреждават: пиене на мляко в големи количества повече от три дни подред значително увеличава риска от поява на бери-бери. Живи гъбички, задържани при употреба има благоприятен сказывающиеся на микрофлоре на червата, в случай, че киселото мляко става основна храна, поддържат постоянно спиртовое ферментация. Заедно с киселина, този алкохол има нарушават действието, създавайки в стомаха и червата, агресивна среда, разъедающую мазен слой.

Редуване на дни, в хода на райета диета няколко намалява потенциалната опасност от по-големи "дози" от кисело мляко, но не забравяйте — всичко е добре в умерени количества, и дори продукти с най-добропорядочной репутация може да се окаже не напълно безопасни.