Грижа за тялото » Дни за разтоварване » Изхвърляне ден на вода за отслабване, как да се направи воден постене ден, препоръки и резултати

Изхвърляне ден на вода за отслабване, как да се направи воден постене ден, препоръки и резултати

Изхвърляне ден на вода за отслабване, как да се направи воден постене ден, препоръки и резултати

Мнозина са чували за този метод като постене ден на вода за отслабване, който има различни варианти на приложение. Определено, този метод е доста ефективен и има своите плюсове, но преди да се прибегне до този метод, трябва да знаете как да се направи воден постене ден правилно. Тези дни ни позволяват да губят тегло и се считат за един вид диета за отслабване.

Има няколко възможности дни разтоварване на вода, но всички те имат свои собствени правила, които трябва да се спазват, освен това, трябва правилно да се излезе от тези дни, за да не се навреди на здравето. Не трябва да забравяме и за противопоказаниях, които тези дни на разтоварване също имат. Преди всичко, трябва да се отбележи, че това не е едно изтощително диета, когато в продължение на седмица човек използва една вода и се безпокойте себе си глад, което след това се отразява и на неговото здравословно състояние.

Последователят на гладно дни

Основната разлика дни разтоварване на вода от други диети е моментно въздържание от храна, благодарение на което хората трябва отървете от излишните килограми, пречиства тялото и изхвърлени от хронични заболявания.

Какво може да донесе дни на вода:

 • Не се консумира енергия на храносмилателните процеси, като по този начин органите и тялото получават разтоварване и почивка;
 • Се почистват от шлаки и токсини съдове, черния дроб, бъбреците и ставите;
 • Подобрени процеси на червата;
 • Да се отървем от подпухналостта, в организма не се задържа течност;
 • Благодарение на очистването на организма, подобрява състоянието на кожата;
 • Да се отървем от излишните килограми.

Когато се провеждат дни на разтоварване, водата, която пие човек, запълва стомаха, от което чувството за глад е притъпена. Тези дни на вода, ако е достатъчно търпение и сила на волята, може да се извършва единствено от консумирането на една вода, но ако това е твърде трудно възможни варианти с добавка на ябълка, кисело мляко, чай или други съставки.

Важно! Преди да се оправят сами постене ден на водата, по-добре е да се консултирате с вашия лекар, особено, ако имате някакви заболявания!

Какви правила трябва да се спазват

Най-често, до по скокове във водата се обръщат след празниците, но лекарите казват, че тези дни е по-добре да се организира до такива дни. За начало трябва да се изключи от менюто си месо, мазни млечни продукти и яйца, храната трябва да бъде лека. Чудесен вариант е да прекара деня на кашках, които са свързани по вода и без сол, като към диета от плодове и зеленчуци. За прочистване на червата преди деня на разтоварването, трябва да си приготвите отвара от сушени сини сливи и се пие през нощта.

 • Задължително водата да се готви предварително за деня на разтоварване се наложи с 4 л вода;
 • В деня на разтоварване на вода трябва да избягвате всякакви физически натоварвания, организмът ще енергията си, и не така силно ще се усети глад;
 • За да се денят беше лесно, най-добре измисли си занимание предварително.

Трябва да се внимава точно за водата, тъй като с чешмяна или бутилирана вода за дните на разтоварване не е подходящ. Нужда от вода, филтрирана или минерална, но тя трябва да бъде негазированная.

Препоръчваме видео: Гладно дни. Преглед на постенето дни

Възможности за разтоварване дни

Избор на опция за ден на водата, по-скоро зависи от индивидуалните предпочитания, тъй като не всеки може да издържи на ден в една само с вода, може да се използва водни напитки.

С помощта на зелен чай

За да се организира ден на водата и на зеления чай, е необходимо да се съчетаят тези две напитки. Да се консумират, както следва, на ден норма от зелен чай, 1,5 л, това количество трябва да се разпредели по цял ден, да взема по 1 чаена чаша от около пие през 3 часа, а в интервалите между приема на чай се пие вода. Това пиенето на чай е в състояние да тонизира, подсилва и даде сили, защото в състава на зеления чай и много полезни вещества.Тази напитка е богата на витамини В, С, Р, освен това, той има антиоксиданти, органични киселини, флуор, мед и калий — тази композиция може да донесе много ползи на организма.

С помощта на кисело мляко

Ако човек, решил да загубите тези излишни килограми, обича кисело мляко, постене ден ще донесе само приятни емоции и ползи. За да използвате този начин за разтоварване трябва да се разпредели 1 литър кисело мляко в равни части прием, интервал между отделните трябва да бъде един и същ. Между отделните кисело мляко трябва да се пие вода. Тази напитка като кисело мляко е много полезен за организма, той е в състояние да пречистят организма. Освен това, той влияе благоприятно върху работата на стомаха и червата, способства работата на черния дроб и може да подобри функцията на кръвта.

С помощта на лимон

Този вариант е — изхвърляне ден на минерална вода с лимон е доста ефективна и ви позволява да се отървете от 2 кг на ден. При такова разтоварване трябва да пият вода напитка на всеки час, а за готвене трябва да се разреди в 200 мл вода 1 чаена лъжичка лимонов сок. За да лимонов сок не наносил вреда на зъбния емайл трябва прополаскивать устата си с вода.Ако изберете този вариант, си струва да бъдете търпеливи, тъй като тази напитка може да потенцира чувството на глад, но той е много ефективен, тъй като сок от лимон има жиросжигающими свойства и максимален ефект е гарантиран.

С помощта на сок

При този вариант се използва прясно изцеден сок и вода, те трябва да се разреди в съотношение 1:1. Дневната норма на водния напитка 2 л на ден. Често тази опция се предлага при затлъстяване, тъй като тези напитки се пречиства червата. Освен това, те изграждат процесите на храносмилането и са в състояние за подобряване на цвета на лицето. Ако е избран този вариант, е необходимо, за да започнете, привикне организма към този питието си. За това трябва да се пият такива напитки, сутрин и вечер в продължение на една седмица, след което можем да бъдем сигурни, че организмът е свикнал с питието си.

С помощта на ябълки

Доста вкусен и полезен вариант деня за отслабване. За това се наложи 1,5 кг зелени ябълки и вода в количество от 2 литра. Тази дневната норма трябва да бъдат разделени на две равни части и се консумира приблизително с един и същи интервали от време. Ползите от тази на продукта, тъй като ябълките са достатъчно големи, те подобряват обмяната на веществата, помагат за подобряване на функциите на стомашно-чревния тракт, извежда излишната течност от организма и разграждат мазнините. Каквато и да е опция не избра човек, ефектът от този обработка на деня ще донесе до 2 кг загуба на излишните килограми, но трябва да се вземе предвид някои моменти.

Моля, обърнете внимание: В случаите, когато човек иска именно да се отървете от излишните килограми, трябва да се преразгледа диета напълно, особено след постенето дни.

Менюто трябва да бъде лесно и се състои от полезните храни. Трябва да се сведе до минимум консумацията на сол, ядат по-калорични храни и балансиране на менюто. Тези дни полезно да се организира веднъж в седмицата за пречистване на организма от токсини и да се отървем от хронични заболявания на стомашно-чревния тракт.

Противопоказания

Като всяка диета за отслабване, на гладно ден може да доведе до вреда и полза. Струва си да се отбележи, че си струва да се спазват интервалите между разгрузочными дни и се консумират течности в продължение на 24 часа, без да се надвишава тези стойности.

Препоръчваме видео: Диетолог Виолета за товаро-разтоварни дни

Ако постене ден на водата ще продължи повече, това може да доведе до:

 • Нарушения на сърдечния ритъм;
 • Спутанному съзнание;
 • Гадене;
 • Повръщане;
 • Диария;
 • На подпухналостта;
 • Повишаване на кръвното налягане;
 • Гърчове;
 • Намаляване на функциите на отделяне на урина.

Ако човек има заболявания:

 • Захарен диабет;
 • Сърдечно-съдовата система;
 • Ниско кръвно налягане;
 • Слабост;
 • Виене на свят;

Такива гладно дни се прилага не се препоръчва. Освен това по време на:

 • Бременност;
 • Кърмене:
 • Менструалния цикъл;
 • В пенсионна възраст;
 • В тийнейджърските си години.

Също така не трябва да се прилага на гладно ден, ако има хронични заболявания, преди прилагането на такива дни на вода е необходима консултация с лекар.

Какви са резултатите и обратна връзка

Благодарение на това, че този метод на отслабване като постене ден на водата има своите препоръки и резултати, може да се определи за себе си колко той е ефективен.

Посочват главните аспекти:

 • При използване на дни на вода наистина отнема до 2 кг тегло;
 • Ако издържат на ден с вода според правилата, се отбелязва подобряване функциите на храносмилателната система;
 • След тези дни водата се наблюдава прилив на сили, енергия и човек усеща лекота;
 • Не всеки може да издържи на ден по вода, но ако за първи път имаш търпение, по-нататък ще искате редовно да подредите тези дни.