Грижа за тялото » Глад » Какво е сухо гладуване, вредата и ползата от техники, последиците от глад без вода

Какво е сухо гладуване, вредата и ползата от техники, последиците от глад без вода

Какво е сухо гладуване, вредата и ползата от техники, последиците от глад без вода

Днес все по-често се използва терминът сухо гладуване. Този метод първоначално е бил легализиран лекари и се спазва стриктно за лечение на различни сериозни заболявания. За да научите подробно, какво е сухо гладуване, достатъчно е да отворите енциклопедията или да въведе съответната заявка в интернет, тъй като информация за метода на гладуване е достатъчно. Обикновено при силно ограничаване на храна и течности, човешкото тяло се търсят допълнителни източници на хранителни вещества, за да се осигури поминък и за нормалното функциониране на органи.

Точно такава стресова ситуация кара тялото естествен начин да се отървете от болести, расщепляя не само на мазнините в организма, но и злонамерени клетки. В днешно време режим на хранене на базата на пълен глад, все по-често се използва за бързо да се отървем от излишните кг. Много момичета и момчета, в стремежа си да притежава идеалната фигура, се поддават на подобни режим на хранене, затваряне на очите за последствията за организма. Обаче, когато не е познаването на основните принципи на провеждане на сухо гладуване, може сериозно да навреди на собствения си организъм и да навредят на здравето.Научете още за принципите на безводен режим, както и за очаквания меню за правилния изход.

Принципи и действие на сухо гладуване

Сухо гладуване е един от най-трудните, категорични начини да се отървете от излишните килограми. Механизъм на работа на този метод е доста прост. При ограничаване на храна и течности, създаването на условия за пълен глад, организмът на човека започва да търси средства за презареждане, които при нормално състояние на здраве и липсата на сериозни заболявания, е мастна тъкан. Преди всичко, тялото се приема за рециклиране на отпадъци и шлаки, които се натрупват в него през цялото време.На следващо място, се преминава към използване на фибри и мастната тъкан, която дава достатъчно енергия, за нормалната жизнена дейност на организма.

Важно! Пълен глад с ограничение на организма от храна и течности е огромен стрес за него, така че е метод за отслабване е изключително, не е препоръчително да се използва самостоятелно. При неправилно извършване на човек може да се появи виене на свят, болки в главата и стомаха, силна слабост, умора и загуба на съзнание. Така че този метод е пълно гладуване трябва да се провежда под наблюдението на лекар.

Съществуват няколко възможности за сухо гладуване. Въпреки това, независимо от избрания начин, такъв режим на хранене, при спазване на методики, препоръки и предпазни позволява да чудодействующий и оздравителен ефект върху организма, за подмладяване го и го зарежда с енергия, а също и за намаляване на чувството на глад.

Техника и периоди на сухо гладуване

При правилно и правилното провеждане на сухо гладуване може да помогне не само за да хвърли излишните килограми и да спра дряблую кожата, но и да се подобри тялото, избавяне от различни болести, при това чувството на глад ще бъде умерен. Преди всичко, трябва да се разбере, че този метод не е предназначен само за отслабване, а може да има сериозни последици за организма.

Препоръчваме видео: Суха глад от неговата магия?

За режим на хранене на базата на пълен глад на организма е необходимо да се подготвят предварително. Подготовката за глад предполага спазването на специален хранителен режим, при който диета намалява почти два пъти, но при чувство на глад не се появява.

Моля, обърнете внимание! Въпреки, че самото сухо гладуване се основава на пълно изключване на течности, чувството на глад ще бъде умерен или изобщо ще липсва. Следва да се има предвид, подготвителен период предполага употребата на обичайната норма – до 2 литра все още чиста вода на ден, а също така и на зелен чай и различни билкови отвари.

В периода на обучение до глад от менюто се изключва: мазно, сладко, мучное, пушено месо, кафе, захар, продукти, съдържащи нишесте. Подготвителен период на гладуване трае 1-2 седмици. В този период най-добре е да включите в диетата повече: плодове, зеленчуци, зърнени храни, риба и крехко месо, яйца, мед, сушени плодове, вода, зелен чай и други полезни за стомаха храни. След тази диета на тялото ще бъде много по-лесно да се откаже от ядене и пиене, това няма да доведе до стресова ситуация. Това правило се отнася и за излизане от системите за сухо гладуване.Изход предполага също и на особен вид хранене, при който след пълен глад, човек започва да се консумират вода и постепенно се добавя към различни продукти.

Плюсове и показания за провеждане на сухо гладуване

Вреди и ползи сухо гладуване дават да се разбере, че този метод на пречистване, възстановяване и отслабване е доста противоречива. Лекарите сами съветват подобен режим на хранене, за да може болният може да се лекува от сложни заболявания, както и за предотвратяване на по-нататъшното му развитие. Обаче, това далеч не е целият ефект на режима на възстановяване на базата на пълен глад. Сухо гладуване оказва огромно влияние върху човешкия организъм, които могат да бъдат от полза да се ползва. При правилно провеждане на чувството на глад ще бъдат сведени до минимум.

Сух метод на гладуване е показан в следните случаи:

  • наднормено тегло;
  • сериозен етап на рани;
  • нервни разстройства;
  • алергия;
  • сериозни възпалителни заболявания;
  • заболявания на кожата;
  • заболявания на стомаха и червата;
  • инфекциозни болести;
  • безплодие.

Обаче за провеждането на сух тип на гладно всяка схема има строги противопоказания, състоящи се от лекари. Преди да решите да изпробвате този фундаменталния метод на себе си, не забравяйте да се консултирате и обследоваться от д-р. Към причините, поради които режим на хранене, според вида на сухо гладуване е под забрана, включват: заболявания на бъбреците и черния дроб, диабет, анемия, ниско тегло на тялото, вени, бременност.

Особености и схеми на сухо гладуване

Има няколко често срещани схеми на сухо гладуване, които са разделени не само по нивото на трудност, но и за основните принципи на провеждане. Към най-често срещаните режими на хранене може да се дължи на тези възможности, като: проста, каскаден, сложните мобилен. Най-лесно в системата на гладно е лесен начин, който се основава на провеждането на от един до три дни, безводен глад.

Препоръчваме видео: Andrew V Kudin "Лечебно сухо гладуване"

Този метод е подходящ за тези, които за първи път реших да изпробвам върху себе си подобна система за отслабване. Един от най-популярните е каскаден режим на хранене, на сухо голодании.

Моля, обърнете внимание! Независимо от избраната схема за всеки тип сух глад ще оказва ефективно влияние върху масата на тялото, пречистване на организма и предпазване от развитие на заболявания. Но най-добре е да изберете вид глад, който няма да доведе стрес, дискомфорт и силни чувства на глад.

Най-популярни схеми на доминото глад в Лаурел, Якубе и Филоновой. Принципът на данни, системи за еднакъв – редуване на няколко дни глад и няколко дни на нормален режим на хранене при подготовка за празници без течности е задължителна. В този случай каскадни схема на захранване може да продължи от 3 до 10 дни, с интервал между дните на глад може да бъде 1, 3, 5 дни. По-трудно и сложно е пълно и сухо гладуване, при което чувството за глад е най-силно.В този режим, е забранено не само пиенето на течности, но и всякакъв контакт с вода (къпане, миене на ръце, и изплакване на устата, почистване на зъбите и други).

Изход от сух режим – проба меню

Правилното излизане от строг безводен режим на глад е толкова важен, колкото и подготвителния етап. В този случай, основният принцип е умереността и последователност.

Препоръчваме видео: Сухо гладуване: препоръки как да се гладува, изход.

Вода и храна трябва да се въвеждат в хранителния режим постепенно, за да не предизвика стрес за организма. Като за начало след глад се препоръчва да се пие преварена вода в първия ден на излизане, а също почистваме зъбите си и да вземат банята, при вариант на пълен глад. В следващите дни се препоръчва да се въвеждат постепенно в хранителния режим, кисело мляко и кисело мляко, след това бульона, отвари, зърнени храни и зеленчуци, месо и риба.

Важно! В първия ден след края на сухото гладуване е необходимо да се пие единствено преварена вода. Категорично е забранено в първите два дни на излизане се консумира храна, месо, сурови зеленчуци и плодове, както и зърнени храни и други зърнени храни. Всички продукти се въвеждат в хранителния режим постепенно и строго скокове, за да не се наруши баланса работа на организма.

На изхода от сухо гладуване е важен етап, затова трябва да се проведе този период е правилно. Дори течността, след сухия режим трябва да се въвеждат постепенно, да се пие на малки порции, тъй като рязко употребата на продукта може да предизвика истински стрес от организма.

Дайте проба меню правилното излизане от безводни бъде спряна на 7 дни:

ДенПриемът на хранаМеню
Понеделник – въвеждане на течностзакуска:чиста преварена вода през целия ден, на малки дози
обяд:
закуска:
вечеря:
Вторник – мляко и млечни продуктизакуска:чаша прясно мляко
обяд:100 г нискомаслено сирене
закуска:нискомаслено кисело мляко
вечеря:нискомаслено кисело мляко
Сряда – отвари и бульонизакуска:отвара от трици
обяд:пилешка супа без сол
закуска:отвара от лайка
вечеря:рибен бульон
Четвъртък – зеленчуцизакуска:варени моркови със зеле
обяд:

 

салата от зеленчуци без масло и сол
закуска:зелен чай
вечеря:салата с цвекло, моркови и ядки
Петък е – зърнени храни и зърнени хранизакуска:овесена каша с мляко без захар
обяд:елда с кисело мляко
закуска:Кисело мляко
вечеря:

 

пшенично овесена каша с мед и сушени плодове
Събота – плодовезакуска:овесени ядки с ябълка
обяд:плодова салата
закуска:Кисело мляко
вечеря:ябълка и чаша кисело мляко
Възкресението – месо и яйцазакуска:2 твърдо сварени яйца, чай
обяд:200 г пилешко филе
закуска:неподсладен зелен чай
вечеря:риба яхния със зеленчуци

При правилно провеждане на сухо глад, спазване на всички правила, особено на подготвителния период и излизане, резултатите сухо гладуване без вода могат да бъдат просто невероятни. Освен това, усещането за глад през целия период може да бъде почти незабележимо. Според мнението на онези, които успяха да издържат на този режим на хранене, след приключване на диетата се подобрява външния вид на косата, като кожата, подобрява общия тонус и самочувствие, се издига настроение и най-важното – отдалечава от 3 до 10 килограма наднормено тегло.Така че въпреки факта, че на пръв поглед голодовка без вода може да изглежда мъчение, крайните резултати от струват всички усилия.