Грижа за тялото » Лекари » Какво лекува лекар гастроентеролог, с какви симптоми да се обърнете за разглеждане на

Какво лекува лекар гастроентеролог, с какви симптоми да се обърнете за разглеждане на

Какво лекува лекар гастроентеролог, с какви симптоми да се обърнете за разглеждане на

Гастроентеролог – това е този специалист, който е преминал обучение в областта на лечение на всички органи на СЧ. Освен това този квалифициран специалист и в областта на превантивни методи по отношение на всички заболявания на стомашно-чревния тракт. Обикновено начална проверка на болести се извършва от терапевти. Оплаквания в областта на корема или нарушаване на процеса на храносмилане се говори за болести, разкриват които може лекар гастроентеролог.

Става въпрос за лечение и диагностика на всички органи, които така или иначе са просто свързани с ЧРЕВНИ, ангажирани в процеса на храносмилането и преработката на храната в организма. Гастроентеролог е достатъчно търсен лекар в съвременната медицина, и това не е изненадващо, тъй като този лекар лекува от много болести и заболявания.

Област на работа гастроентеролог

На въпрос за това, че лекува гастроентеролог, е изключително актуален. В списък на заболявания, които лекува гастроентеролог, се предлагат различни заболявания.

Като например:

 • Полипи
 • Разязвяване на болестта
 • Гастрит
 • Ракови образувания в областта на СЧ
 • Заболявания, свързани с жлъчния мехур, например, дискинезия на жлъчните пътища, която се отнася до понижаване на подвижност и лоша проходимост
 • Холецистит, при което е възпаление на жлъчния мехур, и става нарушение на функции на храносмилането.
 • Заболяване на панкреаса, по-специално, панкреатит, който е възпалително процес, при това се задържа изработване на храносмилателни ензими в панкреаса.
 • Заболяване на далака, който включва кисти и тумори, а също и абсцеси.
 • Болести на червата, например, дуоденит (проблеми с дванадесетопръстника чл), колит (възпалителни процеси на дебелото черво), дисбактериоза, възникващи на фона на лоша чревна флора.
 • Ентероколит
 • Паразитни инфекции

Важно е да запомните, че всички ЧРЕВНИ заболявания, ако те не са навреме открити, или прекъсва лечението, назначено от гастроэнтерологом, това може в крайна сметка да доведе до усложнения и сериозни последици, например, това може да бъде повишаване на броя на полипи, в най-лошия случай – появата на ракового новообразувания.

Възрастен човек трябва внимателно да следите своите храносмилането, при необходимост да следи за храносмилането на бебето, при всякакви недомоганиях да се обърнат към гастроэнтерологу и да лекува болести. Всяка болест, каквато тя не е, това е заплаха за организма като цяло. Ако говорим по-прост език за тези заболявания, които лекува лекар гастроентеролог, а след това всички заболявания на черния дроб, на стомаха, на дебелото и на тънките черва, на хранопровода, язва на дванадесетопръстника, жлъчния мехур, жлъчните пътища и панкреаса.

Препоръчваме видео: Общи въпроси гастроентерология

Когато се обърнат към гастроэнтерологу?

Много хора страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт, така че гастроентеролог е по този начин специалист, който помага на всички болни деца на различна възраст. В броя на посетителите на вашия лекар гастроентеролог включва далеч не само възрастни хора, както и деца-кърмачета на възраст, при които се развива гуша (болест, е често срещан сред децата), както и пациенти на юношеството.

Практически съвет: за да Дойда на преглед при лекар гастроэнтерологу необходимо, въз основа на индивидуален праг на болка.

Например, много хора дълго време, могат да се чувстват нарушаване на нормалното функциониране на СЧ, въпреки, че е на лекар, не се обръщат. Има и такива хора, които при най-малкото недомоганиях се изпраща за изследване. Но основната маса от пациентите са хората, отправляющиеся в болница с явни симптоми на болестта, която вече не може да издържи. Но все пак лекарите препоръчват да се потърси помощ веднага, при първите признаци на дискомфорт. Болки и тежест в стомаха, редовно се появява подуване на корема, както и всеки друг дискомфорт говори за това, че трябва да отидете на лекар.

Препоръчваме видео: Когато е необходима помощ от гастроентеролог

Повод за обръщане към гастроэнтерологу могат да служат следните симптоми:

 • Лош вкус горчив вкус в устата
 • Оригване по време на приема на храна, тя също може да има лош вкус
 • Лош дъх
 • Постоянно появата на киселини в стомаха, особено често появили се след прием на храна
 • Болки в стомаха, червата или подреберье.
 • Тежест в стомаха. Обикновено тя може да се появи преди хранене, яде още преди това, как в стомаха му се появи храна.
 • Чувството на гадене
 • Захарен диабет
 • Постоянно нарушаване на стола
 • Повръщане
 • Промяна в цвета на изпражненията
 • Обриви по кожата
 • Лющене на кожата
 • Екзема
 • Лошото състояние на ноктите и косата без причина.

Консултации гастроентеролог е необходима също в случай, че пациентът е преминал курс на химиотерапия или лъчетерапия, както и дълго време приемах лекарства.

Принципи на лечение на гастроентеролог

За методи и начини за лечение, диагностика и откриване на заболявания питат много често пациентите. Така че, както и във всяка друга област, тук е важно правилно да се идентифицира проблема и да се постави точна диагноза. Точно това включва проверка в кабинета на гастроентеролог. Освен това, се провеждат редица медицински изследвания, в частност трябва да се явя на изследвания или провеждане на ЕХОГРАФИЯ.

Цялостен резултати по отношение на всички действия, изброени по-горе, дават възможност да назначи необходимото лечение по выявленному заболяване.

Важно: в никакъв случай не може да започне самолечение или да прекъсвате лечението, назначено от вашия лекар. Това може да доведе до сериозни последици.

Само на базата на определена от спецификата на заболяването, неговата тежест и на природата, може да се говори за методите на лечение. Що се отнася до тези методи, това са, както те е, че гастроентеролог може да лекува медикаментозными начини, а също и да назначи диета, фитотерапию, да даде съвети, свързани с промени в начина на живот. Случаи на крайна необходимост предполагат оперативна намеса, след него се изисква да се лекува оздравителни методи. Посещението на медика и консултация се свежда до това, че лекарят започва проучване на пациента и подробен преглед на всички заболявания и симптоми.

След това се извършва:

 • Преглед на пациента, за това също се провежда пальпация на коремната стена. При необходимост се провежда диагностика, в частност, това може да бъде ФГДС или УЛТРАЗВУК.
 • Отдават се под анализи, като урина, изпражнения, кръв.
 • При наличието на всички резултати от изпитванията и УЛТРАЗВУК се подбират подходящо ефективно лечение.
 • Може да се качват на диета, съответстваща на дадено заболяване.

Всяко заболяване ЧРЕВНИ включва корекция на храненето. Дори ако лекарят не е казал, така или иначе проблема се лекува трябва и диета и е важно да се откаже от пикантни и мазни храни, да се откаже от приема на алкохолни напитки. Няма значение, обърна се в болница или в частен диагностичен център, лекар, гастроентеролог следи за напредъка на лечението и следи от него.

Препоръчваме видео: Monii Георги Avin лекар, гастроентеролог

Ако не се обърнат към гастроэнтерологу

Както бе споменато по-горе, много хора, чувство на неразположение в стомаха, бордюри ситуацията на случайността. С други думи, се надявам, че всичко ще мине от само себе си. Но често симптомите не се разтварят във въздуха, а израстват в по-сериозни заболявания. Ако не се обърнете навреме към лекар, а храносмилателната система се е разпаднала на своята работа, това означава, че усвояването на храната ще се проведе много по-зле. Изглежда, че това състояние не е много опасно, но то може да доведе до нарушаване на процеса на разделяне на вещества, които постъпват заедно с храната.Оттук – натрупване на големи количества токсични вещества. А това означава, че има голяма вероятност за отравяне на организма. Ако тялото дълго време живее в състояние на интоксикация, но може да започне развитието си соматическая патология. Качеството на живот на човек значително се влошава, това е влияние далеч не само на вътрешни органи, но и на външния му вид. Пада активност на човека, сигурност, ефективност става все по-лошо. Като резултат: пострадавшая имунната система, а това е и причина за безпокойство.

Моля, обърнете внимание, ако ние говорим за децата, тук може да се счупи и физическо развитие и умствено. Просто поради несвоевременного посетите гастроентеролог. По въпроса с възрастни всичко може да се окаже не по-малко сериозно, чак до развитие на ракови заболявания.

Ето защо всички гастроэнтерологи препоръчват да се потърси помощ веднага, при откриване на първите симптоми. Погрешно зареждане неразположение на лошо качество на храната. Ако страховете се оказаха напразни и причината на неразположение – неправилно хранене, тогава лекарят може да даде препоръки относно хранителния режим. Това ще помогне за предотвратяване на много заболявания и за подобряване на качеството на живот. Осъзнавайки, че лекува гастроентеролог, че е за лекар, всеки човек може да се обърне към него, щом усети-ЧРЕВНИ неразположения.Това дава възможност своевременно да се оцени ситуацията и да се развие заболяване. При някои заболявания път може да бъде всяка секунда. Освен това редица заболявания може при игнорировании отидете в друга, по-сложна хронична форма. На всеки човек е важно да се разбере, че много заболявания на СЧ излечиваются, освен това след тях няма да остане без последствия, ако се лекува правилно. Навременна терапия, която се назначава от лекар гастроэнтерологом – това е ключът към решаването на много проблеми.