Грижа за тялото » Форми за корекция » Какво е липосукция и колко струва да се направи липосукция на корема, краката и цялото тяло

Какво е липосукция и колко струва да се направи липосукция на корема, краката и цялото тяло

Какво е липосукция и колко струва да се направи липосукция на корема, краката и цялото тяло

Има много начини да се отърват от омразните излишни килограм: диети, хапчета и хранителни добавки, чайове и билкови тинктури, кремове и много други. Обаче, какво да правя, когато са на обичайните методи, като ниско калорична диета и спорт вече не помагат? В този случай на помощ идват по-драстични мерки за отслабване на липосукция.

Най-често е липосукция на корема, все пак операция, провеждана с помощта на хирург, може да обхване всяка зона на тялото, с изключение на вътрешната част на бедрата и позволява бързо и ефективно да се отървете от мазнините. Точно на корема е една от най-честите проблемни зони, особено след раждане. Подкачать мускулите на корема и се отървете от мазнините, като правило, не е толкова просто и доста често дори редовни упражнения не могат да дадат правилно резултат.Липосукция, извършвано с помощта на хирурга в областта на корема, ви позволява да се отървете от излишък на мазнини в коремната област, а също така коригира формата си и външния вид. Въпреки това изпомпване на мазнини се отнася до сериозни мерки за отслабване и може да му донесе проява на различни неблагоприятни въздействия. Научете повече за провеждане на процедурата липосукция в областта на корема, технологии, противопоказаниях и коментарите можете да нататък.

Какво е липосукция

Липосукция – това е местната операция, проведена под ръководството на ясен специализирани хирурзи, насочени към местната откачивание в проблемните зони на тялото. Тази процедура предполага именно ръчно аспирация на подкожни мазнини с помощта на специални тръби. Липосукция или местна изпомпване на мазнини е ефективно, тъй като тя ви позволява да се отървете от дълбоко мазнини под кожата. Именно от тези мастни балони, като правило, доста трудно, а понякога и невъзможно да се отървете от силови натоварвания и диети.За да изпомпване на мазнини е лесно, хирург предварително омекотява мастна слой, чрез въвеждане на специални средства.

Моля, обърнете внимание: липосукция от всякакъв тип и за всяка област на тялото се извършва под локална анестезия, която се поддава на проблемната област. Процедура за въвеждане на тръби и на ниво тъкани хирург не е приятна и естетически выносимой, но благодарение на наркозу можете да не се притеснявате за тях болезнени чувства.

Има няколко вида липосукция на корема, но всички те се поддават на общия принцип и се сглобяват чрез създаване на разрези на проблемни места на корема и въвеждане на специални тръби. За изпомпване на мазнини технология се използва вакуум.

Технология на липосукция на корема

При решаването на провеждане на местната липосукция на корема, трябва да се запознаят с особеностите и технологията на провеждане на операция хирурга, за да бъде готов. Преди всичко, на пациента се въвежда специален подкожно хоросан, който ви позволява да омекоти мастна слой. След това, хирургът прави микроразрезы в проблемните области, корема, чрез които се въвежда тръба. След това се случва премахване на меки области на крайната мазнини с помощта на вакуума, който ви позволява да суче на мазнини и безопасно премахване.

Препоръчваме видео: най-важното: Липосукция

Заслужава да се отбележи, че успехът на провеждане на липосукция хирург ще зависи не само от професионализъм, но и от този, използван за разделяне на мазнини вещество, което може да се различават по състав, консистенция и принципа на действие.

Важно! Преди провеждането на операцията по операция за премахване на мазнините на корема е важно не само да се консултирате с лекар-специалист, но и да преминат на цялостно изследване, което ще позволи да се определи наличието или липсата на чувствителност към компонентите на вещество-разтворител.

Има няколко вида инструменти, използвани за омекотяване на подкожни мазнини. Най-често се използва вещество, в състава на които се съдържа голямо съдържание на адреналин, специални расщепляющих ензими, лидокаин. Освен това, използването на разтворители е по избор. Има също така и други технологии извършване на липосукция, позволяващи омекоти подкожната мазнина, за да го изтриете. За тази цел се прилага ултразвуково излъчване, лазер или радиочастотные вълна.

Видове липосукция на корема

Има няколко вида липосукция в областта на корема, които могат да бъдат разделени на две големи категории: безоперационные и операционни. Традиционен метод за ръчно премахване на мазнини е операционна липосукция, която се провежда под ръководството на хирург. Тази процедура се отнася до дългогодишен класически техники, известни още от 70-те години. Местна операция, липосукция на тялото в комплекса или отделен парцел е ефикасен метод за да се отървете от мазнините в проблемните зони, тъй като той се изпомпва директно ръчен метод и дава възможност за една сесия изтриване на до 6 л на излишните мазнини.Процент на изпомпване на мазнини ще зависи от източник на тегло и обиколка на корема.

Препоръчваме видео: Липосукция . Всички варианти.

Въпреки това, този вид липосукция, въпреки значителните резултати и лекота на извършване, има съществени недостатъци, към които могат да бъдат отнесени:

 • болезненост;
 • подуване след операцията;
 • синини;
 • загуба на кръв;
 • висок процент на инфекциозно заразени;
 • необходимостта от задължителен анестезия;
 • рискът от изгаряне;
 • дълъг период на възстановяване.

Съвременните технологии предоставят по-меки и по-ефективни възможности на местните премахване на мазнини корема. По този начин, за да се постигне подкачанного, стройно корема могат да се възползват от флуоресцентна, ултразвук или операция с използване на лазерни лъчи. Подобни модерни варианти на липосукция се отнасят до вида на безоперационных, са по-малко болезнени, травматическими, но не са достатъчно ефективни в борбата с излишните сантиметрами на корема.

Премахване на мазнини с помощта на лазер и звукова терапия

Днес такива възможности за липосукция, тъй като ултразвукови или лазерни е безопасни съвременни методи да се отървем от излишните обеми в зона отстрани, талията и на цялото тяло. Основните предимства на метода на липосукция е безболезненность, липсата на кръвно загуба и стерилитет. За сметка на обработка части на тялото пряк лъч на лазера риск да се заразят заразно заболяване намалява значително, тъй като директен контакт с мастни тъкани липсва. Подобни процедури се провеждат доста просто.Върху проблемните зони на тялото индуцира лъч ултразвукови или лазерни апарати, настроен на необходимата честота. Пряко излагане на лъча влияе върху процесите на разграждане на мастната междинния слой, при това риска от увреждане на кожата или вътрешните органи е минимален.

Тези два вида липосукция на корема имат значителни предимства в сравнение с традиционния метод за премахване на мазнини чрез тръбички:

 • липсата на болезнен ефект;
 • липсата на кръв;
 • по-малък риск от инфекциозен заразяване;
 • не е необходимо въвеждане на анестезия;
 • сравнително бърз срок за рехабилитация на тъканите;
 • липсата на отвисания на кожата;
 • видими резултати още след първата процедура.

Тази процедура може да се провежда не само на корема, бедрата, които традиционно се считат за най-проблематични, но и на цялото тяло в комплекса. Въпреки това при провеждането на сесия на хирургична или безоперационной липосукция на краката или бедрата трябва да се избягва вътрешната зона на ляшек, поради особената чувствителност и риск от повреда, както и областта на гърба.

Показания за провеждане и цена

Да се възползва от процедурата липосукция в салон или клиника може да бъде всеки, но въпреки това за провеждане на тази операция има някои указания и мерки. Преди всичко, извършване на всякакъв вид операции не се препоръчва за тънка хората с малък мастния слой.

Препоръчваме видео: Всичко за липосукция.

Липосукция предполага себе си не чудодействующий метод, който позволява изпомпване на мазнини и след това яде, каквото и колкото искате. В този случай, събрани в сантиметри много бързо се върна.

Важно! При появата на по-малки отстрани на бедрата или отношение излишни складочек на корема, от тях може лесно да се отървете с помощта на диети и спорт, при това не е необходимо веднага да избяга в клиника за провеждане на сериозна операция. Злоупотребата с подобна процедура може да окаже сериозно въздействие върху здравето, оставят белези, белези, отвисания и отпуснатост на кожата.

По-радикален метод е интегрирана липосукция, извършвани върху цялото тяло. Обикновено тя се прилага тогава, когато традиционните начини за отслабване не помагат. На подобна радикална процедура, за да се отървем от излишните мазнини по корема и други части могат да се поддадат само за хора над 18 години, с излишни натрупвания на корема повече от 3-5 л мазнини. Освен това, тази процедура също така показва и за провеждане на хората, страдащи от дисперсия на мускулите на корема, при аномалии в отлагането на мазнини, неравномерно контур.

Приблизителната стойност на липосукция за различни зони на тялото е представен в таблицата:

ЛипосукцияЦена
Горната трета на гърба85000 rub
Вътрешна горна трета на бедрата55000 rub
Гърдите75000 rub
Корем (горна половина)От 50 000 рубли
Корем (долната половина)От 50 000 рубли
Корем (напълно)От 95 000 рубли
Латерально-предната повърхност на коленетеОт 40 000 рубли
Външни горната трета на бедрата55000 rub
КотлетиОт 50 000 рубли
Субментальная област55000 rub
ФланкиОт 65 000 рубли
Бузите55000 rub
Задните частиОт 65 000 рубли

Противопоказания за провеждане на

Липосукция на корема, краката всяка друга област на тялото е сложна и сериозна процедура, която трябва да се извършва единствено при остра нужда и само в специална клиника. Преди да се запишете за провеждане на операция, важно е да разгледа клиниката, си репутация, отзиви за работата на лекаря, го на преглед и препоръки, защото изборът на опитен професионален специалист е от съществено значение за успеха на операцията. Въпреки това, дори в случай на избор на квалифициран лекар съществува риск да навреди на собственото си здраве.

Извършване на липосукция не е препоръчително в такива случаи:

 • заболявания на стомаха и червата;
 • бременност и кърмене;
 • хипертония;
 • хронични заразни заболявания;
 • заболявания на кожата;
 • туберкулоза;
 • по време на менструация;
 • заболявания на ендокринната система;
 • при много чувствителна, тънка кожа, склонна към алергични реакции.

Най-травматической и тежка за провеждане е местна липосукция чрез операция. След оперативната липосукция, дори и при перфектно състояние на здравето могат да възникнат усложнения. Период на възстановяване на тъканите достатъчно дълъг, освен чрез директно въвеждане на тръби вътре в тъканите, след операцията на кожата остават синини и подути участъци, което ще доведе до неприятни и болезнени усещания още няколко месеца.Така че, преди да вземе решение за такива радикални мерки за премахване на мазнини в областта на корема и краката трябва да се претеглят всички плюсове и минуси, решите дали сте готови да поемат рискове, само за това, за да бъде като модел и да се отървете от няколко килограма, които в бъдеще може отново да се върне.