Грижа за тялото » Форми за корекция » Какво е пресотерапия - показания и противопоказания за процедура, прегледи и резултатите

Какво е пресотерапия - показания и противопоказания за процедура, прегледи и резултатите

Какво е пресотерапия - показания и противопоказания за процедура, прегледи и резултатите

Досега в естетичната медицина се прилага няколко различни видове хардуер козметика. Всеки един от видовете е достатъчно ефективен за различни части на тялото. За постигане на по-голяма ефективност на всеки от тях, се препоръчва провеждане на няколко сеанса. Това е пълен курс. Сравнително наскоро в хардуера козметика се появи такава процедура пресотерапия. Много задават въпроси за това, какво е пресотерапия. Всичко е много просто. Тази техника е процедура, при която се прави масаж със сгъстен въздух с помощта на специален апарат.

В този случай влиянието се оказва в основата на лимфата и кръвта – на телесни течности. Процедурата е нещо като лимфен дренаж. При този пациент не само минимизируются болки в краката, но и значително намалява количеството на излишните килограми, тъй като цялата излишната течност излиза от тялото. А именно най-новата и ни дава допълнителни количества. По време на процедурата експерти използват единствено професионални апарати. В края на краищата такъв случай трябва да се подходи с цялата отговорност. Слушалката действа на мускулната тъкан и стимулира го.В резултат на цялата излишната течност от човешкото тяло напълно се излиза.

Преди да се пристъпи към провеждане на масаж с помощта на тази процедура, трябва да се консултирате с лекар, предмет на противопоказания. Защото далеч не всичко е показано въздействието на апарат за тази процедура върху тялото. Ако уверете се, че няма противопоказания при вас не, смело да се пристъпи към провеждане на този вид масаж.

Как се извършва процедурата?

Процедура пресотерапия, цялото тяло е изпълнено с помощта на специален апарат и костюми. Последният се състои от няколко секции, и той може да се облича отделно на ръцете, краката, корема или на цялото тяло. Костюм за пресотерапия е нещо като копчета, като на апарат за измерване на налягане. Но и въздействие на принципа е почти същия – на помпата за въздух. Така, в костюм се подава сгъстен въздух, а човек, при това се намира на дивана. Процедура пресотерапия отнема около 30 минути. Какви са резултатите процедури пресотерапия?

И така:

 • Тялото напълно се изчиства след пресотерапия от шлаки, токсини и други вещества, които имат отрицателно въздействие върху вътрешните органи;
 • Обменните процеси в организма се активизират след този вид масаж;
 • Подобрява водния баланс и нормализира венозен отток;
 • Тонуса на стените на кръвоносните съдове също се подобрява значително;
 • Намалява подуване на тялото, а също така елиминира тежестта в краката, ако тя е присъствала по-рано;
 • В случай, че по-рано мускули са напрегнати, по някаква причина, тогава повече няма да усетите благодарение на този апарат.

Препоръчваме видео: Категория "PRO здраве": пресотерапия

По време на процедури пресотерапия подаване на въздух ще върви отдолу нагоре с прекъсвания, които могат да продължи от няколко секунди до две минути. Работа на апарата и масаж контролира компютъра. Ето защо при пресотерапия ще фина настройка на времето на въздействие и сила на натиск. Всичко това зависи от индивидуалните особености на всеки пациент. Сама по себе си пресотерапия е доста приятна. Тя не изисква никакви усилия от страна на пациента. В края на пресотерапия пациентът чувства леко отпускане и топлина по цялото тяло.

Забележка! По време на пресотерапия се случва судорасширяющий ефект, именно благодарение на това тази процедура ще ви помогне да се отървете от целулита, ако има такъв.

Резултатите пресотерапия вас със сигурност ще се харесат. Самата идея за този вид масаж се състои в разделяне на мастните клетки, извеждане на излишната течност от организма, токсини, шлаки и други вещества, които оказват върху него отрицателно въздействие. Апаратът въздейства на мускулите, дълбоки вени, подкожную мастна фибри, лимфните съдове и така нататък. Освен това, в процеса на извеждане от организма на цялата излишната течност участват също бъбреците и кожата с помощта на изпотяване. Така и се случва почистване на интерстициална течност. А също и с помощта на пресотерапия имате обмяната на веществата.

Показания и противопоказания

Има показания и противопоказания за провеждане на пресотерапия. Един от основните показания е наличието на наднормено тегло. Хората основно и прибягват до тази процедура именно поради наличието на излишни килограми, от които искат да се отърват веднъж и завинаги. Тази техника помага добре да се справят с това най-наднормено тегло, но за да не се върна отново, ще трябва в бъдеще да се придържат към правилното хранене, и е желателно да спортува редовно. Но това не е единственото свидетелство за провеждането на пресотерапия.

Има и други:

 • Наличието на силни отоци, включително и през първия триместър на бременността;
 • Наличието на разширени вени;
 • Болестта захарен диабет;
 • В рехабилитационния период след извършване на липосукция;
 • Присъствието на силни болки в областта на ръцете и краката;
 • Силно главоболие, възникнали в резултат на напрежение на мускулите на шията;
 • Кожата е станала твърде отпусната и неэластичной;
 • Наличието на целулит.

Също така има и редица противопоказания, при наличието на които процедурата за пресотерапия, е забранено. Ако това не спазвате, тогава може да има странични ефекти. До противопоказаниям се отнася за наличието на такова заболяване, като сърдечна недостатъчност, туморните заболявания, както и наличието на пейсмейкър. За да се избегнат проблеми, се препоръчва да започнете да се консултирате с лекар и да положат всички необходими анализи. Що се отнася до тумори, често може да се чуе, че само при злокачествени заболявания е противопоказан за пресотерапия. Но това не е така.Доброкачествени новообразувания също са повод да се откажете от тази процедура.

Моля, обърнете внимание! Ако сте бременна и имате вече втори или трети триместър, пресотерапия ви също е противопоказан.

Така че, ако страдате от наднормено тегло, имате някакви проблеми с излишната течност или подуване, ние ви препоръчваме прессотерапию. Тази процедура представлява масаж с помощта на специален апарат. В резултат на това вие ще усетите значително подобрение на здравето, да се отървете от излишните килограми, премахване на целулит и повече няма да чувствате тежест в краката. Мнения за пресотерапия свидетелстват за това, че тази процедура има релаксиращ ефект.