Грижа за тялото » Отслабване » Какъв зелен чай е най-доброто за отслабване

Какъв зелен чай е най-доброто за отслабване

Сподели:


 
 

На запад зелен чай все още не е получила такава популярност, като черен. Той е най-популярният чай в Япония и някои райони на Китай, а все още набира популярност в Западна Европа. Какъв зелен чай е най-доброто за отслабване? Поради своите ползи за здравето, които той предоставя, благодарение на високото ниво антиоксиданти и витамини може да е за тези цели да спре на всеки вид чай, приятно на вкус е точно за вас.

 

Правилният зелен чай

Зеленият чай е един от видовете чай, който се прибира, а след това бързо се притиска. За разлика от черен чай, зелен чай, веднага се загрява, за да се предотврати процеса на окисляване.

Зелен чай, лекувани или с помощта на пара, или высушиванием (в специални пещи или сушилках). Тази обработка, различна от обработка на други видове чай, включително и черен чай, чай oolong чай, бял чай и пуэра.

Много хора не обичат зелен чай поради лека горчивина, която се усеща в него и травянистого вкус. Но въпросът не е само във вкуса, но и като самия чай. Добър зелен чай може да има няколко вкусове, които зависят от това къде се отглежда чай, когато тя е била събрана, какви са природните условия са били в процеса на съзряване, какъв е бил процесът на обработка и други. Основните вкусови и ароматни свойства, които характеризират зелен чай — това е сладък, горчив, пикантен, билков, цветен, плодов.

 

 

Как да изберем зелен чай за отслабване

Тук трябва да се ръководи само от собствения си вкус, защото всички разновидности на зеления чай имат полезни свойства за отслабване. Ние предлагаме топ 7 на зелените чайове. Изборът е ваш!

Благодарение на факта, че зеленият чай е преминал по-малко обработка от черния чай, той е по-лек аромат и безкрайна ползи за здравето. Тъй като листата не са ферментирали, вкусът е приятен, свеж и тревисто.

 

 

Sencha

Sencha е най-популярният от вида на зеления чай в Япония. Той има леко тръпчив вкус и слаб сладникав вкус. Чай, малко по-долу по отношение на качеството от Sencha се нарича Банча.

Кладенец на дракона

Какъв зелен чай е най-доброто за отслабване Кладенец на дракона (известен като Ланг Чинг) е един от най-популярните зелени чайове.

Името идва от легендарния кладенец в Китай в региона на Уест Лейк, където се произвежда този чай. Чай се получава ярко-зелен цвят, с приятен вкус.

 

Жасминовая перла

Жасминовая перлата на един от любимите си чайове на всички ценители на наситени цветни аромати. Това е смес от зелен чай и жасмин цветове, които правят чай е освежаващ и ароматен.

Ганпаудер

Тук чаени листа са усукани в малки, плътни топки. Благодарение на този чай е по-дълго остава свеж и има лесен тревисто вкус.

Анжи

Този зелен чай придоби популярност благодарение на отличното тънък аромат. Тя се отглежда в провинция Чже Цзян в Китай. Той тънки листа, които изглеждат почти черни в сухо състояние.

Гекуро

Какъв зелен чай е най-доброто за отслабване Буквално името на този чай се превежда от японски като "безценната капка". Листата на този чай са блестящи, тъмно-зелен цвят. Този чай е с ярко изразен вкус на умовете. За него се нуждаят от една от най-ниските температури за варене, при 65-71 и С най-кратко време на приготвяне — около 20-30 секунди.

Би Ло Чун

Също така, този чай е известен като "пролетен охлюв". Той е един от най-известните чай в Китай. Ако се готви при по-ниски температури може да се получи сладък, мек, с лек билков аромат на чай.

 

Как правилно да зелен чай

Купи зелен чай не е достатъчно. Още трябва да се готви. Често срещана грешка при приготвя всякакъв вид чай, включително и зеления — е това, което го залейте с вряла вода. Ако черен чай и издържа на висока температура, след това зелен чай е произведена при тези температури ще получи горчив вкус. Най-добрият зелен чай за отслабване се запарва при температура 72 — 82 В. Още един важен фактор, който влияе върху вкусът на получената напитка е време за варене, защото, ако времето за приготвяне ще бъде дълго вие също ще получите горчива напитка.

 

 

Това е полезно да се знае:

Допълнителни материали:

 

Резултатите отслабване на нашите читатели: