Грижа за тялото » Фитнес » Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Противно на това, което казва, че е реклама, не е "таен начин" за плосък и увреждане на корема. За да се отървете от корема мазнини и възстановяване на еластичността на кожата, трябва да стоят далеч от кухнята на разстояние и да правя упражнения, за които не се изисква специално оборудване. Отслабване на корема си, ще помогне на комплекс физически упражнения, йога. Вие ще бъдете изненадани, колко бързо си коремът става плосък, еластична, твърда.

Външен вид и вътрешен мир

Йога асани са известни в продължение на много хиляди години. Те помагат в борбата с метеоризмом, защото подобряват храносмилането, пречистват тялото от токсини. Освен външния вид на нашето тяло, чрез практикуване на йога, ние подобрява своето вътрешно състояние. Някои асани стимулира перисталтиката, като допринася за отделянето на излишните газове и за подобряване на състоянието. Уверете се сами, че асани ще ви помогнат, ако искате да имате похудевший корем. Следва да се има предвид, че някои асани са по-напреднали от други.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Преди да започнете програма с физически упражнения, вие трябва да оцени своите способности. Да започнем с най-лесните асани, като ги видео, или да се консултирате с опитен инструктор.

Преди изпълнението на упражнения, се препоръчва да се проветри помещението.

Загряване преди тренировка

Преди да зареди мускулите и изпълнява йога упражнения за отслабване на корема и отстрани, трябва да се отделят няколко минути загряване, състояща се предимно от навеждане, кръгови движения на бедрата и завъртания на тялото.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Първи стъпки към изпълнение на следващите упражнения без правилното загряване на мускулите на торса, по-късно може да се почувствате отложеното болки в мускулите.

Важно е също така да се изчисли интензивността на натоварване на сила в мускулите. Ако да практикуват йога за отслабване на корема и отстрани само по празници, и да не правят други упражнения, мускулите на корема ще се възстановят бавно, така че лесно да ги перенапрячь. При умерено натоварване, е най-сигурният начин за извършване на следните упражнения веднъж на три дни.

Таласана

Асана изисква по-добра координация и по-силни ръце и рамене. Тази ефикасна йога за отслабване на корема и отстрани.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

 1. Седнете в позиция лотос. Силно переплетите краката, коленете придвиньте по-близо до тялото.
 2. Поставете дланите на ръцете от двете страни на бедрата, пръстите насочени напред.
 3. Повдигнете седалището от пода, едновременно докато се оправям ръце. Коленете натиснете възможно най-близо до гърдите си. Останете в позицията на 2-3 минути, а след това, коленичите в изходна позиция и издишайте.
 4. Друг вариант асани Таласана е в подем с краката напред.
 5. Вземи поза лотос. Прави крака вдигна на височината на гърдите и стискайте ги глезените.
 6. Вдигнете ръце нагоре, гърба дръжте изправен.
 7. Върнете се в поза Падмасана.

Паванамуктасана

 1. Легнете по гръб. Свийте краката в коленете.
 2. Сгъната в коленете крака, натиснете го към гърдите си така, че бедрата докосна корема. Стиснете ръцете.
 3. Повдигнете главата си нагоре и докоснете носа до колене.
 4. Вдишайте дълбоко и задръжте дъха си в тази позиция в продължение на 30 секунди. Бавно понижаване на главата и краката.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Упражнение може да се направи с една зддфл крак. Друга крак трябва да се прави с пръсти, насочени към главата.

Позиция на сфинкса или кобра (Бхунджангасана)

Позиция подобрява кръвообращението и възстановява мускулите на корема и на бедрата, оптимизира работата на всички участъци, се простира на крака, стимулира дейността на надбъбречните жлези и има благоприятен ефект върху щитовидната жлеза.

 1. Легнете по корем. Ръката сгъната в лакътя. Предмишниците са успоредни един на друг. Упритесь от тях в пода. Ръката от лакътя до рамото поставете върху подложка, с дланите надолу.
 2. С помощта на мускулите на гърба, повдигнете горната част на тялото от пода, выпрямив ръцете в лактите. Опитайте се да не го бутам с ръце, а просто да се вдигне, като се използват мускулите на гърба.
 3. Задръжте в тази позиция в продължение на тридесет секунди, след това вземи изходна позиция.

Позиция лук (Дханурасана)

Асана е подобен бхунджангасане, но по-напреднали. Тя стимулира целия организъм като цяло, укрепва мускулите на корема, помага да се определи наведа на гърба и раменете, благотворно влияят на репродуктивната система на жените.

 1. Легнете на корема и вдигнете нагоре прасците на краката, като ги свиват в коленете. Краката заедно.
 2. Запрокиньте ръце зад главата си. Закопчалката ръце и двата глезена, дърпайте нагоре, повдигане на бедрата от пода.
 3. При това положение, докосват пода, е необходимо само срамната кост и корем. Тялото трябва да бъде выгнуто по формата на кръг.
 4. По време на изпълнението на асани краката заедно. Задръжте в позиция двадесет—тридесет секунди и вземи изходна позиция.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Позиция Пашчимоттанасана

Изпълнението на асани на практика е по-сложно, отколкото тя да се произнесе. Тя изисква малко гъвкавост и следователно, преди да се пристъпи към нейната практика, направете предишните асани.

 1. Легнете по гръб. Краката са прави. Ръцете изпънати над главата. Всички заедно, представлява една права линия от главата до пръстите на краката.
 2. Вдигнете дланта към тавана и съединете ръце помежду си.
 3. Стегнете мускулите на корема. Повдигнете нагоре, опитвайки се да държи гърба изправен, а съединените ръце над главата си.
 4. Наведете се напред и охватите ръце пръстите на краката.
 5. При запазване на гърба изправен, с коленете си, натиснете главата.
 6. Задръжте в позиция в продължение на 1,5—2 минути и излезте от него.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Позиция Сарвангасана

 1. Легнете върху равна повърхност.
 2. Съединете краката заедно, свийте коленете и вдигнете нагоре.
 3. Подоприте хълбоците ръце, така да се поддържа в изправено положение.
 4. Назад към раменете, а краката си поставете на главата си колкото е възможно по-долу – на гръбначния стълб в тази позиция трябва да бъде напълно прав.
 5. Задръжте в позиция три минути.
 6. Вдигнете прави крака нагоре и останете в това положение от пет минути.
 7. Бавно назад към раменете и поставете краката си на пода.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Заключение

Правенето на йога добре за всичко. Те успокояват, премахват стреса, подобряват функционирането на организма, придават атрактивна форма силуэту.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Наред с тези позами йога, уменьшающими количество мазнини на корема, вие също трябва да се придържаме към здравословния начин на хранене и да се уверите, че тялото ви получава достатъчно количество сън, тъй като изследванията са доказали отрицателно влияние безсъние на мастните натрупвания в областта на корема.

Йога Упражнения за отслабване на корема и отстраниЙога Упражнения за отслабване на корема и отстрани

Ще ви хареса статията?

Споделете статията с приятели